Лажна надеж

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
За жал ми се има случено поради несигурност и збунетост. Еднакво тешко е чувството на несигурност и незнаењето што сакаш и фактот дека некому даваш лажна надеж. Болно е кога знаеш дека друг страда и се чувствува тешко како и заради тебе. Не практикувам да си давам лажна надеж, повеќе би се изразила - мечтаам и верувам во тоа дека мечтите се исполнуваат, но тоа не значи дека летам на седмо небо, напротив. Добро е кога сам си ги поставуваш и ги знаеш границите меѓу небото и земјата. Убаво е чувството кога леташ, но кога ќе паднеш треба да знаеш како да застанеш на нозе. Едно научив од грешките кои сум ги направила по тоа прашање - дека никогаш не треба да се дава лажна надеж некому и дека секогаш треба цврсто да стоиме на земја. Никој не е должен да страда заради нас, ниту пак ние сме должни да страдеме заради некој друг. Некогаш е подобро нашата несигурност да ја скриеме со "суровост" (за другата личност) и да ја спуштиме на земја, отколку да и дадеме можност да лета а потоа да и ги скршиме крилјата.

Некогаш е подобро нашата несигурност да ја скриеме со "суровост" (за другата личност) и да ја спуштиме на земја, отколку да и дадеме можност да лета а потоа да и ги скршиме крилјата.
Прекрасен одговор :smir:
Лажната надеж е најлошото нешто, се што имаме и што чуствувааме треба да му кажеме на другата личност без давање надеж на празно а после да се повредува другата личност така да подобро сега зашто после може да биде ДОЦНА :back:

Nadezta u princip e lazna posto e zamisla za nesto sto sakame da bide a sto realno nema fakticitet.

Togas ti se trefnuva i togas nadezta ima realni sansi no pak ne moze da odgovara na vremeto koga ke bide, na primer ima realni sansi da mi platat sto rabotev ama jas se nadevam utre da prefrlile pari a toa moze da prefrlat posle mesec dena i vise taka da nadezta u osnova bidejki se odnesuva na nesto sto treba ili sakame da bide nema osnova osven ako ja zeeme za seriozna osnova samo pustata nasa zelba nesto da bide.

Мислам дека никогаш не треба да се даде лажна надеж кога некој е решен да ја напушти љубовта. Пред се треба прво да размисли во себе дали го сака или е само период или е збунета. Ако е сигурна во тоа дека не го сака тогаш може да прекине. Лажната надеж е уште полоша од вистината па колку и да боли реалноста тој/таа мора да каже се уште на почетокот. Доколку сака да нема проблеми понатаму и доколку не сака да ја гризе совеста. Оној што добива лажна надеж само се измачува себе си, како да се игра ,,ме сака не ме сака,, и тоа е премногу лошо за психа. Еден ден сте среќни друг ден поѓате во депресии. Кога некој ќе даде знак дека врската ќе се распадне повредениот е во шок и тој шок продолжува и понатаму се додека трае таа лажна надеж што ви ја даваат. Како и да е еден ден ке испукате и ќе ја видите реалноста но дали ви било полесно така или да сте го знаеле тоа уште од почеток. Подобро ужасен крај одколку ужас без крај.

А бре какво давање лажна надеж, тоа е за гејови. Да се престави посликовито- лажна надеж ти е лижење шеќер преку прозор :).

А бре какво давање лажна надеж, тоа е за гејови. Да се престави посликовито- лажна надеш ти е лижење шеќер преку прозор :).

Никогаш не ми се случило на некого да дадам лажна надеж, зашто секогаш сум директна.:toe:

Па баш кај гејовите нема такво нешто. Или бидува, или не бидува. Јасно и концизно.
Прашај некој, ќе се увериш :)
"Геј" на друг начин, не геј како ГЕЈ (gay) :) Прашај некој не-геј ќе се увериш :).

Најлошото нешто во една љубовна врска, подобро е на време да се каже што е што одколку да се дава на партнерот-ката лажна надеш а потоа од тоа да нема ништо.

и дадов надеж на бивша ми само заради тоа што ми дојде онака..ресположение за секс,и се разбира да и се одмаздам за тие шитови што ми ги правеше :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom