Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
pa vaka imam 16god i sum vo vrska veke 2god i nekolku meseci so mom4e postaro 2god od mene. Na po4etokot se ne bise super no sega veke nekako ne ni stima.Go sakam najveke na cel svet a i toj go kazuva istoto. No nekako vo posledno vreme postojano se karame nekogas pomisluvam da go oteram u pm i nikogas veke da ne bideme zaedno no sepak nemozam zosto premnogu go sakam.Nikogas ne sme uspeale da bideme skarani poveke od 2den iako sekogas vikame deka e posleden pat. Sega sme skarani i koga si pisuvame postojano se karame sakam da bidam so nego a znam deka i on go saka istoto no nikoj nesaka da popusti. Ve molam dajte mi sovet .Dali da go smenam odnesuvanjeto kon nego ili....Zosto jas ednostavno nemozam bez nego..
Кога го прочитав ова, мислам мојот пост го прочитав пред едно 4 месеци кога бев во иста ситуација како тебе. Исто и јас бев во таква криза. Се сакавме ама секогаш се каравме и тоа не заради некои големи причини. Се чекаше само денот кој на кој ќе раскине. Ќе ти кажам како го решив јас овој проблем. Само да кажам оти во врска сум со девојката веќе околу 3год.
Еден викенд не ми се излегуваше и вечерта во 1 часот девојка ми ми напиша порака. Ако вака ни продолжи врската нема уште многу да одиме заедно, не бива вака да продолжиме, ќе биде касно после... многу ме нервира твоето однесуванје спрема мене (а јас се однесував вака оти и јас не бев задоволен од нејзиното однесуванје)....
Кога го прочитав ова размислив убаво... донесов едно добро решение. И реков ќе се променам. Утредента отидов и купив поклон, со нејзината омилена боја, како доказ дека стварно сакам да останеме заедно и дека тоа било само еден кризен период што го има во сите врски. Следните неколку дена се однесував со неа одлично, односно го сменив мојот карактер, не се карав, инатење итн. После тоа и таа се промени, почнавме пак да се сакаме како што беше порано. Кога помина 1 месец од мојата промена ја прашав како и е сега а таа ми одговори. Супер си сега, одлично... се надевам секогаш ќе биде така меѓу нас. Околу 4 месеци веќе се немаме скарано за ништо, одлично ни е.
Совет. Не е секогаш да раскинаш и да избегаш од проблемите, најдобро е да се промените. Разговарајте озбилно и кажете си отворено што мислите, така ќе решите голем проблем :wink:

Значи како што сфатив, ти не си блиска со него, туку со неговиот најдобар другар, епа штом е така искористи го неговиот најдобар другар за да стасаш до него во смисла ако нејкеш да бидеш нападна викни ги и двајцата на кафе па прави си муабет и гледај да седнеш до него да го допреш несакајќи или да му направиш некоја смешка малце флертувај, види што како е ако ти се свиѓа почни сигнали да праќаш, но сепак не иди до толку далеку и не му предлагај на само да се гледате или не го викај на кафе зошто постои можност да изгледа пренападно и да те смета за очајна или да знае дека му се свиѓаш па да падне у некој тежок занес или филм дека е он фраерот, значи се полека умерено и стани блиска со него, но без да изгледаш нападно се надевам помогнав:)

ahahha...fala mn me nasmea za fraerot...hahahhaa on e fraerot u maalo ustvari ali nvm top e ko dete aj ke vidam so ke praam fala u sekoj slucaj aj ako moze sakam sovet od maskoo...:uvo:

ahahha...fala mn me nasmea za fraerot...hahahhaa on e fraerot u maalo ustvari ali nvm top e ko dete aj ke vidam so ke praam fala u sekoj slucaj aj ako moze sakam sovet od maskoo...:uvo:
он е фраерот у маало?? не не...ти сметаш дека он е фраер, и он смета дека е фраер...

вистината е дека ти самата се вреднуваш помалце, од што го вреднуваш него....дигни си ги малце акциите, немој да сметаш дека тој вреди повеќе од тебе...каде ти е самодовербата....на крај краева, што има лошо и да ги дознае твоите намери...ако стварно е фраер, и кул тип, ништо лошо нема...од што се плашиш ти? од одбивање?? ти кога ке го викнеш да се видите немој да идеш на тоа “сакаш да се упознаеме“...многу е глупаво...дали сакаш да искочиме на кафе/сок, на журка, и не сами...друштво...

друг пристап ти е да почнеш муабет на мсн (these days technology makes dating much more easyer)...дознај го неговото мсн, напрајте муабет, напочеток не биди нападна, “што музика слушаш“ и “најчесто каде искачаш“ се фразите, после спомни дека е згоден, пофали го нешто, дај му некаков комплимент...види како ке изреагира...

искористи ја својата имагинација, немој да бидеш срамежлива и повлечена, но немој да бидеш премногу дигната и дрска...

изманипулирај го...барем тоа лесно ви оди :)

он е фраерот у маало?? не не...ти сметаш дека он е фраер, и он смета дека е фраер...

вистината е дека ти самата се вреднуваш помалце, од што го вреднуваш него....дигни си ги малце акциите, немој да сметаш дека тој вреди повеќе од тебе...каде ти е самодовербата....на крај краева, што има лошо и да ги дознае твоите намери...ако стварно е фраер, и кул тип, ништо лошо нема...од што се плашиш ти? од одбивање?? ти кога ке го викнеш да се видите немој да идеш на тоа “сакаш да се упознаеме“...многу е глупаво...дали сакаш да искочиме на кафе/сок, на журка, и не сами...друштво...

друг пристап ти е да почнеш муабет на мсн (these days technology makes dating much more easyer)...дознај го неговото мсн, напрајте муабет, напочеток не биди нападна, “што музика слушаш“ и “најчесто каде искачаш“ се фразите, после спомни дека е згоден, пофали го нешто, дај му некаков комплимент...види како ке изреагира...

искористи ја својата имагинација, немој да бидеш срамежлива и повлечена, но немој да бидеш премногу дигната и дрска...

изманипулирај го...барем тоа лесно ви оди :)
haha se znaeme nie i sme bile nekolku pati iskoceni i imam primeteno deka glea nakaj mene koa ne sme na ista masa i se smeka mn uvek ali nz u posledno vreme nigde go nema....ni da iskoci poso ja so negoviot najdobar drugar sekoj vikend iskacaaam...........grrrrr....me nerviiiraaa......

haha se znaeme nie i sme bile nekolku pati iskoceni i imam primeteno deka glea nakaj mene koa ne sme na ista masa i se smeka mn uvek ali nz u posledno vreme nigde go nema....ni da iskoci poso ja so negoviot najdobar drugar sekoj vikend iskacaaam...........grrrrr....me nerviiiraaa......
мислам дека си нашол некоја муваторка “фраерот“ дур ти се одлучиш што ке направиш следно :)

Fala mnogu o4igledno ke treba da se potrudime da razgovarame bez NervoZi ...Glupostite za koj se karame se banalni i o4igledno ne treba da rasipes vrska od 2god samo zaradi nekoi gluposti... A mi se dopadna sovetot so poretko gledanje,javuvanje,msn,poraki.... Taka da de4ki Fala vi mn pa ke vi pisam kako ke se odviva situacijata po natamu ...

Fala mnogu o4igledno ke treba da se potrudime da razgovarame bez NervoZi ...Glupostite za koj se karame se banalni i o4igledno ne treba da rasipes vrska od 2god samo zaradi nekoi gluposti... A mi se dopadna sovetot so poretko gledanje,javuvanje,msn,poraki.... Taka da de4ki Fala vi mn pa ke vi pisam kako ke se odviva situacijata po natamu ...
Очекуваме позитивни информации... :wink:

Како да се заштитам од носење на одлука за која еден ден може да сфатам дека е погрешна?
Да се испоубедам свесно дека тоа што планирам да го направам по секоја цена е правилното? Тоа не ме бендисува, илузија. Она од типот слушај го срцето, ќе ти каже што е правилно...не пали, за оваа одлука ми треба душа+разум+срце, а сите заедно не можат да излезат начисто, па затоа одбрав да ја донесам онаа одлука што ќе донесе промена. Тоа обично е добро.
Значи, прашањево за кое ми треба помош ќе го формулирам вака...со кои методи да се осигурам дека нема да зажалам за одлуката која ќе ја донесам?
Ако воопшто постои такво нешто.
Ги акнав најидиотските прашања на свет, нели.
Ама сепак, морав да се обидам. :)

Како да се заштитам од носење на одлука за која еден ден може да сфатам дека е погрешна?
Да се испоубедам свесно дека тоа што планирам да го направам по секоја цена е правилното? Тоа не ме бендисува, илузија. Она од типот слушај го срцето, ќе ти каже што е правилно...не пали, за оваа одлука ми треба душа+разум+срце, а сите заедно не можат да излезат начисто, па затоа одбрав да ја донесам онаа одлука што ќе донесе промена. Тоа обично е добро.
Значи, прашањево за кое ми треба помош ќе го формулирам вака...со кои методи да се осигурам дека нема да зажалам за одлуката која ќе ја донесам?
Тоа ти е како што ќе биде во 2020 год. :) Многу од нас сакаме да знаеме што да сториме, односно кој е вистинскиот пат за да бидеме среќни. Според мене на ова прашање нема одговор. Понекогаш сме среќни за некоја одлука која била позитивна за нас, што пред некое време сме ја промениле... ама ги има и оние негативните страни. Зависи...
Заклучок. Да се има среќа во овие случаеви :smir:

Тоа верувај никој не го знае :toe: одлуката што си ја донела сега или ќе ја донесеш за одредено време ќе се покаже дали е добра или не...ама верувај никој нема да знае каков ќе е исходот пред да ја донесеш одлуката...а за ова душа,срце,разум...се на канта,сите факти за и против,која страна ќе натежне таа изберија :smir:...со среќа

Не се идиотски... Според мене, прави го она што те прави среќна. И по 10 години да се завртиш назад да погледнеш на овај момент, со чиста душа да кажиш дека си била искрена. А дали ке згрешиш или не, зависи од 1000001 фактори, не е само од тебе.

значи, додека не пробаш нешто нема да знаеш какво е и дали е добро или не...ако таа одлука ке го направи твојот живот посреќен, поубав - тогаш нема причина зошто да се мислиш дали таа одлука е исправна...
не ни кажа за каква одлука станува збор, што го отежнува одговорот на прашањето...
а според мене ваквите прашања немаат одговор се додека не се проживеат.

Што знам, јас би рекла слушај разум... Јасно ми е дека ова ти е пишано во „Љубовни проблеми“ и дека во љубовта обично ги величиме пред се емоциите, ама очигледно е дека нешто не чини, штом си ја пишала оваа порака, дека слушајќи го срцето си дошла до моментот кога мора да се смени нешто... Не знам каков ќе биде исходот од сето ова (особено зашто немам блага појма што ти се случува воопшто), ама не верувам дека ќе зажалиш. После многу поминато време, нови луѓе, нови искуства... Сигурно не би било жалење тоа што би го чувствувала. Можеби нешто како прашување „Што ако..?“ или носталгија, ама не жалење.

Благодарам на сите :)
Не сакав да го изнесувам цел проблем, зашто нормално ќе потегне објаснувања за сите фактори и услови, а ако почнам да набројувам што зошто и како се исподесило, и што зошто и како размислува секој вмешан во проблемот, ќе мораме темава да ја прекрстиме.
Во работата инаку се вмешани моите родители и господинот што го сакам.
И присилена сум да ги ставам на кантар.
Имате право за тоа дека времето ќе покаже дали одлуката била исправна, ама едноставно се сомневам во начинот на кој што носам одлуки од овој тип, односно емоционално пренабиени, знам дека можам лесно да зажалам.
Како што кажа Анастазија, во вакви ситуации ги величаме пред се емоциите, бидејќи нели, љубовта мора да се раководи според нив.
Мене првата тенденција ми е да го направам она што ми е по ќејф и што ќе ме направи среќна, по секоја цена, но овојпат ми е јасно дека има и други работи за кои треба да се размисли.
И јасно, го чувствувам оној типичен човечки страв, дека можеби подоцна ќе откријам дека сум згрешила. Сум исполнила туѓ сон, а требало мојот.

Како и да е, малку повеќе размислување сигурно ќе помогне.
Фала ви уште еднаш.

Мене првата тенденција ми е да го направам она што ми е по ќејф и што ќе ме направи среќна, по секоја цена, но овојпат ми е јасно дека има и други работи за кои треба да се размисли.
-------------
Како и да е, малку повеќе размислување сигурно ќе помогне.
Би сакала да кажам што мислам во врска со ова.
Убаво си пиша, убаво си кажа. Ти најдобро си го знаеш проблемот и можат другите само да погодуваат што ти е. Убаво што не го изнесе цел проблем, паметно од тебе.
Бидејќи си свесна дека треба доста да размислуваш, јас само би те советувала додека размислуваш да обрнеш внимание на двете страни, т.е. да се обидеш објективно да ги разграничиш двете опции, да се ставиш и во таа и во таа ситуација. Остави ги емоциите на страна, обиди се да претпоставиш што ќе добиеш, а што ќе изгубиш од ситуација1, а што од ситуација2. Потоа е лесно да одбереш што да правиш, самото ќе ти се каже. Како и да е, што и да одбереш нема да е лесно, сигурно некој ќе биде повреден, некој кој ти е битен. Ако нема можност за спојување на двете ситуации (што би било најдобро и не би имало потреба да се секираш), тогаш мора да ја одбереш таа што ќе предизвика најмалку болка (ти треба да одлучиш чија болка).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom