Лајкни ми ја сликава

• Креатор на темата Креатор на темата Чај
  • Време на започнување Време на започнување
Секој ден на чет ми стигаат молби за лајк на слика, песна, статус ... досадни се многу. Ако ми се допаѓа ќе лајкнам! Незнам зошто толку ниско се спуштаат. Мене повеќе би ми значел искрен коментар од пријател, отколку молен лајк. Одамна не одговарам на вакви чет пораки а.к.а молби за лајк :)

Многу чест случај у последно време, али повеќе го практикуваат оние под 13г.
Инаку кога ќе ме замолат за лајк, и да е убава сликата не ставам намерно а одговорот е мој лајк е привилегија. хахаха :pos2:

Многу чест случај у последно време, али повеќе го практикуваат оние под 13г.
Инаку кога ќе ме замолат за лајк, и да е убава сликата не ставам намерно а одговорот е мој лајк е привилегија. хахаха :pos2:

Ја на тие шо ми викат..малце ремет им мавам..ко ќе ти рече стај лајк..ти ќе и речеш..де бе до толку ли си грда? да вииш уше 1 дали ќе ти рече нешо....

Понекогаш знаат стварно да напнат, ама затоа на игнор ги ставам. Во последно време еве не само женски туку и машки почнале со молење.

читајки овие ваши примери сватив дека ептен сум глупава и ружна чим имам само една слика на фб и има само 2 коментара статуси немам бидејки мене фб ми служи за играње покер и за комуницирање со другарки кои не се во Мк...мада и со нив ретко преку фб повеке на скајп...мада мене и онака пред некој ден на фб ми пиша една“пријателка“ дека сум СМОТАНА поради тоа што немам објавено....љубовен статус:во врска со....:tapp:

Lele sreka mene ne mi se ima sluceno da mi kaze nekoj da mu lajknam slika na fb. Po dolno nesto od toa nema. Pa ne bi ni lajknala ako e grdosija od slika i slicno. Neznam sto si mislat tie sto baraat takvo nesto. Deka drug nekoj koga ke vidi kolku ja lajknale slikata ke ja lajkne i toj. Pa moze ke si pomisli: KAKOV SEIR MU ISTRGALE NA TOJ?TAA!!!

По ова што читам најверојатно ова е некој тренд кај помалите пример 13-16 години максиум, на времето беше тренд на пријатели и на топ да се гласа за да станиш популарен , денес е истото и секогаш ќе има некој такви трендови кај помладата популација, желбата за популарност нема никогаш да згасни .
Незнам дали само мене но сигурно има и кај некои други пример што мнозинството на пријатели им се над 19-20 години сигурно не им се случува тоа.
И еве еден класичен пример како оди животот на ФБ и до кога...

Лајк на фб=репутација на форумов.Има и тука одредени членови(не сакам да спомнувам кои) си просат за репутација...

Кога тогаш ќе сфатат дека таа не е ништо важно (читај Бидиков кога ќе ги кврцне табелите)

Кој било да ми каже на Фејсбук лајкови да му стискам за инат ќе му искоментирам некоја глупост па после remove from friends :)

Смислата на социјалните мрежи се изгуби. Сега фб за многу загорени тинејџери има друга намена.

Лајк на фб=репутација на форумов.Има и тука одредени членови(не сакам да спомнувам кои) си просат за репутација...

Подобро една заслужена зелена коцка, отколку 11 измолени :)
Подобро еден заслужен лајк/коментар, отколку 111 измолени :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom