Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
јас цел живот имам ваков став.
ќе го пуштам маж ми да се испрца со некоја,но не да ми каже дека е заљубен во неа.
ако е заљубен у друга јас веќе сум го изгубила,ќе се борам,ама залудно.(искуство ова).
а,ако ми каже дека му е само за секс нема да ми биде толку важно-но сепак да знам.
и знаеш,машките што имаат став како твојот се ретки,ако не си и единствен!
премногу горделивост енд стаф!
сепак останувам на мислењето дека не треба да уништува два брака ради фантазии.

ама пошто глеам дека малце пишува девојката,не ми изглеа дека многу ја засегаат нашите мислења.
me zasegaat vasite mislenja ali iskreno ne mi pomagaat se uste go custvuvam istoto kazete nesto lozo za kolegata nesto so ke me natera da go mrazam nesto so ke me otrgni od nego.da ne mislam na nego.da ne mislam deka e sovrsen.

a za mazot mi slobodno bi go pustila so druga mislam deka ne me interesira ona sto toj go pravi a i voopsto ne sum ljubomorna.poveke sum ljubomorna na zenata na kolegata odkolku za mojot maz.loso neli?

a so kolegata sme pola godina zaeno na rabota i znaeme dovolno za nas.on go pocna sevo ova.ubavi zborovi,kolku si ubava i na krajot so...?

Прво разведи се. Џабе да бидеш со некој кој не те интересира. Па после размислувај за колегата, дали има шанси да бидеш со него. Може тој не сака ништо сериозно со тебе

me zasegaat vasite mislenja ali iskreno ne mi pomagaat se uste go custvuvam istoto kazete nesto lozo za kolegata nesto so ke me natera da go mrazam nesto so ke me otrgni od nego.da ne mislam na nego.da ne mislam deka e sovrsen.

Можеби ќе можеш да ги контролираш чувствата, исто како и досега, но од нив не можеш никогаш да избегаш.
Зарем мислиш дека ако ние, како личности кои воопшто не го ни познаваме колегата, би можеле да ти го смениме мислењето на тебе, која си секојдневно со него и го знаеш далеку подобро од нас?

Се дури го гледаш, нема да можеш да се оттргнеш од него, иако па тој не ти е и единствениот проблем. И во бракот имаш проблеми!
Свесна си каде ти е грешката претпоставувам, уште првиот ден кога си се согласила на таков чекор, во момент на слабост, разочарување, кога сеуште си била повредена и си мислела дека е подобро да бидеш сакан, отколку да сакаш и да бидеш повреден. Веќе си го направила тоа и затоа е бесполезно да се дискутира.

Сега единствено што можеш да направиш е колку толку да се обидеш да го спасиш и подобриш односот во бракот, затоа што верувам дека кога таму се` ќе функционира беспрекорно нема да имаш никакви симпатии кон колегата, затоа што не би било чудно да ти се повторува приказната, разочарувањето од несогласувањето и проблемите да те насочуваат да го бараш во друг (во случајов колегата) она што ти недостига во бракот.

ама имате деца и ти и колегата...нели?:jaj:

Па не е совршен...совршенство не постои... :)))

kisce напиша:
a za mazot mi slobodno bi go pustila so druga mislam deka ne me interesira ona sto toj go pravi a i voopsto ne sum ljubomorna.poveke sum ljubomorna na zenata na kolegata odkolku za mojot maz.loso neli?

Штом не го сакаш мажот ти и не те интересира зашто не се разведеш?
Си пробала, си мислела дека ке оди работата, ама гледаш дека не оди па тогаш остави го...барај ја среќата на друго место а и тој неговата...

kisce напиша:
a so kolegata sme pola godina zaeno na rabota i znaeme dovolno za nas.on go pocna sevo ova.ubavi zborovi,kolku si ubava i na krajot so...?

Со колегата ќе си седнеш, ќе собереш храброст и ќе му кажеш како стојат работите па после разговорот одлучисе дали вреди или не... ама во секој случај земи го во предвид тоа што тој е женет и што расипуваш нечив брак а уште повеќе ако тој има деца...

kisce напиша:

Додека јас го куцав едниот пост, ти подетално си ги објаснила своите чувства.
Штом не те интересира мажот и воопшто не ни сакаш да се обидеш да си го спасиш бракот, искрено не ја гледам причината зошто да останеш во него.

kisce напиша:

Тебе ти е таква ситуацијата во бракот, а за колегата не знаеш.
Затоа нема срам, ќе ги отвориш картите, ќе му кажеш како стојат работите и ќе си решите што и дали воопшто нешто ќе биде од вас.
На крајот па, и да не сака колегата ништо не можеш да го обвинуваш, тебе евентуалниот развод би ти бил поради други причини.

Штом би го препуштила мажот на друга девојка значи твојата љубов кон него е избледена и џабе е што сте во брак кога ја нема таа љубов што е потребна. Ако навистина ти е сеедно за него подобро да се разведете додека е време, бидејки сега немате деца кои би ја чуствувале последицата од тој развод.
Но биди сигурна во тоа, а не за некој месец да сознаеш што навистина си изгубила.
А разводот во случајов ти е најпаметна работа. Штом си се вљубила во колегата и случајно ништо да не се случи, ти веројатно и во друг маж ќе се вљубиш знаејки дека во бракот ја немаш таа страст и љубов што ја посакуваш.
А веројатно и сопругот ќе примети тоа што ти повеќе не си истата личност. Веројано не е лесно да живееш со личност која сака друг.
А на колегата не знам колку треба да му веруваш. Може тој кон сите девојки така се однесува и им симнува ѕвезди за само да ги однесе во кревет и потоа знај може во тој случај само да бидеш втора. Тој си има сопруга и не знам колку е веројатно тој да сака да се разведе од неа за живот со тебе.
Размисли си убаво колку си сигурна за тоа најверојатно да бидеш втора личност во нечие срце, а наспроти тоа да изгубиш еден брак покрај личност што те сака.

Во случајов или губиш се или добиваш се што сакаш.

Drustvo mi treba sovetce ?? ? ? ??
Raskinav so devojkami 2.5 godini idevme, normalno za bezvezni karanici...stalno se karame za bezveze, pred 1 nedela bevme u gradce, i se napraivme lom...i se karame vecerta...druugiot den praime muabet i dali ke se smirime ili ne....i mi vika Ti si istiot ne se menjas, celo vreme se karame, demek sea ke se smirime, ama NAREDNO KARANJE KE BIDE KRAJ....
i vcera bevme u grad,pievme ovo ono so drustvo, otide ona do wc, tamu da gleam so drugarki i drugari sedi ja doagam do nejze i vikam Alooo so prais se izgubivte, i odma pocnavme da se karame.....i demek se KRAJ RASKINAVME...
Jas ja sakam najvise, i ona me saka najvise, ama karanicive ne odalecuvaat premnogu!

U celava rabota jas kako da osekam deka ona cekase ova da se desi....i porano sme se karale, pa sme se smiruvale...ali sea demek Kraj-Kraj..

Ve molam za sovet...so da praam, da si bidam labav, pa so bide neka bide ili....

Raskinav so devojkami 2.5 godini idevme, normalno za bezvezni karanici...stalno se karame za bezveze, pred 1 nedela bevme u gradce, i se napraivme lom...i se karame vecerta...druugiot den praime muabet i dali ke se smirime ili ne....i mi vika Ti si istiot ne se menjas, celo vreme se karame, demek sea ke se smirime, ama NAREDNO KARANJE KE BIDE KRAJ....
i vcera bevme u grad,pievme ovo ono so drustvo, otide ona do wc, tamu da gleam so drugarki i drugari sedi ja doagam do nejze i vikam Alooo so prais se izgubivte, i odma pocnavme da se karame.....i demek se KRAJ RASKINAVME...
Jas ja sakam najvise, i ona me saka najvise, ama karanicive ne odalecuvaat premnogu!

U celava rabota jas kako da osekam deka ona cekase ova da se desi....i porano sme se karale, pa sme se smiruvale...ali sea demek Kraj-Kraj..

Ve molam za sovet...so da praam, da si bidam labav, pa so bide neka bide ili....
Vaka, som si bil vo vrska 2.5 godini, so poznavate dovolno, za da sednete da razgovarate za problemite, i da napravite kompromisi dokolku vasata vrska znaci nesto... za vrska treba dvajca... taka da za problemite treba da razgovarate dvajcata, samo taka ke gi resite problemite...
A ova sto go kaza deka ste se skarale "Alooo so prais se izgubivte, i odma pocnavme da se karame"... toa e mnogu neseriozno... i mene mi lici deka devojka ti ne i se cisti "mislite".... RAZGOVARAJTE ....

Бато доколку ова продолжува и не се подобрува не гледам причина да продолжиш,сфаќам имаш чувства и она кон тебе но некогаш и со чувства ќе мора да ставиш крај :toe: едноставно преиспитај се што ќе направиш,знам дека е тешко да ставиш крај на нешто што го сакаш но и нема резон нон стоп да бидеш на ратна нога со некого
...со среќа :smir:

Како тоа кај другите секогаш можеме да видиме дали има искра и љубов а кај себе то редовно е невидливо? :jaj:

НЕ ТЕ САКА! Најди нова девојка... :uvo:

jas imam problem.i toa seriozen pocnuvam da se zaljubuvam vo kolegata a ne smeam kazete nesto pomagajte.

vo pavo si ali problemot e sto dvata sme vo brak toj 5 jas 3 god.zatoa jas sum bila od sekogas protiv nevrestvata i srekna sum sto se uste mozam da gi kontroliram custvata jas ne sakam no toa e od vnatre nesto nesto posilno od mene moite misli samo za nego se tesko mi e se nadevam deka ke bidam jaka seuste oti potoa mozam da zagubam mnogu rabotata prijatelstvoto negovo a nedaj boze i mojot brak zatoa se plasam.i ne sakam da se custvuvam vaka iskreno

kolku mnogu pisma.pa pola sat gi citav.vaka sega vo brak vlegov razocarana od prethodnata dolga 4 godisna vrska.rabotata e sto so mazot mi voopsto ne se soglasuvame voopsto.mislev deka podovro e nekoj da te saka odkolku da sakas i da bidis povredena.ali ne bilo taka.ako nema ljubov nema sloga.

За да контролираш новонастанати чувства, треба претходно да ги имаш кон друг. Ти сама кажуваш дека ги немаш кон сопругот, па токму затоа си паднала на љубезноста и вниманието на колегата.
Друго, кога веќе си решила да стапиш во брак без љубов, сигурно си и спремна истиот да го тераш до крај. Тука најверојатно и сопругот е свесен за истото, па никој нема да е повреден ако изиграш сигурна игра. Отвори му се на колегата и види што ќе ти каже. Ако си за легнување со него и тој го прифати тоа, легнете се. Ако сакаш нешто повеќе, а се сомневаш во него или не ти го прифати тоа потруди се да го извадиш од глава, за да не доживееш уште едно навидум кршење на срцето. Велам навидум, затоа што од страна ова јасно е што е. Не е љубов. Едноставно те привлекува со тоа што е нова појава кај тебе, покрај мажот со кого се гушиш. Тоа не е ни страшна, а ни нова работа, па дури е и природна. Е и, ако колегата твој се чувствува како тебе, ако и тој се дави во несреќен брак, разведете се и двајцата и почнете слободни нова врска. Нема да ти е интересно после неколку години кога ќе помислиш дека си му го растурила бракот или кога тој ќе ти го спомне истото. Чиста сметка - долга љубов. Значи ако сте за врска постапете зрело и одговорно кон сопружниците, а ако сте за секс, легнете се и ќе ви помине и врати му се на сопругот. Вашиот брак, ако не денес - сигурно некогаш ќе се растури или вечно ќе е лош, па не менува многу тој момент на неверство. Сигурно истото ќе го направи и тој и којзнае каде ќе ви биде крајот. Кога би била на твое место, јас би се развела, без оглед дали има некој колега кој ме пали или ме опсипува со комплименти и ми го краде цело внимание ... за доброто на двајцата.

И мала забелешка до сите светци тука ... никој од вас не знае во каква ситуација ќе се најде утре, за да така плука по девојкава на сите нејзини реакции. Тоа се моменти во кои скоро секој исто или слично би постапил. Работата е во тоа да можеме да се свестиме еден ден и да ја поправиме грешката. Лошо е само ако сами свесно се закопуваме во xxx до бескрај.

И така ...:vozbud:

Јас плукам на се` што значи замешување во туѓ брак, сериозно, без никаква намера да изигравам светец. Може некогаш и мене да ми се случи, но дотогаш ќе го имам овој став.
Уште повеќе што освен неколку комплименти од страна на колегата не прочитав никаква негова иницијатива или планови врз основа на кои би можела да дадам совет дека треба да се разведе колегата или па да легне со него.
На форумов е нормално да има и осудувачки реакции зошто има луѓе кои се останати со еден родител точно поради ваквите и сличи "заљубености".
Ако веќе не ти функционра сопствениот брак не чепкај во туѓиот.
Не викам дека треба да биде несреќна и сама и да се гуши во овој брак, али може да најде човек кој е сам, без семејство и со него да тера понатаму.

Јас плукам на се` што значи замешување во туѓ брак, сериозно, без никаква намера да изигравам светец. Може некогаш и мене да ми се случи, но дотогаш ќе го имам овој став.
Уште повеќе што освен неколку комплименти од страна на колегата не прочитав никаква негова иницијатива или планови врз основа на кои би можела да дадам совет дека треба да се разведе колегата или па да легне со него.
На форумов е нормално да има и осудувачки реакции зошто има луѓе кои се останати со еден родител точно поради ваквите и сличи "заљубености".
Ако веќе не ти функционра сопствениот брак не чепкај во туѓиот.
Не викам дека треба да биде несреќна и сама и да се гуши во овој брак, али може да најде човек кој е сам, без семејство и со него да тера понатаму.

Многу јасно. Затоа и јас како еден мал совет кажав дека најдобро ќе се реши се` кога ќе знае девојката и тој како живее и што намери има, па ако се на ист пат, да си го решат прво бракот со сопружниците, па слободни да влезат во врска.:smir:

abe shoznam, delikatna stvar u sekoj sluchaj e toa se gorenavedenoto, i pokraj toa sho znaeme deka "zenata e veren chitatel-dok ne te prochita nema da te ostai na polica da fakash prashina" ili deka "mazot prvo misli so dolnata a potoa so gornata glaa", ke kazam edna rabota samo, deka ne e toj fraer sho ke rasturi familija nekoja bilo kako, tuku fraer e toj sho znae kako da ja sochuva, e sea posle toa so emociite da se igra e riskantna stvar sekako, i neeeeeeeee e toa za sekogo...:smir:

taka da konechno nekoj aodgovor okolu toa

... ja shoznam, sho mi e ubavo si go sakam i si go igram...sekako, ne begam nikad...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom