Лајкни ми ја сликава

• Креатор на темата Креатор на темата Чај
  • Време на започнување Време на започнување
http://forum.kajgana.com/showthread.php?54071-Се-што-ви-треба-е-Facebook-профил

работа е со лајковите..ама не е за џабе проверит

Се што ви треба е Facebook профил

Баш би сакала да ти помогнам, ама немам Facebook профил. Можам некако поинаку?:uvo:

Туку што да ви кажам ... па вие не знаете колку е убаво да се живее во свет без Фејсбук. Кога ве читам на кои маки сте, навистина ве жалам. Од почеток беше таков гнасен, па гледам уште не се средил. Како воопшто живеете со овие глупости згора на сите нормални проблеми?
Баталете тоа компјутерите и почнете да се наоѓате со вашите изгубени пријатели во живо. Со малку повеќе шетање можно е тоа, знаете? И не, не мислам на викенди полни со алкохол во темни дискотеки. Ќе ви помине животов на едно столче, а нема ни да го забележите тоа.

Се сетив дека имам едно прашање кое немав кому да му го поставам ... што правите кога ќе најдете некој пријател од детство? Продолжувате да конктактирате од време на време со лајкови на фејсбук или тоа го претварате повторно во живо пријателство? Да знам барем дали таа потрага (мака ми е кога сите го објаснуваат своето членство со тоа, ама ај) има добра цел...:toe::helou:

Дневно по 2-3 ме молат за лајк,пратат ми слика и ај плс лајкни ми ја :tapp:

Овде станува збор за лица со посебни потреби/третмани во болница.
Лица кои се со недостаток на самодоверба, самобендисани луѓе, луѓе кои сакаат да бидат центар на внимание, лица со мноооогу пријатели на фб, ама не и во реалност...би рекла дека се тешки егоисти.
Ај финтата со многуве пријатели сфакам како влијае на вас, али воа со лајковиве уше се трудам да сфатам шо е.
Океј имам на слика/статус нема веза сто лајка и сеа ке се фалиме!?:tapp:
Тоа што толку луѓе ме лајкнале не значи дека сите ме сФиѓаат туку значи дека тоа што е ставено им се допаѓа.
Луѓево малце си се преценуваат и си ги преувеличуваат работите.
Дај бе деца симнете се на земја и почнете да живеете во реалност.
мwаааааааа!!!:back:

ај сеа сите да ми го лајкнете постот! :треп: :треп:

Crying_Smiley_by_AjnosFTW.jpg

Баш би сакала да ти помогнам, ама немам Facebook профил. Можам некако поинаку?:uvo:

Туку што да ви кажам ... па вие не знаете колку е убаво да се живее во свет без Фејсбук. Кога ве читам на кои маки сте, навистина ве жалам. Од почеток беше таков гнасен, па гледам уште не се средил. Како воопшто живеете со овие глупости згора на сите нормални проблеми?
Баталете тоа компјутерите и почнете да се наоѓате со вашите изгубени пријатели во живо. Со малку повеќе шетање можно е тоа, знаете? И не, не мислам на викенди полни со алкохол во темни дискотеки. Ќе ви помине животов на едно столче, а нема ни да го забележите тоа.

Се сетив дека имам едно прашање кое немав кому да му го поставам ... што правите кога ќе најдете некој пријател од детство? Продолжувате да конктактирате од време на време со лајкови на фејсбук или тоа го претварате повторно во живо пријателство? Да знам барем дали таа потрага (мака ми е кога сите го објаснуваат своето членство со тоа, ама ај) има добра цел...:toe::helou:

Читајте го ова минимум трипати на ден, ќе ви помогни. И да, животот без ФБ е многу убав, пробајте.

Порано бев зависник и од Фејсбук и од МСН... ФБ-то во последно време го отворам еднаш или два пати дневно и тоа за прегледување на коментари по фан сајтови... А за МСН и сам си се чудам како се одвикнав, се пуштам само кога ми треба да прашам нешто или кога ќе треба да му пратам на некого нешто...

А пред година-дена се чудев како е можно за некои лица да знам повеќе од читање на нивни статуси, отколку вака во живо... Страшно е колку луѓето си го истакнуваат својот приватен живот на ФБ и ги ставаат сите можни фотки што ги имаат. Мене отсекогаш ми било глупаво да го правам тоа.

Уфф... Тоа се случува по обичај. „Лајкни ја сликава, статусов, песнава...“. Пренапорни станаа.
Само едно не можам да сфатам, што ќе добијат ако на сликата имаат повеќе од 200 лајкови, поубави ќе станат?! Најверојатно, во денешно време за убава личност се смета онаа која има над 200 лајкови на фејсбук.:nesvest:

Неподнослива ствар.Мислам дека ако ги тргнат тие лајкови од facebook ке направат огромна услуга на народов и ке биде даааалеку подобро.На се лајк да се става е глупост.Уште малце на секој збор од реченицата лајк ке стават.Или лајк на лајкот.А колку па важна работа стана тоа цитрони ми ги прават понекат кога ке се запнат стај лајк....или ке пишам нешто и одма на објавата лике се клика па дури и со зборови ЛАЈК пишуваат некои.Другар еден стално го заебавам со тоа.У коментари увак става лајкккк ..го пишува хахах:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom