LCD телевизори

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
0:18-0:28, екстремна сатурација, Samsung нема никогаш да свати дека некои луѓе знаат што значат вистински добри, реални и умерени бои.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.220
Поени од реакции
8.328
Samsung led koga ke uklucam fb na web browser koga sakam da mu pisam na chat na nekoj sve raboti dobro. Ama nikako ne mozam da mu ja pratam ,preku tastatura stiskam enter,i pak mi ja vraka tastaturata za pisuvanje

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.586
Знам дека ептен го споменувате Панасоникот, и знам дека кај Сонито се плаќа и името(дали и квалитетот не знам, имам постаро Сони дома и сосема солидно се држи...)

Ме интересира мислењето за овој телевизор: http://www.sony.co.in/product/kdl-32ex650

Цената му била 30.000, но може ќе го земам со некој попуст.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Што мислите за овој телевизор? Прв пат ја гледам таа марка, ST - Superior Technology, за таа цена (14000) има доста добри перформанси (барем напишани, HD резолуција, usb, отвара MKV,AVI,MP4), ама некако Сет отсекогаш ми биле одбивни и превара.
Го гледав и овој LG, тој е 3000 поскап, со послаби перформанси ама пак е некоја марка во однос на овие што никогаш не сум ги ни слушнала.
Ваша препорака? Или ако имате да ми препорачате некој друг 32'' во ранг на цена до 300 евра?

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
LG-то без размислување. Инаку за Сет како фирма се ок, Амц се преварантите :)
Многу ти е подобро да одиш со TV малку повисока цена од проверен производите отколку со некоја непроверена фирма со која ке уштедиш 2-3000 денари, а после ке имаш многу проблеми.

Пример земав едно вивакс ДВД кое „чита“ од УСБ, па излезе дека повеќето филмови над 1ГБ не ги чита и самото се закoчува после некое време па треба од штекер да го вадам.

Ако сакаш поефтино да пројдеш види дали има уште Тошиба на попуст во Carrefour.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
како да поврзам тв со звучките од двд за филипс тв станува збор

Член од
5 декември 2009
Мислења
25
Поени од реакции
3
Zdravo!

Potreben e sovet okolu izbor na nov TV. Vo momentov, prema zelbite na familijata i prema finansiskite moznosti, "interesni" se slednite 2 modela:

Philips 40PFL5527K/12, cena 39000 denari
i
Samsung UE40ES6100WXXH, cena 41000

Vie koi ste vo tek i dobro se snaodjate vo aktuelnata ponuda i izbor, sto bi izbrale.
Citam deka dobro kotira Panasonic. Vo toj slucaj, koj model od Panasonic 40" bi bil so slicni karakteristiki na pogornite modeli i po koja cena, odnosno kolku bi vredelo da se plati?

Normalno, sekoj sovet za TV 40" e dobredojden.

Blagodaram i pozdrav!

PS - Mesto za TV so golemina povece od 40" definitivno nema. Ako toa e "vistinskiot izbor", eventualno doadja vo predvid i golemina od 37".
- Se nadevam ne preci sto istiov tekst bese postiran i na http://it.com.mk/forum/

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Штета што немаш повеќе простор, инаку за 40.000 во нептун имаш 50инч Фул ХД плазма ЛГ pa5500 мислам дека беше моделот, но гледам дека си изгледа по 3д, па затоа бирај LG, Samsung, Panasonic, бегај од хјундаи, филипс, грундинг и сл.
http://tehnomarket.com.mk/products/09122070/panasonic-tx-p42ut50e

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.131
moe lichno mislenje e deka philips televizorite se ednakvi na nula.
Мене па во АМЦ Прилеп некни, онака влегов да зирнам само....и викам ЛГ немате нешто...и таа продавачката: Имаме, имаме, само се продале...Абе Филипс ти е најдобар за слика, подобри од нив нема..
Си се смеам во душава и и реков само: Хммм јас не се согласувам со тоа...и си излегов :D

Член од
29 октомври 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
здраво дечки....зедов лг 42цс460 па би сакал некој да ми објасни околу калибрацијата на телевизорот или некои линкови околу тој телевизор .....ви благодарам

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Повеќе од месец дена од кога го поставив ТВ-то и ептен е добар. Сликава и 3Д-то се порничи. Amazing :). Го поврзав со ПЦ едно време и од таму гледав филмови. Сега следно ќе земам ќе симнам LOTR сите делови во HD, едно 50 гигабајти ќе фатат... Ако знае некој линк од кај да ги симнам, нека пише ПП

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=203104

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.131
Повеќе од месец дена од кога го поставив ТВ-то и ептен е добар. Сликава и 3Д-то се порничи. Amazing :). Го поврзав со ПЦ едно време и од таму гледав филмови. Сега следно ќе земам ќе симнам LOTR сите делови во HD, едно 50 гигабајти ќе фатат... Ако знае некој линк од кај да ги симнам, нека пише ПП

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=1_174_173&product_id=203104
Абе шо ќе ти се ЛОТР, пушти си ги овие...овие се мајките на ЛГ:

Ај стварно...те молам пробај го видеово на ТВ и кажи ми како е? :love:

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Абе шо ќе ти се ЛОТР, пушти си ги овие...овие се мајките на ЛГ:

Ај стварно...те молам пробај го видеово на ТВ и кажи ми како е? :love:
Само што го изгледав. Топ е стварно, сеа малце очи ме болат неможам да се стабилизирам:pos:

Кажувајте и други вакви видеа, само не од јапанциве :D

Kajgana Shop

На врв Bottom