Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
taka e virus mawecko e vo pravo stavi ti tocka na se i ne se nerviraj veke.samo vreme si gubis zaludno so nea koga ne ja sakas.probaj vaka koga ke dojde kaj tebe stani izlezi prosetaj,na kafe odi,bilo sto ne sedi doma so nea ednostavno izbegavaj ja.snajdi se ajd ebarem ti si pametno dete.begaj od kontakt so nea.i ke svati kao i da e ona sama i ke si go fati patot.poz
:pop:

Вирус, што и да направиш ќе биде повредена. Ама, ќе и` помине де.
Не се останува во врска ако си начисто со чувства, ако сфатиш дека не ја/го сакаш. Седни, почни муабет и биди искрен. Повеќе ќе те цени ако си искрен отколку да ја игнорираш.

Ама како што јас разбрав човекот повеќе пати и го има кажано тоа ама она нејќе да се откаже...Плус живеат еден до друг...Плус неговите се доста поврзани со нејзе....Плус она секој ден е кај него....:nesvest:
Уффф...Па ти брат си бил у ептен тешка ситуација....Епа според мене ако идете долго време пак ке ви биде тешко и ако останете другари...зс се гледате секој ден и кога ке ја видис ке ти текне на некој добри ствари и ке си рецес ај ке се смувам со нејзе...па после ке се каеш зс она ке те потсети на раскинувањето па туке следуваат расправии..аууу..ово оно....и ке се испокарате....па после пак ке се смирите...па после едно месец два пак ке ти текне на истото....и пак после истие ствари и така ке ти биде се додека не се залјубиш асално у некоја друга и се додека она не се откаже од тебе и не најде некој друг....А ако не се откаже од тебе....Е тогаш пиштолот и или нејзе утепај ја или ти самоуби се.....
Леле темава ме потсеќа на моите проблени кои ги имам наведено во темава и така ми се креваат акциите и се живцирам и дрдорам и шо треба и шо нетреба....:toe:

абе вирус.....мислам дека сите рекоа убаво да седнеш и да и кажеш се најискрено....аман луѓе ќе и биде тешко на на сие што им бло али ќе преживее и таа!
Не ја мотај веќе...колку подолго идеш со неа толку потешко ќе и раскинеш...

И реков:
знаеш мора нешо сериозно да ме разбереш! Јас и ти нема повеќе да одиме зашо неможам да бидам во врска со некоја толку добра како тебе така да јас не сум човекот за тебе!

ме разбра убаво заплака и ме загриза убаво за рамо :( плус добив убаво шамарче :nesum:

Навороучение: Не одам веќе со девојки! Од сеа одам по мужи :pos:

Многу пати сум рекол крај више нејкам ништо со нејзе и тие ствари...Еднаш дури...Уфф...Не треба да го кажзм ова али ај....Немој само да ме сватите погрешно...Еднаш ја имам речено и курво од што толку многу ме накучи али отпосле се покајав напраив муабет и се беше ок помеѓу нас...Знам дека тоа ми беше огромна грешка али заслужи а мозеби и не...Незнам дали тоа што она ми го направи беше заради тоа али откако јас и го реков тоа бев сосема друг спрема нејзе сите тие ствари...Ама знам дека ме сака и знам дека тие разговори што се десија преку тел. не беа лажни....Затоа се плашам да не се деси пак нешо слично ако се смириме...
Btw фала за советот...И да знаеш дека ќе го направам тоа еден ден кога ќе соберам доволно сила....
eeeee clence i jas go imav istiot problem, site mislea ke bideme sovrsen par ali od tolku golema brkanica na kraj ne bidna nisto ...... ona po mene jas ne se zamaram, so drugi izleguvav ..... posle jas po nea, pa krivo mi e ne me primetuva, pa karanici ....... ali se bese poradi taa maska gordost
m@rto e sega gledaj da dojdes vo kontakt so nea, razgovaraj so nea samo za ljubov ne, toa ke dojde pokasno, nasmevnuvaj i se, zagleduvaj se vo nea (pleni ja so oci samo nemoj da preteruvas) ke svati deka sakas nesto ....... e posle zboruvajte iskreno za vasite cuvstva ili ke bide nesto ili ..... podobro resi se. jas taka prokockav 2 godini od mojot zivot :toe:

molam za sovet

Imam devojka so koja sto ziveam i sum zaedno skoro 2 i pol god, a letovo zapoznav prekrasna devojka koja ja sakam i mi znaci mnogu.Kontaktirame i sakam da sum so nea, no neznam dali mozam da i raskinam na starata devojka, zaso mnogu raboti sme pominale zaedno.Plus so nea viveam a drugata e daleku od mene, no se sakame i dvajcata.Nesakam da ja kazam vistinata zaso nesakam da povredam nikoj.Ako nekoj moze da mi kaze sto e najpametno da napravam neka pise.Ve molam Itno e,:toe:

И реков:
знаеш мора нешо сериозно да ме разбереш! Јас и ти нема повеќе да одиме зашо неможам да бидам во врска со некоја толку добра како тебе така да јас не сум човекот за тебе!

ме разбра убаво заплака и ме загриза убаво за рамо :( плус добив убаво шамарче :nesum:

Навороучение: Не одам веќе со девојки! Од сеа одам по мужи :pos:
ти реков да не кажуваш дека е предобра,и мене ми кажаа така и верувај делува мноогу глупо,шо ќе ти фали да си со некоја подобра од тебе?!добро ти направила,само мене не ми текна да го направам тоа коа он ми рече така

Imam devojka so koja sto ziveam i sum zaedno skoro 2 i pol god, a letovo zapoznav prekrasna devojka koja ja sakam i mi znaci mnogu.Kontaktirame i sakam da sum so nea, no neznam dali mozam da i raskinam na starata devojka, zaso mnogu raboti sme pominale zaedno.Plus so nea viveam a drugata e daleku od mene, no se sakame i dvajcata.Nesakam da ja kazam vistinata zaso nesakam da povredam nikoj.Ako nekoj moze da mi kaze sto e najpametno da napravam neka pise.Ve molam Itno e,:toe:
па шознам,кажи и дека се што сте имале било преубаво и дека она стварно ти значи и секогаш ќе ти значи но дека мислиш дека е подобро да прекинете сега отколку покасно зашто иако ви е сериозна врската(чим живеете заедно)мислиш дека не е таа онаа вистинската,дека си нашол некоја(немој само да речеш подобра од неа)со која сакаш да се обидеш која сега ти ги окупира мислите и сл.најдобро е да ја кажеш вистината затоа што на лагата и се кратки нозете и кога-тогаш сегашната твоја женска ќе дознае и не е фер да ја лажеш чим сте поминале низ многу работи заедно.сигурна сум дека ќе те сфати

Најпаметно е да се ожениш имаш три деца и швалерка у Београд. :zid:
Нема никогаш најпаметна работа. Зависи што е тоа што го сакаш ти, каков ти е погледот на свет, што бараш од спротивниот пол, итн итн.
Имаш бајаги деликатно прашање... и не верувам дека некој може да ти даде правилен одговор.
Мора прво да направиш состанок со СЕБЕ, и да решиш што сакаш од животот понатаму. Ако решиш дека ти е важна фамилијата, остани со девојката сега, ако мислиш дека си уште млад и треба да се забавуваш раскини на наједноставен начин. Кажи “збогум“ и искочи низ врата.

Мора прво да направиш состанок со СЕБЕ, и да решиш што сакаш од животот понатаму.

Состанок со себе, тоа е правилниот совет. Ако е можно со објективниот “Ти“ :)
И во никој случај немој да се каеш доколку згрешиш. Тоа “згрешиш“ условно кажано бидејќи никогаш не може да дознаеш што би било ако си одбрал друга опција за било што.

Нема што нас да не прашуваш како да постапиш. Среди се, седни и размисли што сакаш, како што и Виктор напиша.
Ако го поседуваш тоа мислење дека не сакаш да и ја кажеш вистината на девојката, зошто би ја повредил, ако не сакаш да и раскинеш само затоа што живеете заедно или пак зашто многу работи сте поминале заедно, мислам дека со неа си само поради стара навика.
Ако ја сакаш таа со која летово си се запознал, продожи си со неа, во спротивно животот со првата би ти бил само измачување, ако љубовта веќе умрела, а и подобро да и ја кажеш вистината на таа со која живееш, колку и да ја повреди, отколку вака да ја лажеш и да продолжиш да контактираш со девојката за која велиш дека имаш чувства, кои се обострани.

Немозам да ти дадам совет брат зашто како прво ти не ни кажа со која сакаш да бидеш ко прво...Кажа дека ја сакаш оваа другата ама мене тоа не ми е јасно...Како можеше да ја засакаш за кратко време кога покрај тебе имаш особа која го дели живото со тебе веќе 2 и пол год. и те сака, а ти се откажуваш од сето тоа и престануваш да ја сакаш само заради девојка која си ја запознал летоска и си ја засакал...Како што рекоа и другите ...седни превоспитај се самиот себеси и размисли што ке биде најдоброто да го направиш...На некој начин те разбирам како ти е зш знам како е да си со една иста 2 и пол год.... и јас така ај со друга ама после тоа се каев зш другата не ме знаеше доволно добро и не знаеше да ме расположи...Мој совет не иди на ризик ....Остани таму кај што си ....

Ne gi slusaj ovie vrska nemaat

Ti mora da izigrash pederski jebiga ni u son da ne si i priznal ni na edna ni na druga ... cuti pritai se.

Koa ke dojde vreme ke vidis dal imas idnina so taa od letoto ili ke se zaboraite . Ja mislam ke se zaboraite.

Je4biga ne e fer za taa sto ti e doma , ama pa da ne i pomognes slucajno ako i kazes ... zato cuti , ne bidi budala vremeto ke pokaze sto kako i negubi adutite u rakavot. Taa tebe da ne ti kaze slucajno da e na tvoe mesto , zato ne bidi naiven !:salut:

Pozdrav

:pos: SWEDEN далеку ќе стигнеш у животов ако така постапуваш и ти.....
На 2 столици не се седи! Кога тогаш девојка ти ќе дознае ( не сме глупи! ) И пак некој ќе излезе повреден.... Боље од тебе да дознае.... Ако не си сакал да повредиш некој тогаш не си требал да се заплеткуваш со таа другата.... Мораш да одлучиш со кој сакаш да бидеш.... И само вистината! Инаку ќе останеш без двете! Веруј ми!
П.С. Мој совет: Пробај да ја забораравиш таа што си ја запознал зашто најверојатно е само затрескување, а не љубов! А ако идеш 2 години со некоја значи би требало да знаеш да разликуваш! Со среќа! Ќе ти треба!:uvo:

moj sovet:odebi gi dvete:) pak ke trcaat po tebe:)
se salam,pa ne znam mn delikatno prasanje ama mislam deka treba da ostanes so taa sto ti e doma zs vaka ne ide si bil so nekoj 2ipol godini i na kraj nisto a so nekoja edno leto i da ti znaci povekje:Dpozz i so srekja

Ko prvo nikad ne slusaj zensko za sovet koa si masko ...tie se subjektivni se solidariziraat

slusaj me mene chuti butaj koa ke dojde vreme ke vidis sto ke ispadne

ko vtoro taa e u drug grad drzava ja ko sto razbrav nikoj nema da te razbere ne bidi smotan teraj dalje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom