La Liga Santander 2016/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Барса е едно 13 утакмици без пораз, последните 1.5 месец имаат 6 утакмици со 4 гола. На почеток на сезона гол беше настан од библиски пропорции, гангрена на око добив гледајќи ги. Да го негираш прогресот од кога дојде Чави треба да ги немаш гледано воопшто па да не ја знаеш разликата, или да гледаш ама да не разбираш основи на фудбал. Никој не очекува да се натпреварува Барса за титула, возот отиде првите месеци од сезонава. Целта кога дојде Чави беше 4то место и пласман во ЛШ.

Кога дојде Чави, целта беше Топ4 и ако може да се освои ЛЕ. Никој не се ни надева на титула во Шпанија, тоа го кажуваат и на прес конференциите.
Тоа што навивачите си праат филмови е друго.

Тоа што и Барселона и Атлетико ќе фатат најверојатно ЛШ се должи и на слабата конкуренција, ниту Бетис ниту Сосиедад се кадарни да им земат место, немаат константност во лигата.
Лошо почнаа и двете екипи за сега во најбитниот дел да земат залет, си наредија победи овој месец, кикс немаат.
Со почит и за Чави, ги немам гледано Бараелона откако ги превзема, ама резултатите сами говорат, и мило ми шо играч од таа генерација на Шпанија доживува успех со некоја екипа, без разлика дека се работи за Барселона, се надевам и јас со Торес ќе си исчекам, иако е многу рано за такво сценарио :)

DID YOU KNOW: Barcelona were 12 points behind Real Madrid when they appointed Xavi as their new head coach.

Since the appointment, they signed some world-class youngsters, including Ferran Torres, Gavi and Adama Traore, as well as signed Aubameyang who has scored 9 goals for them so far.

Accordingly, Barca started playing beautiful football under Xavi and beat Real Madrid 4-0 at their own background.

After all these, Barcelona are still 12 points behind Real Madrid.

:icon_lol: :icon_lol:
Хехехехе, епа ако Барселона и Реал победуваат во исто време, нормално дека разликата меѓу нив ќе остане иста. Или има нови правила, кога Барселона победува, на Реал да му се одземаат бодови :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Кога дојде Чави, Барселона беше на средина на табела и со тоа темпо можеа да се надеваат само на место кое ги води во ЛЕ наредна сезона.

Vo red, nemozes da ucekuvas instant rezultat posle katastrofata sto ja Imaa so Kuman. Barcelona ima i mec pomalku (doma mislam so Sevilla),taka da potencialni - 9. Racunaj deka Real treba da igra vo gosti so Sevilla, Atletico i slicno. Barcelona i taka si ja otpisaa godinava i ke se borat da zavrsat sto povisoko na tabelata. Celta na upravata ovaa godina im bese top 4 i plasman vo LS. Za titula tesko ama ako Real kiksne na veke teskite gostuvanja, a Barca gi dobie svoite mecevi moze mnogu lesno da dojdat i na - 3 i da teraat borba i za titula.
Zemaj vo predvid deka Real igra i LS, natprevaruvanje koe dodatno moze da gi destabilizira pri eventuelen poraz.
Брат во ред бе, очигледно е дека се зезам. Мислам, треба да си неписмен фудбалски да негираш дека Барса не е подобрена под Чави, пошо колку и да е "лош" не може да е полош од Куман, односно од она што го играше Барса со Куман. Остави ме да го нервирам Делбој. :icon_lol:

Мада искрено мислам дека одредени фанови на Барса малце летнаа у воздух последниов период, не е Барса толку јака колку што им изгледа моментално и има уште еден тон работа пред Чави. Али ок, на добар пат се, а и од она што се шпекулира дека ќе го земат летоска не е воопшто лошо, пар солидни играчи на фри кои би требало да имаат инстант ефект врз играта. (Кеси, Апсиликуета, Кристенсен...)

Мада искрено мислам дека одредени фанови на Барса малце летнаа у воздух последниов период, не е Барса толку јака колку што им изгледа моментално и има уште еден тон работа пред Чави. Али ок, на добар пат се, а и од она што се шпекулира дека ќе го земат летоска не е воопшто лошо, пар солидни играчи на фри кои би требало да имаат инстант ефект врз играта. (Кеси, Апсиликуета, Кристенсен...)
За ова си во право. Факт е дека клубот оди во добар правец, ама има уште многу работа.

Не знам дали ги гледа некој овие (@cholismo веројатно), прејаки се. Гарсија го прашува Винисиус: "наредна година земаш златна топка, а?" :D :D

Во право си, пошто не е прв пат 4 разлика да изгубите, во иднина многу често ќе ги мешаме овој резултат со тој од 2015 на домашен терен :D
Како да изгубиме? Не сум за Реал. Друга работа натпревар без значење беше ова за реал додека Барса го слави како титула. На крај кога Реал ќе освои титула со катаљарда бодови предност пред Барса искрено само вие ќе ја памтите победата и никој друг.
Автоматски споено мислење:

Победава во борбата за титула нема да значи ништо затоа што во првата полусезона бевме мизерни,ама да изгубиш од најголемиот ривал на домашен терен со 4:0 во најслабата сезона на Барса во последниве 20 години е максимално понижување.Никад во поновава историја Реал не ја понижил и издоминирал Барса на ваков начин.
Воопшто не е кога натпреварот има точно 0 значење за Реал кога веќе од дамна си ја обезбедија титулата. Воопшто ама воопшто освен на вас фанови на барса оваа победа не му е нешто значајна. Во ред е дерби ел класико и се тоа ама титула не ви даваат за една победа. Слободно понижете ги ќе се утепаат од плачење кога ќе освојат лигата дека изгубиле од Барса во небитен натпревар.

Pretending To Be Happy, Hiding Crying Behind A Mask Meme Template

Па не дека поразов е без тежина, настрана висината на резултатот. Голема веројатност е дека ке им даде ветер во грб на Челси за двомечот од ЛШ, плус им ја качи самодовербата на Барса до плафон.

За ова си во право. Факт е дека клубот оди во добар правец, ама има уште многу работа.

Не знам дали ги гледа некој овие (@cholismo веројатно), прејаки се. Гарсија го прашува Винисиус: "наредна година земаш златна топка, а?" :D :D
Го гледам ги гледам :)
Интересни моменти доловуваат секогаш.

Како да изгубиме? Не сум за Реал. Друга работа натпревар без значење беше ова за реал додека Барса го слави како титула. На крај кога Реал ќе освои титула со катаљарда бодови предност пред Барса искрено само вие ќе ја памтите победата и никој друг.

Воопшто не е кога натпреварот има точно 0 значење за Реал кога веќе од дамна си ја обезбедија титулата. Воопшто ама воопшто освен на вас фанови на барса оваа победа не му е нешто значајна. Во ред е дерби ел класико и се тоа ама титула не ви даваат за една победа. Слободно понижете ги ќе се утепаат од плачење кога ќе освојат лигата дека изгубиле од Барса во небитен натпревар.
Сите играчи и навивачи на Реал изјавија дека ги боли поразот и дека ќе им влијае на остатокот од сезоната ама ти како што глеам фан на Милан се најде најпаметен да тврдиш дека им било гајле

И шо сеа треба да не се радуваме само затоа шо Реал бега многу бодови?

Ако е така ти како фан на Милан воопшто не треба да се радуваш на ниту една победа. Последен пат кога освоивте титула Васил Тупурковски уште беше политички активен.

Секој навивач на Реал што го познавам го заболе овој пораз. Буквално никој не е рамнодушен и од никој немам слушнато коментар од типот "џабе тепавте, титулата е наша".

Немало значење пораз од 0-4 од најголем ривал... Боже сачувај ти е муабетот. Замисли на фан на Селтик или Ренџерс да му кажеш дека не е битно што изгубиле Олд Фирм дерби, или на навивач на Бока дека не е битно што тепале на Ривер...

Натпреварот сам по себе немаше некоја тежина да завршеше со минимален пораз за Реал вака со 0:4 многу повеќе делуваше психолошки отколку резултатски и не верувам дека Барса е реално толку силна колку што Реал влезе незаинтересирано и со погрешна тактика од Анчелоти.
Во секој случај Барса напредува значително пред се на тактички план отколку на играчки реално не зедоа ништо посебно на индивидуален план а и од играчиве што се поврзуваат на фри сето е просек колку да се потполни бројка еве Кеси малку над просек можи е ама па не е тип за играта на Барса.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom