Alien_sr
Ultimate Survivor!
- Член од
- 14 мај 2007
- Мислења
- 2.979
- Поени од реакции
- 143
Кога го прочитав ова, мислам мојот пост го прочитав пред едно 4 месеци кога бев во иста ситуација како тебе. Исто и јас бев во таква криза. Се сакавме ама секогаш се каравме и тоа не заради некои големи причини. Се чекаше само денот кој на кој ќе раскине. Ќе ти кажам како го решив јас овој проблем. Само да кажам оти во врска сум со девојката веќе околу 3год.pa vaka imam 16god i sum vo vrska veke 2god i nekolku meseci so mom4e postaro 2god od mene. Na po4etokot se ne bise super no sega veke nekako ne ni stima.Go sakam najveke na cel svet a i toj go kazuva istoto. No nekako vo posledno vreme postojano se karame nekogas pomisluvam da go oteram u pm i nikogas veke da ne bideme zaedno no sepak nemozam zosto premnogu go sakam.Nikogas ne sme uspeale da bideme skarani poveke od 2den iako sekogas vikame deka e posleden pat. Sega sme skarani i koga si pisuvame postojano se karame sakam da bidam so nego a znam deka i on go saka istoto no nikoj nesaka da popusti. Ve molam dajte mi sovet .Dali da go smenam odnesuvanjeto kon nego ili....Zosto jas ednostavno nemozam bez nego..
Еден викенд не ми се излегуваше и вечерта во 1 часот девојка ми ми напиша порака. Ако вака ни продолжи врската нема уште многу да одиме заедно, не бива вака да продолжиме, ќе биде касно после... многу ме нервира твоето однесуванје спрема мене (а јас се однесував вака оти и јас не бев задоволен од нејзиното однесуванје)....
Кога го прочитав ова размислив убаво... донесов едно добро решение. И реков ќе се променам. Утредента отидов и купив поклон, со нејзината омилена боја, како доказ дека стварно сакам да останеме заедно и дека тоа било само еден кризен период што го има во сите врски. Следните неколку дена се однесував со неа одлично, односно го сменив мојот карактер, не се карав, инатење итн. После тоа и таа се промени, почнавме пак да се сакаме како што беше порано. Кога помина 1 месец од мојата промена ја прашав како и е сега а таа ми одговори. Супер си сега, одлично... се надевам секогаш ќе биде така меѓу нас. Околу 4 месеци веќе се немаме скарано за ништо, одлично ни е.
Совет. Не е секогаш да раскинаш и да избегаш од проблемите, најдобро е да се промените. Разговарајте озбилно и кажете си отворено што мислите, така ќе решите голем проблем :wink: