LCD телевизори

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
ne veruvam deka e od panelot. kaj samsung ako se pojavat fleki ili senki se na razlicni mesta niz ekranot (ako e do panelot). ovdeka senkata e pravoliniska.Vaka mi izgleda kako da e otideno pozadinskoto svetlo ili strucno edge lighting
Moze da si vo pravo,kaj mene bese po kraevite kade odvaj se primetuvase i imase dve pogolemi fleki koi pocnaa da se poznavaat i koga gledav tv

Член од
28 април 2011
Мислења
276
Поени од реакции
114
Вториот и не би било лошо да разгледаш и за LG .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk
Чикчко ми го купил пред година и пол телевизорот ама сега незнам кој од овие две е.
Инаку тој живее у странство и го има користено многу малку,он ќе си купува друг и овој ќе ми го даде мене затоа сакав да се распрашам какви се овие од Панасоник.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Чикчко ми го купил пред година и пол телевизорот ама сега незнам кој од овие две е.
Инаку тој живее у странство и го има користено многу малку,он ќе си купува друг и овој ќе ми го даде мене затоа сакав да се распрашам какви се овие од Панасоник.
Pa cim ke go dobies sho ima da se rasprasuvas, sekako ke go gledas i ke doznaes kakov e :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Добар си е Панасоник јас имам ама со плазма е и до ден денес уште си тера и штом ќе ти даде и ИЧ не се мисли земај само прашањето е како го чувал кога е отсутен на пример цела зима ако ТВ-то е исклучен од штекерот тоа е малку ризично зашто во текот на целата зима домот е празен и нема никој и ладна соба и можно е да се кондензира и со тек на кратко време кога ќе вклучиш и ќе се расипе бидејќи не е вклучен од штекерот а тоа е потребно да си остане вклучен како би се спречило кондензација од ладната соба освен ако е пакуван во заштитна кутија тогаш тоа нема проблем.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Hа подарен коњ не му се гледа во заби
- народна поговорка

(на подарокот мани не му се бараат)

Штом ти го подаруваат, биди задоволен каков и да е.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Шо модел е ова, Ф6400 ? колку време го имаш, имаше ли некои “најави“ претходно дека ќе се случи ова или наеднаш ти се случи?
Да, Ф6400 е. Само што му помина гаранцијата, нема ни месец дена. Значи 2 години и помалку од месец. Дечко што работи во Видео дата ми кажа дека Самсунг одма после гаранција се расипуваат. Скоро секој месец имале по некој ваков пример. ЛГ биле поквалитетни.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Да, Ф6400 е. Само што му помина гаранцијата, нема ни месец дена. Значи 2 години и помалку од месец. Дечко што работи во Видео дата ми кажа дека Самсунг одма после гаранција се расипуваат. Скоро секој месец имале по некој ваков пример. ЛГ биле поквалитетни.
E sho, programirat li gi posle 24-5 meseca da se rasipat mamu i jebem?! ... E ne ke gi programirat 10 god niso da ne i bide :)

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Јбг, ова од фирма како Самсунг не го очекував. :(

Член од
24 април 2008
Мислења
11.065
Поени од реакции
12.609
Јбг, ова од фирма како Самсунг не го очекував. :(
И оправдано не си го очекувал, бидејќи вистината е дека од Видео Дата не треба да очекуваш да ти ја кажат вистината.

Јас им однесов на Видео Дата LCD монитор од ЕлЏи за кој после речиси недела дена ме известија дека му нема спас и дека треба да оди во ѓубре.

Но наместо во ѓубре, го однесов LCD мониторот кај еден локален сервисер од Бутел кој поправа телевизори и монитори кај него дома, и веќе наредниот ден човекот ми се јави за да ме извести дека успеал да го поправи мониторот и дека можам да го земам мониторот од кај него кога сакам - откако ќе му платам 1.300 денари за поправката, се разбира.

Така да, што ќе ти кажат во Видео Дата речиси секогаш е приказна за мали деца.

Не велам дека Самсунг се цвеќиња за мирисање, но Видео Дата не се луѓе од доверба, јас лично немам позитивно искуство со нив, немам слушнато позитивни коментари за нив од никого, а од друга страна имам 32 инчен LCD телевизор од Самсунг повеќе од 6 години и до денешен ден телевизорот одлично ме служи и ниту еднаш не се има расипано.

Не очекувај од Самсунг да бидат измамници, бидејќи не се, кога јас прв пат лично ќе се соочам со измама од Самсунг, без никакво двоумење ќе го објавам тоа на форумов.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
И оправдано не си го очекувал, бидејќи вистината е дека од Видео Дата не треба да очекуваш да ти ја кажат вистината.

Јас им однесов на Видео Дата LCD монитор од ЕлЏи за кој после речиси недела дена ме известија дека му нема спас и дека треба да оди во ѓубре.

Но наместо во ѓубре, го однесов LCD мониторот кај еден локален сервисер од Бутел кој поправа телевизори и монитори кај него дома, и веќе наредниот ден човекот ми се јави за да ме извести дека успеал да го поправи мониторот и дека можам да го земам мониторот од кај него кога сакам - откако ќе му платам 1.300 денари за поправката, се разбира.

Така да, што ќе ти кажат во Видео Дата речиси секогаш е приказна за мали деца.

Не велам дека Самсунг се цвеќиња за мирисање, но Видео Дата не се луѓе од доверба, јас лично немам позитивно искуство со нив, немам слушнато позитивни коментари за нив од никого, а од друга страна имам 32 инчен LCD телевизор од Самсунг повеќе од 6 години и до денешен ден телевизорот одлично ме служи и ниту еднаш не се има расипано.

Не очекувај од Самсунг да бидат измамници, бидејќи не се, кога јас прв пат лично ќе се соочам со измама од Самсунг, без никакво двоумење ќе го објавам тоа на форумов.
Сето тоа е ок, но еве има и случаеви каде после 2 години се расипува...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.065
Поени од реакции
12.609
Сето тоа е ок, но еве има и случаеви каде после 2 години се расипува...
Таквиот случај се вика исклучок кој го докажува правилото.

Засега имаме само 1 (ЕДЕН) кој се жали на LCD телевизор од Самсунг кој се расипал после 2 години од купувањето.

Тоа е еден случај во колку продадени телевизори - 1000, 10000... ?

Исклучок кој го докажува правилото, освен ако во меѓувреме се појават повеќемина со вакви поплаки.

Член од
16 ноември 2011
Мислења
222
Поени од реакции
67
Таквиот случај се вика исклучок кој го докажува правилото.

Засега имаме само 1 (ЕДЕН) кој се жали на LCD телевизор од Самсунг кој се расипал после 2 години од купувањето.

Тоа е еден случај во колку продадени телевизори - 1000, 10000... ?

Исклучок кој го докажува правилото, освен ако во меѓувреме се појават повеќемина со вакви поплаки.
Ne eden, i jas sum primer a znam za uste dvajca prijateli so zedovme Samsung 32 incen lcd i site proizvedeni vo Ungarija. Zboruvam za vreme pred 6 -7 godini koga zaizlegoja lcd televizorite i garancijata im bese 1 godina. Samo sto pomina garancijata se pojavija fleki niz celiot panel i spored mene neobjasnivo ,flekite setaat niz panelot taka da dve tri fleki se spoija vo edna mnogu povpecatliva i pocrna i ako gledas fudbal ako igracot e vo poleto na flekata ne go gledas. Tolku sum razocaran za Samsung taka sto lani zedov nov tv. Prodavacite mi preporacuvaa Samsung H6400 koj izgledase primamlivo , ama zi zedov Sony W706 i sum prezadovolen

Член од
24 април 2008
Мислења
11.065
Поени од реакции
12.609
Ne eden, i jas sum primer a znam za uste dvajca prijateli so zedovme Samsung 32 incen lcd i site proizvedeni vo Ungarija. Zboruvam za vreme pred 6 -7 godini koga zaizlegoja lcd televizorite i garancijata im bese 1 godina. Samo sto pomina garancijata se pojavija fleki niz celiot panel i spored mene neobjasnivo ,flekite setaat niz panelot taka da dve tri fleki se spoija vo edna mnogu povpecatliva i pocrna i ako gledas fudbal ako igracot e vo poleto na flekata ne go gledas. Tolku sum razocaran za Samsung taka sto lani zedov nov tv. Prodavacite mi preporacuvaa Samsung H6400 koj izgledase primamlivo , ama zi zedov Sony W706 i sum prezadovolen
До Унгарците ќе да е :D, сите телевизори кај мене дома - и од Самсунг и од ЕлЏи - се произведени во Словачка.

LCD мониторот од ЕлЏи кој го спомнав, за кого во Видео Дата ми рекоа дека му нема спас и дека треба да заврши во ѓубре, но на крајот заврши поправен од страна на тој сервисерот во Бутел, е купен во 2008 година, LCD телевизорот од Самсунг е купен во 2009 година, а LCD телевизорот од ЕлЏи е купен во 2010 година - сите се купени во различни продавници, сите се произведени во Словачка и сите се исправни и функционални до денешен ден, а само LCD мониторот ми се има расипано и сум морал да го носам на сервис, додека LCD телевизорите до денешен ден не се ниту еднаш отворени од сервисер.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Најмногу Самсунг има по сервиси затоа што најмногу у се продаваат во МК. А за мене Самсунг се жива превара. сум имал неколку самсунг уреди, сите се расипале. А и кај мои познаници исто. Одамна ги избегавам и не ги препорачувам да се купува ако некој ме праша за совет.
Гледат да заштедат/заработат од каде можат. Квалитетот на деловите во Самсунг колку што знам зависи во кој регион се продава. Кај нас ѓубре носат.
Еден ист модел на тв/монитор со различен панел зависи за кој пазар е наменет. кај нас евтин, по неквалитетен кинески панел, а за амерички и европски пазар самсунг панел.

така беше порано, а не верувам и дека се смениле.

барајте на google: samsung panel lottery и samsung bad capacitors

Kajgana Shop

На врв Bottom