Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Тамарче не се живее од спомени,не е важно колку време се знаете или сте заедно за да биде она вистинското,верувај си се научив убаво јас,а ти знаеш најдобро од што имаме правено муабет.Ако е за тоа тие спомени и кога нема веќе да чувствуваш нешто за личноста ќе те врзуваат за неа и нема да можеш да продолжиш.
Нико одлично те сфаќам,прави како што чувствуваш нема да згрешиш,верувај сегашната твоја девојка многу повеќе ќе биде повредена покасно кога ке сфати дека не ја сакаш,а патиш по друга..Што ќе ти се тие спомени и слични работи ако не гледаш иднина во вас...верувам дека ја почитуваш,но не ја гледаш како претходно...Се мачиш,а што кога ќе стане уште посериозна врската и да речеме треба да се земете,а ти се осеќаш уште исто...размисли си подобро...

За ова во право си до негде, ама сепак..Мислам дека две и пол години се премногу долго време и љубов пред се, за да бидат остаени за само 2 месеци..И да, знам многу убо шо имаме праено муабет, а ти беше та стално шо се враќаше на старото..:smir:така?:)

За ова во право си до негде, ама сепак..Мислам дека две и пол години се премногу долго време и љубов пред се, за да бидат остаени за само 2 месеци..И да, знам многу убо шо имаме праено муабет, а ти беше та стално шо се враќаше на старото..:smir:така?:)

Дали вреди да трошиш уште 2 и пол години во надеж дека Леси ќе се врати дома?

Lovin' eyes don't ever see.... ама пробај да ги отвориш. Само така ќе пуштиш чист воздух до срцето, тоа ќе може да дише, да помпа крв каде што треба (мозок) и ќе удриш весела и проста математика.

Easier said then done? Maybe. Maybe not.

Со среќа.

Кога сте во депресија и сте разочарани во полето на љубовта на кого помислувате.....????......Јас секогаш помислувам на девојката што идев со нејзе 2 и пол год......Така да ако човекот отиде со оваа другата и ако таа го разочара или пак не им иде кога ќе остане сам на кого ќе помисли....?????....Пак на старата љубов.....Ама пак он ќе си одлучи што ќе прави.....

kako sto ti kazuva srcto taka da pravis ,za da ne ti bide krivo posle.ostavi vremeto ke pokaze ne se otkavuaj ni od 2te.pa ke vidis.

kako sto ti kazuva srcto taka da pravis ,za da ne ti bide krivo posle.ostavi vremeto ke pokaze ne se otkavuaj ni od 2te.pa ke vidis.
Замислисе на местото на една од девојките и размисли какво ќе ти е кога ќе разбериш дека веќе подолго време тој не можел да се одлучи со која да оди.
Делува многу понижувачки и е болно.
Тој ги сака и двете и треба да одлучи која повеќе и со која е попаметно да остани а не да продолжи да ги повредува и набива рогови :smir:

Imam devojka so koja sto ziveam i sum zaedno skoro 2 i pol god, a letovo zapoznav prekrasna devojka koja ja sakam i mi znaci mnogu.Kontaktirame i sakam da sum so nea, no neznam dali mozam da i raskinam na starata devojka, zaso mnogu raboti sme pominale zaedno.Plus so nea viveam a drugata e daleku od mene, no se sakame i dvajcata.Nesakam da ja kazam vistinata zaso nesakam da povredam nikoj.Ako nekoj moze da mi kaze sto e najpametno da napravam neka pise.Ve molam Itno e,:toe:
Незнам ти каков си , но мене од луѓето многу брзо ми здосадува.... Неможам со некој да издржам 2 месеци , а не па 2 и пол години.... Едноставно по некој период не ми се интересни и барам нови , се уште интересни :) Ова ти го кажувам бидејќи мислам дека по 2 и пол години заедно, и тоа живеете заедно , тебе ти здосадило од девојкати и сакаш да внесеш малку забава во дотогашниот монотон и веќе испробан живот..... А тоа што нејќеш да и кажеш на девојкати за да не ја повредиш мислам е дека сепак нешто ти значи и покрај тоа што викаш дека ја сакаш таа другата... Затоа убаво размисли си со која сакаш да бидеш :uvo: Зашто знаеш како викаат , ако седеш на две столици и од двете ќе паднеш...

Незнам ти каков си , но мене од луѓето многу брзо ми здосадува.... Неможам со некој да издржам 2 месеци , а не па 2 и пол години.... Едноставно по некој период не ми се интересни и барам нови , се уште интересни :) Ова ти го кажувам бидејќи мислам дека по 2 и пол години заедно, и тоа живеете заедно , тебе ти здосадило од девојкати и сакаш да внесеш малку забава во дотогашниот монотон и веќе испробан живот..... А тоа што нејќеш да и кажеш на девојкати за да не ја повредиш мислам е дека сепак нешто ти значи и покрај тоа што викаш дека ја сакаш таа другата... Затоа убаво размисли си со која сакаш да бидеш :uvo: Зашто знаеш како викаат , ако седеш на две столици и од двете ќе паднеш...
cekaj dodeka ne ti go osvojat srceto pa ke vidis kako e neznam kolku si golema ama zarobenoto srce e mnogu tesko da go oslobodis :smir:

Можеби сум сеуште малечка (или бар јас така мислам) да ми го заробат срцето , ама на секој богами нема да му дадам да го направи тоа... Ама ај ќе зборам кога ќе се деси тоа ... Сеа за џабе зборам , знам дека многу работи не се такви какви што мислам дека се.:smir:

Сите овие муабети паѓаат во вода кога некој е вљубен во некого, колку и да сакаш да пазиш да не ја оплескаш работата ако не си природен кога тогаш ќе ја оплескаш.

Биди тој-таа што си и мислам дека се ќе биде како што треба :salut:

Сите овие муабети паѓаат во вода кога некој е вљубен во некого, колку и да сакаш да пазиш да не ја оплескаш работата ако не си природен кога тогаш ќе ја оплескаш.

Биди тој-таа што си и мислам дека се ќе биде како што треба :salut:
Tinkerbell немаше проблем, за што се изјаснуваш?

Ми треба совет, што да правам?Имам дечко со кој одам осум месеци.Тој овој месец замина прва година на факултет во Ск.Тешко ми е без него,неможам да се навикнам на помислата дека го нема. Во врската ни е многу убаво, до сега никогаш ни се немаме скарано, се е како што треба. Но, тој сега откако се врати за викендов од фак.ми рече дека неговата љубов што била кон мене застанала. Дека сум му била драга мила, ме сакал уште но едноставно неговата љубов кон мене застанала, не одела во нагорна линија како што одела пред да замине на фак. Вика дека далечината тоа му го прави,кога е со мене се е ок, а кога бил далеку од мене некако не ја чуствувал таа љубов.
Јас навистина незнам како да постапам, што да преземам ни пак што да мислам.Многу го сакам,кога ми го кажа ова срцето ми се срши, а и не ми е јасно како може неговата љубов да застане? Може ли некој да ми објасне...

Ми треба совет, што да правам?Имам дечко со кој одам осум месеци.Тој овој месец замина прва година на факултет во Ск.Тешко ми е без него,неможам да се навикнам на помислата дека го нема. Во врската ни е многу убаво, до сега никогаш ни се немаме скарано, се е како што треба. Но, тој сега откако се врати за викендов од фак.ми рече дека неговата љубов што била кон мене застанала. Дека сум му била драга мила, ме сакал уште но едноставно неговата љубов кон мене застанала, не одела во нагорна линија како што одела пред да замине на фак. Вика дека далечината тоа му го прави,кога е со мене се е ок, а кога бил далеку од мене некако не ја чуствувал таа љубов.
Јас навистина незнам како да постапам, што да преземам ни пак што да мислам.Многу го сакам,кога ми го кажа ова срцето ми се срши, а и не ми е јасно како може неговата љубов да застане? Може ли некој да ми објасне...
Ова е мојот став.
Дечко ти видел живот у Скопје и аутамтски заборавил на девојката што е стандардно машко однесување. Цени го тоа што дошол и ти кажал дека ќе прави нешто со други девојки а не го направил тоа зад грб. Јас во верни врски на далку не верувам. Затоа мој совет е да го ставиш проблемот на пауза, и да се однесуваш како да си немала никогаш дечко. Ако можеш фати си нов, а кога ќе бидете еден до друг повторно, ако имало хемија ќе работи повторно, и ќе бидете заедно повторно...

Мој совет: Напушти го, не му се јавувај на телефон и кога ти звони, не одговарај на СМС, игнорирај го колку и да ти е тешко...Ке создадеш простор кај него да размисли убаво за тебе, ако не дојде да бара прошка, не те ни сакал, си му била само убава навика...

Скарлет за студенските домови во Скопје (па и за приватните станови) сум слушнал се и сешто освен верност. Најчесто тамошните жители притиснати од малограѓанштината во помалите места од една страна и нагоните од друга страна, сегашното отсуство од родители и озборувачко настроени комшии го користат до максимум. Чисто се сомневам во цврст карактер кога се наоѓаш на приватна студенска забава (а верувај ми таму не скаш да знаеш што се случува). Јас се извинувам за дирекниот коментар.

Ми се деси ова...нема помош едноставно крај!Тоа е мое мислење затоа што сум била на тоа место и знам како е...:kesa:
Одалечи се од него иако е долга врска тој некој ден ќе ти каже дека запознал друга и бла бла така натаму и ти сама со наддежи дека пак ќе бидете заедно:toe: ...врските во далечина не успеваат секогаш...изгледа оваа е една од тие што нема да успеат..:nesum:
Ова е моето мислење...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom