LCD телевизори

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Да не случајно е некој запознат со некоја процедура за инспекции, се работи за телевизор купен од амц со 5 години гаранција користен е неполни 2 и почна да праи многу глупости. во салонот мни викаат да го сервисирале а уствари цела серија се со тој проблем софтверски работи катастрофа и последно време неможиш ни канал да смениш од шо лагира цел. шо е до мене би го однесол ама знам дека ништо нема да направат е сеа сакам да прашам процедура понатаму пошто ми спомнаа за некоја инспекција и така нешто. запознат некој ?

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Да не случајно е некој запознат со некоја процедура за инспекции, се работи за телевизор купен од амц со 5 години гаранција користен е неполни 2 и почна да праи многу глупости. во салонот мни викаат да го сервисирале а уствари цела серија се со тој проблем софтверски работи катастрофа и последно време неможиш ни канал да смениш од шо лагира цел. шо е до мене би го однесол ама знам дека ништо нема да направат е сеа сакам да прашам процедура понатаму пошто ми спомнаа за некоја инспекција и така нешто. запознат некој ?
Јас имам искуство и во мојот случај инспекцијата си ја заврши работата, ама кај мене се работеше за пречекорување на рокот од 30 дена за сервисирање на телевизорот.
Побарај го законот за заштита на потрошувачи (има неколку измени и дополнувања) и види дали во него има предвиден случај како твојот.
Можеш за совет да се обратиш и до ОПМ (Организација на потрошувачите на Македонија) за да ти дадат некаква насока.
Надлежно за вакви случаеви е ДПИ (Државен пазарен инспекторат), па можеш и таму да се обратиш.

• Ми се допаѓа
Reactions: k3b
Член од
27 ноември 2008
Мислења
402
Поени од реакции
88

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Дечки мислење за телевизоров https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45973&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
пред некое време беше на попуст во техномаркет а цената му беше редовнава од амц.
Значи не ми требаат смарт и 3D, секако само за филмови и фудбал од стрим ќе го користам.

понастрана од амц и филипс[DOUBLEPOST=1453991713][/DOUBLEPOST]
Јас имам искуство и во мојот случај инспекцијата си ја заврши работата, ама кај мене се работеше за пречекорување на рокот од 30 дена за сервисирање на телевизорот.
Побарај го законот за заштита на потрошувачи (има неколку измени и дополнувања) и види дали во него има предвиден случај како твојот.
Можеш за совет да се обратиш и до ОПМ (Организација на потрошувачите на Македонија) за да ти дадат некаква насока.
Надлежно за вакви случаеви е ДПИ (Државен пазарен инспекторат), па можеш и таму да се обратиш.
фала друже ќе ги исконтактирам

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Дечки мислење за телевизоров https://www.amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=45973&i=93&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
пред некое време беше на попуст во техномаркет а цената му беше редовнава од амц.
Значи не ми требаат смарт и 3D, секако само за филмови и фудбал од стрим ќе го користам.
Батали го АМЦ и филипс туку оди во нептун имаш многу избори за тие пари предлог LG или Панасоник .
Еве горниот пост прочитај каков проблем имаат од АМЦ

Sent from my iPhone 5s using Tapatalk

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.921
Поени од реакции
41.893
Еден другар купи Philips од АМЦ и му е расипа далинското, а овие наместо да го поправат пак му го вратиле расипано. :ROFLMAO:
Земи си LG

Член од
17 февруари 2013
Мислења
233
Поени од реакции
93
Батали го АМЦ и филипс туку оди во нептун имаш многу избори за тие пари предлог LG или Панасоник .

panasonic веќе одамна не е паметен избор,бидејќи квалитетот им е ептен опаднат.
Голем дел од погоните во Чешка и Полска им се затворени и работат половично,на сметка на Турција каде Панасоник ги префрли истите погони,веројатно по потрага на евтина работна сила

Ова според мене е последица од две причини.Веројатно слаба продажба или барајќи попристапни пазари за инвестирање,но по се изгледа и прегазен од конкуренцијата која користи андроид.

Според мене огромна глупост направија бидејќи лабораториите во Чешка на готово си ги зема Сони.

Штета за панасоник.Стварно беа бренд,ама сега се посрамотија.
Не му предвидувам светла иднина ако продолжи вака.Во секој случај веќе е назад

ЛГ се обидува нешто но на пазарот моментално владеаат фирми кои го користат Андроид ОС

Што значи Филипс како број еден за парите и Сони за оние што можат да платат повеќе.Ми се допаѓа и LG,па можеби би го земал и тој во предвид кога би купил денес телевизор.

Панасоник во никој случај.

За АМЦ се имаат многу подобрено.Изгледа конечно сфатија луѓево дека муштеријата е секогаш во право и дека Анхоч ги утепа сите токму заради тоа што се разбрани и не прават манипулации

СЕТ е најновото г*мно од фирма во МК.Носи тешко ѓубре и фалсификат роба,не признаваат гаранции,и многу често даваат расипана роба.Веројатно нивното мото е.Ако можеме да го начукаме на некого да го начукаме.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.494
Поени од реакции
1.875
Кога читам вакви глупости не знам дали да се смеам или да плачам.Филипс биле понапред од Панасоник.Тошиба пре би зел него Филипс.

Последно уредено:

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
panasonic веќе одамна не е паметен избор,бидејќи квалитетот им е ептен опаднат.
Голем дел од погоните во Чешка и Полска им се затворени и работат половично,на сметка на Турција каде Панасоник ги префрли истите погони,веројатно по потрага на евтина работна сила

Ова според мене е последица од две причини.Веројатно слаба продажба или барајќи попристапни пазари за инвестирање,но по се изгледа и прегазен од конкуренцијата која користи андроид.

Според мене огромна глупост направија бидејќи лабораториите во Чешка на готово си ги зема Сони.

Штета за панасоник.Стварно беа бренд,ама сега се посрамотија.
Не му предвидувам светла иднина ако продолжи вака.Во секој случај веќе е назад

ЛГ се обидува нешто но на пазарот моментално владеаат фирми кои го користат Андроид ОС

Што значи Филипс како број еден за парите и Сони за оние што можат да платат повеќе.Ми се допаѓа и LG,па можеби би го земал и тој во предвид кога би купил денес телевизор.

Панасоник во никој случај.

За АМЦ се имаат многу подобрено.Изгледа конечно сфатија луѓево дека муштеријата е секогаш во право и дека Анхоч ги утепа сите токму заради тоа што се разбрани и не прават манипулации

СЕТ е најновото г*мно од фирма во МК.Носи тешко ѓубре и фалсификат роба,не признаваат гаранции,и многу често даваат расипана роба.Веројатно нивното мото е.Ако можеме да го начукаме на некого да го начукаме.
Е од вакви кај нас амц и компанија направија пари

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620

Кога читам вакви глупости не знам дали да се смеам или да плачам.Филипс биле понапред од Панасоник.Тошиба пре би зел него Филипс.
Tвое си е што ќе земеш.Во право е Стар потполно.Новите панасоник телевизори се склапаат во Турска и не е баш време за купување сега

И да филипс е еден од подобрите телевизори во моментов,и ги превземаат купувачите на панасоник.

Незнам зашто но треба и компанииве да се свестат.Дека андроид е иднината а не некој си нивни оперативен систем.Видовме една нокиа каде заврши од кога дојде андроид
Ја снема буквално.

Тоа ќе им се случи,ако веќе не им се случува и на големите компании вклучувајќи го и панасоник
Да земеш телевизор кој после 3 месеци ќе нема upgrade.

Додека не извадат андроид телевизор другите компании во моментов вредат само Sony и Philips,a Philips убедливо највеќе нуди за парите.

Samsung и LG си имаат свои карти во ракавот,пред се кај Curved Tелевизорите,но ако Philips пушти на пазарот модел од пониските серии со заоблен екран и тука е готов самсунг

Не ми е јасно само како Самсунг и Лг до сега немаат Андроид телевизор.Јас очекував први они да извадат,бидејќи нели веќе имаат телефони одамна со анддроид,па очекував да имаат некој договор со гоогле.[DOUBLEPOST=1454338565][/DOUBLEPOST]
Е од вакви кај нас амц и компанија направија пари

Sent from my iPhone using Tapatalk
Амц не направил пари сигурно досега.Се обидува да го следи Анхоч.А тие се тие кои направија пари и тоа сосема заслужено.
Огромен дел од пазарот го држи Анхоч кај нас и веќе купувачите имаат доверба.

За сет слушам многу негативни и лоши коментари во последно време.Многу луѓе се жалат
околу мене.

Секој одлучува кај ќе оди.Амц проба и виде дека не оди со лажење работава.Пробуваат да се оправат.Тоа се гледа,но тешко се стекнува доверба.Ќе треба време за тоа,но ако вака продолжат за година до две ќе бидат втори анхоч сигурно и ќе му завземат дел од пазарот сигурно

Сет беа колку толку воред,но со новиве мајтапења ќе изгубат многу муштерии сигурно.

Анхоч е сеуште лидер дефинитивно,и ако случајно решат да влезат и во бизнисот со бела техника,овие другиве може слободно да си затворат бидејќи ќе нема леб за нив,:(
освен можеби Амц кој ако продолжи во нагорен тренд,може да зграби дел од пазарот

Нико видовме каде е,и техномаркет исто.На работ се и во секој момент може да ги снема.
Фала богу со сет до сега сум немал негативно искуство(но и немам нешто многу купувано од кај нив)

Анхоч ми биле секогаш прв избор за компјутери и лаптопи,и до сега имало проблеми но се решавале во најбрз рок и без нервози.

Нико ме имаат еднаш така еднаш зезнато и измајтапено,ама повеќе не им влегов,а верувам и многу други.Денес незнам дали и уште воопшто постојат

Со техномаркет имав еднаш проблеми и се обидоа нешто да ме изманипулираат,но кога видоа дека и они незнаат што да излажат си добив нов производ назад

Во моментов мојот прв избор е Анхоч,а за тв,озвучување и друга техника Амц.
Другиве нажалост ми се сомнителни

Последно уредено:
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
А бе дечки што ќе ви е ТВ со андроид ако нема или никаков процесор и без РАМ и како ќе работи андроид на ТВ без тие компоненти . Уште е рано за ТВ со андроид доволно е и со ВебОС и ќе брка работа за ЈутУб и стримање од интернет и прелистување интернет. А за Панасоник делумно сте во право но склопуваат во Шпанија ,а не од Турција и се уште е добар и јас имам ТВ Панасоник ама плазма е , а сегашниот Панасоник панелот е од еЛЏи ,а Сонито панелот е од самсунг по нарачка и желба од сони нешто како кај ајфоните истото и за панасоник ,а филипсот панелот кај ќе му текне од самсунг,еЛЏи и други безимени не знаете како ќе ви се погоди. Како и да е, да се држите едно правило за ТВ-ор се што е надвор од ЕУ стандард не е добар .

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Последно уредено:

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Да се разбереме, Сони сигурно се свесни што прават. И самите знаат дека Андроид ќе биде иднината, слично како и со Андроид телефоните. Многу повеќе можности ќе понуди Андроид ТВ-то за разлика од обичните СМАРТ телевизори. Се што ќе треба е со време да се надоградува, така да мислам дека Сони и Филипс најпаметно постапија со изборот на ОС кој ќе го имплементираат во нивните телевизори. Не викам дека ЛГ, Самсунг се полоши во квалитет, но во опции, самиот Андроид ќе ги победи.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.926
Да се разбереме, Сони сигурно се свесни што прават. И самите знаат дека Андроид ќе биде иднината, слично како и со Андроид телефоните. Многу повеќе можности ќе понуди Андроид ТВ-то за разлика од обичните СМАРТ телевизори. Се што ќе треба е со време да се надоградува, така да мислам дека Сони и Филипс најпаметно постапија со изборот на ОС кој ќе го имплементираат во нивните телевизори. Не викам дека ЛГ, Самсунг се полоши во квалитет, но во опции, самиот Андроид ќе ги победи.
Се дури кога ќе има во МК Apple TV со нивниот О.С тек тогаш ТВ со андроид ќе биде актуелен затоа сега засега рано е еве Сони и Филипс во ЕУ пазар и пошироко први го фати возот ама нема гужва не викам дкеа не вреди ТВ со андроид , но во плеј стоур нема ништо за ТВ апликации сега засега затоа џабе фрлање вишок пари ионака без асален процесор и Рам меморија тоа ќе биде како најефтиниот алкател со 500mhz рам меморија .

Член од
15 март 2013
Мислења
955
Поени од реакции
620
А бе дечки што ќе ви е ТВ со андроид ако нема или никаков процесор и без РАМ и како ќе работи андроид на ТВ без тие компоненти . Уште е рано за ТВ со андроид доволно е и со ВебОС и ќе брка работа за ЈутУб и стримање од интернет и прелистување интернет. А за Панасоник делумно сте во право но склопуваат во Шпанија ,а не од Турција и се уште е добар и јас имам ТВ Панасоник ама плазма е , а сегашниот Панасоник панелот е од еЛЏи ,а Сонито панелот е од самсунг по нарачка и желба од сони нешто како кај ајфоните истото и за панасоник ,а филипсот панелот кај ќе му текне од самсунг,еЛЏи и други безимени не знаете како ќе ви се погоди. Како и да е, да се држите едно правило за ТВ-ор се што е надвор од ЕУ стандард не е добар .

бaте и јaс имaм пaнaсoник oд пoрaнo,aмa тoa не знaчи декa требa дa ги брaнaм и дa велaм декa се нaјдoбри.Гледaј мaлку oд реaлнa гледнa тoчкa.А зa тoa. кaде се прaвaт нaјубaвo пoјди си вo нептун и види штo пишувa oд пoзaди.И јaс се изненaдив нo пoтoa кoгa дoјдoв дoмa и седнaв пред чичкo гугл зa крaткo ми стaнa јaснo.

А декa aндрoидoт или филипсoт или сoни немaaт прoгрaми тoa сaмo се зaлaжувaш.Прoгрaми немa пaнaсoникoт.Oвие другиве гaзaт[DOUBLEPOST=1454372068][/DOUBLEPOST]
Акo не се приклучaт вo брзo време пo се изгледa ќе имaме сaмo двaјцa прoизвoдители нa телевизoри зa некoе време.:)[DOUBLEPOST=1454372599][/DOUBLEPOST]
Се дури кога ќе има во МК Apple TV со нивниот О.С тек тогаш ТВ со андроид ќе биде актуелен затоа сега засега рано е еве Сони и Филипс во ЕУ пазар и пошироко први го фати возот ама нема гужва не викам дкеа не вреди ТВ со андроид , но во плеј стоур нема ништо за ТВ апликации сега засега затоа џабе фрлање вишок пари ионака без асален процесор и Рам меморија тоа ќе биде како најефтиниот алкател со 500mhz рам меморија .

Јaс имaм 7100 серијa дoмa.фејсбук сo јутуб,нетфликс уклучени вo пoзaдинa и плус сликa oд тв вo пoзaдинa.кoчење штo беше тoa????Ќе мoрaм дa се врaтaм нa пaнaсoникoт дa се пoтсетaм

фaјлoви oд 18 гигa ги oтвaрa кaкoдa се oд 20мегaбaјти.Се чудaм сaмo кaкви се сaмo пoјaките серии нa филипс,кoгa вo oвa мoевo имa се

aндрoид 300 гoдини пoнaпред oд билo кoк друг смaрт телевизoр.Единственa мaнa е штo е. мнoгу зaрaзнo.Сo сaaти мoже дa те.нaвлече дa седиш пред негo
и aкo имa некoј дoмa женa кoјa гледa турски серии ќе имa кaрaници сигурнo

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom