Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Изненадена сум затоа што имаше и нежна страна, често ја покажуваше, но кога се работеше за некој договор ако не беше по негово, ќе беше војна.
Небитно, денес дознав и со други така правел.
Не знам дали да плачам или да се смеам затоа што се чувствувам измамено а вложив многу напор во врската.
Ми наби вина, ми наби комплекси, траума...
Не знам што да речам, ќе помине и ова, ама дали повторно ќе имам доверба во некого не знам.
Уште не можам да си дојдам при себе.
Ти уште немаш раскрстено со врската, очекуваш да имаш емотивно стабилна ситуација сама во себе. Трчаш пребрзо, не го живееш животот и неговата суштина во полн ек. И во меланхолијата која ќе следи по распадот на врската имаш моменти во кои ќе уживаш, верувај ми. Башка оваа врска и не е толку долга за да ти остави трајни последици, така да no worries, ќе ја прележиш со лесни симптоми, не е крај на светот. Само земи си време за себе, и вложи го на себе. Потоа коа ќе се осетиш спремна, ќе најдеш друг. А овој отерај го, не ти треба.

Изненадена сум затоа што имаше и нежна страна, често ја покажуваше, но кога се работеше за некој договор ако не беше по негово, ќе беше војна.
Не знам дали да плачам или да се смеам затоа што се чувствувам измамено а вложив многу напор во врската.
Не знам што да речам, ќе помине и ова, ама дали повторно ќе имам доверба во некого не знам.
You know the best way to get over someone is to get under someone else?

Барам компромис или барем разговор бидејќи не сум личност која ги остава така работите недовршено.
Врски завршувам со смирен начин а не со блокови како мали деца.
Решив да се тргнам настрана, што е до мене, сторив.
Он бара ли компромис или барем разговор за да ги реши проблемите со тебе на мирен начин без агресија, без испади, без притисоци?!
Автоматски споено мислење:

Ова ти е типична емоционална злоупотреба. Човекот е манипулатор.

@Aceso чувствував вина за лагата, првично му ветив одмор, одиме? Одиме...
На крај повеќе ми беше битно за куќата иако испадна непланирано, за да дознаам денес дека тој ме лажел цело време мене за други работи, се осеќам ко :гомце:

На крај повеќе ми беше битно за куќата иако испадна непланирано, за да дознаам денес дека тој ме лажел цело време мене за други работи, се осеќам ко :гомце:
Дури и да си и му ветила одмор немаш право да чувствуваш вина затоа што на крајот си била принудена да не одиш на одмор со него. Секој нормален човек би имал разбирање кон друг човек доколку искрсне некој проблем. Он само ти покажал дека не е способен да ти пружа поддршка во тешка ситуација и биде тука за тебе кога највеќе ти треба. Немој да ме сфатиш погрешно, ама според ова што го прочитав досега, веројатноста дека те лажел и за други работи е голема.

Стисни заби, ќе ти биде тешко некое време, пред се заради тоа што си му верувала на таков човек и заради тоа што во тебе тлеела некаква надеж дека може да биде ок лик, ама барем си правиш услуга поштедувајќи се од многу полоши работи кои може да ти ги приреди господинот :гомце:.

еден дечко кој не беше ништо посебно, би рекла ниту убав ниту богат но успеав да развијам емоции за него.

Овој дел ми извади очи. Не беше ништо посебно, нити убав, нити богат.
И тука застанав со читање.
Дали ако беше убав или богат чувствата ќе ги развиеше инстант? Што го прави еден човек убав? Што ќе ти променеше ако беше богат? Дали надворешната фасада или неговата банкарска сметка ќе го направеа него подобра личност?
А бе за ќотек плачите, за ЌОТЕК.
Ако ме сакаш ќе одиме,
Во нормална врска вакво нешто не смее да се случи. Ова е класична уцена. Во нормална врска треба да има разбирање, почитување и компромис. Врската е заедница каде што двете страни предонесуваат подеднакво.
Престани да се сожалуваш, уште помалку да жалиш за такво копито. Биди среќна што не си заглавила подлабоко. Блокирање и такво детско и незрело однесување, пцуење, уцени, притисоци, ти се јасен знак дека таква личност не ти треба во животот.
И следниот пат, те молам, прво пробај да се фокусираш на личноста како карактер, па после дружи се со чувствата и емоците. Фасадата и сметката ич не ги потенцирај.

Nisto, zemi si kuce i pocni da se setkas po livadi.
Batali mazi, site sme manje vise isto gomno.
Osven pederite, ali od druga strana pak sto ke pravis so peder osven sto ke te tapsa po ramo kako te razbiral ili tamu neznam sto.
Znaci zemi kuce i rajat :toe: .

Овој дел ми извади очи. Не беше ништо посебно, нити убав, нити богат.
И тука застанав со читање.
Дали ако беше убав или богат чувствата ќе ги развиеше инстант? Што го прави еден човек убав? Што ќе ти променеше ако беше богат? Дали надворешната фасада или неговата банкарска сметка ќе го направеа него подобра личност?
А бе за ќотек плачите, за ЌОТЕК.

Во нормална врска вакво нешто не смее да се случи. Ова е класична уцена. Во нормална врска треба да има разбирање, почитување и компромис. Врската е заедница каде што двете страни предонесуваат подеднакво.
Престани да се сожалуваш, уште помалку да жалиш за такво копито. Биди среќна што не си заглавила подлабоко. Блокирање и такво детско и незрело однесување, пцуење, уцени, притисоци, ти се јасен знак дека таква личност не ти треба во животот.
И следниот пат, те молам, прво пробај да се фокусираш на личноста како карактер, па после дружи се со чувствата и емоците. Фасадата и сметката ич не ги потенцирај.

Обично според некои жените трчале по пари и убавина, затоа го напоменав ова, дека нештто друго ме привлече, веројатно карактерот но испадна, глумел.
За пари, немаше, работеше на повик, односно шофер на замена. :)
Кога го запознав не работеше, почнавме врска и го викнаа во Германија, остана месец и нешто, и тогаш почна ова со одморот, се врати и почна да се расфрла, ситуацијата ескалираше кога моите заработени пари ги вложив во куќата а тој напнуваше.
Негови пари не ми се потребни, фала богу можам да ги заработам, но преферирав на друг начин да ги вложам

Здраво дечки.

Се осмелив да побарам совет затоа што немам каде да се обратам.
Ќе ве замолам без хехенца и мајтапење на моја сметка.

Од мај до пред некој ден се гледав со еден дечко кој не беше ништо посебно, би рекла ниту убав ниту богат но успеав да развијам емоции за него.
Врска на далечина и успевавме да се гледаме барем еднаш во неделата.
По еден месец му падна маската, почна да има некои насилни жички, да пцуи, да има испади, да ме моли за секс без кондом, да менува расположение и слично.
Мене тоа ми пречеше по што се скаравме.
Тој отиде за Германија,
Се смиривме преку повици и пораки, изгледаше дека е променет, пред да се видиме ме покани на одмор при што прифатив.
Но поради сплет на околности дома решив парите да ги инвестирам во домот, затоа што минатата година имавме дома пожар и така.
Како изминуваше времето повеќе, тој се повеќе ме напнуваше, јас се разболев, тој се повеќе инсистираше и ми вршеше притисок за одмор: Ако ме сакаш ќе одиме, никаде не си отишла а реално јас глава не знаев кај ми е.
Притисок до притисок.
А му имав спомнато: Оди со другари, не ме чекај, тој одбиваше.
На крајот пукнав, не знаев кој муабет веќе да му кажам иако ми ја знаеше дома ситуацијата..
Што ме натера не знам, ја прели чашата па бев принудена да го излажам со што воопшто не се гордеам.
Сфати дека се работи за лага при што ме навреди, испљука, блокна и на ироничен начин проба да ме исмее.
Сето ова се случи во среда.
Денес видов не видов, ќе пробам да му се извинам си реков, да му објаснам како стојат работите па да наидеме на компромис, ако не, секој по свој пат.
Ме игнорираше и мене, и другарка ми.

Тешко ми е, затоа што го сакам, воопшто не се гордеам со лагата, преферирам секогаш искреност па што биде биде.
Знам дека заслужувам подобро ама ме изеде вината.

Знам што ќе ме советувате од прилика, ама не можам да се смирам, не можам да функциунирам, знам дека не беше потребно да лажам ама немав излез.
Sto go izlaza?
i so te razbolel?!
znaci ako nemash ozbilni nameri batali go deckoto. I ne glumi ludilo. Pozz
Автоматски споено мислење:

nitu ubav nitu bogat

barem bogat da bese

sigurno e barem glup

; )
moze mu e golem?!
mala sala da se nasmeeme no hate pls :)

Последно уредено:

Kajgana Shop