Лажна надеж

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Лажна надеж е да прекинеш со особата со која си бил во врска т.е. ти да и раскинеш...па да те снема, па да се јавиш и да ја викнеш да искочите и да продужите да се гледате а не идете...самоизмачувње и мачење на другата особа од што не знаеш што сакаш

Kako sto bi rekle, Nadezta posledna umira...

Jas bi rekol Nadezta nikogash ne umira...

Давам лажна надеж... (на други)

Бидејќи ми е интерсно, и секогаш нешто сериозно ми почнало од тоа. Се сум сфаќала на заебанција, и од таа заебанција идело нешто посериозно.

А, дали сама си давам лажна надеж ? Некогаш знаам да си правам добри филмови во мозокот, и да заминам некаде со умов, да летам.. Али секогаш се враќам во реалноста, гледам на работите онака како што се.

А, и мислам дека онаа вистинската надеж нема ништо поврзано со лажната.. Затоа што, ако треба нешто да биди, мора да има некои така да речам поцврстви од напред елементи, и самиот си претчувствуваа дека ќе биди (барем кај мене) доколку гледа на работите реално (дали навиствина има шанси, и такви работи). А ако е некој филмаџијаааа... џабе ти е се.

Јас давав лажна надеж,ама сватив дека е тоа погрешно и прекинав..досега се обидувале да ми дадат лажна надеж ама не потклекнувам на такви работи...ќе биди вака ќе биди така.срце те сакам..ма ко те ј*бе..

Хммм лажна надеж. Па нормално дека си даваме некоаш лажна надеж, мислам дека најмногу добиваме од другите од страна лажна надеж, за било што во животов. Така да како што кажа и The Grim надежта последна умира, но некогаш не ни умира.

Мене ми се има десено луѓе .... не си играјте со тоа ....боли...стварно..................

Iskreno nikogas svesno neam dadeno lazna nadez a ako nekoj mislel deka toa sum go napraila ja javno mu se izvinuvam:toe: no sepak se zavisi i od drugata licnost zatoa so ima i nekoi luge so si praat filmcinja u glava i toa bez da im dades lazna nadez ama toa e jebiga gi ima sekakvi po svetov.No sepak kako i da e laznata nadez sekogas boli toa e 100% sigurno...

davav lazna nadez,se zaebavav se dur ne mi se desi mene toa...me povredi mnogu toa taka da nikad vekje ne bi mi padnalo na pamet da si igram so necivi cuvstva i da se zaebavam...

мислам дека не сум давала некому лажна надеж иако сум свесна дека самата понекогаш си негувам лажна надеж за нешто што не верувам дека ќе биде..............но како и да е, не е убаво кога свесно го правиме тоа..Да, вистина е дека надежта последна умира, но подобро е кога нешто не бива, да го оставиме така, отколку да си го трошиме времето залудно:pipi:

Епа вака, ако знам дека со таа личност не сакам да имам ништо тогаш не давам никаква надеж, напротив мислам дека личноста лесно ќе сфати дека не сакам ништо да има меѓу нас, а што се однесува до тоа јас да имам лажна надеж за нешто ,тоа ми се случило. Но тука си стои и дека ако ние сакаме нешто со некој, било каков поглед, кажан збор итн., многу лесно можеме да си го сфатиме како што на нас ни одговара и тоа да ни даде лажна надеж за нешто, иако не мислам дека може да се има незнам колкава лажна надеж која ќе потекнува само од нашата имагинација, сепак тука мора да има нешто и од другата страна што ќе не потикне повеќе, барем малку.... Ете тоа мислам

Не давам лажна надеж на никого ако не го сакам не го сакам...:toe:нема што да го
лажам, можеби ќе звучи грубо ова ама подобро ќе е секогаш да си знаеш на шо си отколку да се надеваш и на крај све да се сруши.
И последно многу се разочарав од тоа, ама што е то е животот продолжува
и оттогаш си научив лекција: надевај се, но не очекувај:smir:

Имам давано лажна надеж, и то онака излези еднаш двапати и избегај-ни трага ни глАс од мене... Ама ми се имат многу гадно вратено све зш си се зафркавав со луѓено и сеа многу се каам нормално...Се се вртит во животов така да сега пазам шо прам :pipi:
А за лажната надеж шо си ја даваме сами не требит да е во преголема доза (да се изразам xD) зш накрај можиме јако да се разочараме како шо рече VeS ама сепак требит да ја имат зш накрај можда нешо добро мојт да произлезит :smir:

Вака сега...
Дали сте вие личности кои иако сте свесни дека не сакате да бидете со некоја личност сепак и давате лажна надеж дека ќе бидете со неа/него?
Поради кои причини било тоа?
Или ако ви се нема случено...кои се најчести причини за тоа?
Дали ако некој се двоуми помеѓу двајца/две,па не знае кој/а да го/ја избере?
Или има нешто интересно во тоа?
Дали вас ви се случило да имате лажна надеж па да пропадне тоа во вода?
Дали сепак самите луѓе си даваме лажна надеж и веруваме во нешто или сепак може да се случи друга личност да не убеди,да не' натера да веруваме и да се надеваме?

Не давам лажна надеж доколку не сакам да бидам со некого... Не гледам причина за тоа, само ќе го измачувам без потреба.... Е сега, ако типот некои мои постапки ги сфаќа така, тоа е негов проблем...
А ако не сакам во моментот да бидам со некој, си оставам простор :) Ама тоа сепак не е лажна надеж... Може да дадам лажна надеж само на некој за да му се одмаздам :) Причини за тоа има разни...
Ако некој се двоуми помежу двајца мислам дека не дава лажна надеж... Сепак, нешто чувствува за него... Значи, ги тестира на некој начин и двајцата и гледа кој повеќе ќе и одговара...
Интересно, има :) Да го гледаш машкото како е залетано по тебе, а знаеш дека на крај ќе си остане без ништо :) Ама интересно ти е само тебе и е доста злобно према него :)
Ми се има многу пати случено да имам лажна надеж и многу е тешко кога ќе сфатиш дека било само лажна надеж, а ти стварно и искрено си се надевала на нешто... Многу лошо чувство...
Дефинитивно може и други да не натераат да веруваме и да се надеваме преку одредени постапки што ги прават... А често пати и ние си правиме некој филм в глава :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom