Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Ти си идеалист. Релалноста е малку потешка :(. Почни да печалиш пари.
Остави ме ма. Нели гледаш убаво ми е во мојата реалност, во светот на бајките :P

Јас живеам за и со љубов, не за пари.

Парите се отепувачка!

Што ќе правиш кога ќе снемаш љубов?

Знаеш јас што велам.За секое лонче има капаче.Ако еден си отиде ке дојде друг нели?Не верувам дека некој ке си дозволи да биде сам,и зошто да снемам љубов?Од кај ти знаеш каква ке биде мојата иднина?Дали ке сум сама или ке бидам со некој што ке го сакам и ке ме сака?
А што ке правиш ти кога ке снемаш пари?Нема да бидеш осамен кога на крајот од денот ке се вракаш дома без да те прегрне некој?Нема да бидеш осамен кога ке нема со кого да ги споделиш радостите и тагата?Нема да си осамен кога ке појадуваш и шеташ сам?Или чекај,парите ке ти го дадат задоволството,но само за одреден период.Нема да ги имаш секогаш.Може да се случи да ги потрошиш за брз временски период..А љубовта?Ке повторам,ако не е таа ке биде друга..едноставно нели?Што ке правиш со тие милиончиња ако си сам?Како пес на улица?

Шо да ти објаснам?
Колку пати ти лета на крилјата на љубовта без пари а? Шо со пари не можеш да најдеш љубов? Или само едншка се сака у живото?
Инаку да не се лажеме, со пари секојпат ќе имаш поголем избор :)
Парите нема да ги снемаш толку лесно ако најдеш начин да ги множиш :D. Пресметлив ризик.

Ке цитирам еден член што те праша претходно истото прашање.
Значи ти велиш дека ке имаш поголем избор со пари така?
Запази ја следнава ситуација:Дечките кои тебе ти се допагаат не им се допагаш ти...Ги купуваш со подароци,ним им се допага тоа,однемуваш пари остануваш сама.
И???Зар подобро ке ти биде да купиш нечија љубов знаејки дека можеби нема да биде искрена?заснована на лаги?

Ке цитирам еден член што те праша претходно истото прашање.
Значи ти велиш дека ке имаш поголем избор со пари така?
Запази ја следнава ситуација:Дечките кои тебе ти се допагаат не им се допагаш ти...Ги купуваш со подароци,ним им се допага тоа,однемуваш пари остануваш сама.
И???Зар подобро ке ти биде да купиш нечија љубов знаејки дека можеби нема да биде искрена?заснована на лаги?

Ќе ти одговорам, како на него шо му одговорих, никој не купувам!

Со пари ќе имаш повеќе избор знаеш ли за шо? Оти ќе можеш да си дозволиш да шеташ и излегуваш повеќе, а тоа по автоматизам ти значи и да запознаваш повеќе луѓе. Оти можностите да сретнеш човек шо ќе ти са ареса, а и ќе му се аресаш не са ти изброиви, ни па ограничени само на еден град или држава.
Са и сама викаш, ако еден си ојде, друг ќе дојде нели? Па што тогај си контрадикторна сама на себе?
Секој е заменлив, а никој не е идеален.

Са ќе ми дадете ли милиончето, па да видам дали ќе најдам љубов или не?

Знаеш јас што велам.За секое лонче има капаче.Ако еден си отиде ке дојде друг нели? Не верувам дека некој ке си дозволи да биде сам,и зошто да снемам љубов?Од кај ти знаеш каква ке биде мојата иднина?Дали ке сум сама или ке бидам со некој што ке го сакам и ке ме сака?
А што ке правиш ти кога ке снемаш пари?Нема да бидеш осамен кога на крајот од денот ке се вракаш дома без да те прегрне некој?Нема да бидеш осамен кога ке нема со кого да ги споделиш радостите и тагата?Нема да си осамен кога ке појадуваш и шеташ сам?Или чекај,парите ке ти го дадат задоволството,но само за одреден период.Нема да ги имаш секогаш.Може да се случи да ги потрошиш за брз временски период..А љубовта?Ке повторам,ако не е таа ке биде друга..едноставно нели?Што ке правиш со тие милиончиња ако си сам?Како пес на улица?
Аналогно на тоа, ако едно милионче си отиде ќе дојде друго.
Не ја знам јас твојата иднина, а од кај ти знаеш дека јас нема да бидам среќен со милион?
Штом пак ме прашуваш и јас пак ќе те прашам, а што ќе правиш ти кога ќе снема љубов? Факт е дека и љубовта е минлива.
Ти случајот со љубовта го гледаш како перфектно сценарио, а случајот со парите како најлошо. Ако еден си отишол ќе дошол друг, а ако милионот го снемало немало да има друг.

И ПС за крај, барем јас до сега не сум видел некој со милиончиња сам како пес на улица како во твоето сценарио.

Да, така од небо паѓаат пари. (y)

И ПС за крај, барем јас до сега не сум видел некој со милиончиња сам како пес на улица како во твоето сценарио.

Имаш право, секој што има милиончиња е опкружен со жени што "го сакаат".

Некои од мислењава ме асоцираат на избор Мис универзум.Значи првава мисица со солзи на очите дават изјава дека е полна со љубов и дека ќе се залага за гладните деца во Сомалија.Од изборот,полна со љубов и свежо заработени пари се движи кон Милано во посета на нај скапите бутици и цело време во мислите и се гладните деца во Сомалалија,демек!За жал тоа е реалноста, се друго околу љубовта се приказни за заспивање мали деца.

Не ја знам јас твојата иднина, а од кај ти знаеш дека јас нема да бидам среќен со милион?
Штом пак ме прашуваш и јас пак ќе те прашам, а што ќе правиш ти кога ќе снема љубов? Факт е дека и љубовта е минлива.
Ти случајот со љубовта го гледаш како перфектно сценарио, а случајот со парите како најлошо. Ако еден си отишол ќе дошол друг, а ако милионот го снемало немало да има друг.

Да се добиваа така милиончиња немаше во светот да владее сиромаштија ;)Немаше лугето да просат и да бараат на заеми и да земаат кредити :3 А како се добиваат тие милиони?Ке ми објасниш?Зошто ми се чини дека знаеш многу околу тоа.Да не ги береш некаде?На некое дрво?:vozbud:
А како бе ке бидеш срекен со милиони кога поентата на животот не е да трошеш пари туку сосема друго.Да мислеа сите како некои кои се заслепени по пари светот ке беше уште полошо место за живеење.
Љубовта е минлива?Дали ми се чини дека некој досега се нема заљубено или пак доколку си имал партнер до сега си го тепал само времето за тоа?
Љубовта е убава работа, за оној кој ке ја почуствува а парите го расипуваат човекот.Секогаш ке бара се повеке и повеке,ке биде алчен...
Пес на улица мислам на она дека ке немаш некој покрај себе доколку ги одбираш милионите,капиш?

lady fairy

Ти или не ме сфакаш или се правиш дека не ме разбираш.

Ајде уште еднаш.Милиони и човекот кој го сакаш...Бираш милиони.Шеташ околу светот...Запознаваш нови личности...Но никој не е како човекот кој ти го пленил срцето...Постојат и луге кои едноставно не можат да се заменат,знам јас зошто го велам тоа...А ти со своето мислење,го ценам но не се согласувам.
Исто ко што и ти не се согласуваш со моето.
Но што доколку не налеташ на човек со карактеристики како што сакаш ти?Не е поента да фатиш дечко колку да не си сам...Поентата е да налеташ на човек каков што тебе ке ти се допадне...Јас чекав 2 години за да го пронајдам партнерот кој што го имам сега и сум срекна можејки да трошам пари...Мене ме исполнува љубовта на човекот кој го знам многу добро отколку кога ке запознаам странец,наместо да ме праваат парите срекна.
Друга ситуација...Наместо милионот го бираш човекот кој го сакаш.Срекна си со него,те исполнува,знаеш дека секогаш ке биде покрај тебе...Планираш иднина со него,зар нема нешто поубаво од тоа?

Секој со своето размислување...Почуствувајте го тоа,па после дојдете и зборувајте на темата.
Еден период јас ги трошев парите кои ги заработував на глупости,и секоагш ја запоставував љубовта,додека на крајот не сфатив што е она кое ме исполнува.

Пис. *:

За сите оние што мислат дека парите носат дечковци/девојки тоа е вистина. Секој богат дечко кого знам има колку сакаш девојки и ги мења брзо. А овие од маало со празни џепови по 2 год некои немаат девојка! А така е се додека имаш многу кеш ..лесно се троши се..ке паднеш нема веќе добро да ти иде...немаш пари ко порано...и полека губиш квази пријатели и квази партнери..Колку примери има такви после промена на финансиска состојба ?! Ако одеднаш прокоцка све а имал пуно слушате жената го оставила..Или на 40/50 год мажи кои им тргнало во кариера и одеднаш заработиле пуно, шетаат девојки дупло помали пошто им се може ...и се разведуваат после 30 год брак ...Во пракса ретко кој задржал жена/маж и брак а има кеш..Ја искрено не познавам ниту еден богат човек овде кој нема 3 жени позади себе со развод или не шврља..Исто и за жените важи...
Пара дава моќ да освојуваш све што ке посакаш ( скоро све )...проблемот е во тие што се лесно купливи ..ефтина стока..

Љубовта или го уништува човекот или го влече она најдоброто од него на површина...
Мислам дека секој тежнее да ја пронајде вистинската љубов, да биде со партнерот од своите сништа...
Оние кои никогаш не ја искусиле љубовта на тој начин се фрустрираат и тие се тие кои велат дека љубов не постои, дека е минлива итн..и токму тие се тие кои ја менуваат љубовта со милионче...ако тоа постои воопшто, зашто сметам дека баш богатите се најшкрти, па истата таа ќе мора да си го изгази под нозе достоинството за да добие по некое материјално добро, али добро, кој за што се одлучил :)

иии сонце бе...никој не вика да не си ги трошиш парите на она што го сакаш (за ќеиф поточно кажано).Mуабетот тука е дали доколку ти бидат понудени милионче и типот кој го сакаш,ќе ги одбереш парите или типот..
Јас гласав за љубовта,иако не верувам во неа,парите ќе си ги заработам,не сакам ништо на поклон, но само поради тоа,а не поради типот. Типот што ќе го сакам,ако го сакам некогаш,ќе гледам да ме сака и со пари и без пари...ако не ауфидерзен...гајле ми е...исто како и парите така и љубовта иде и си оди... Нема некоја голема филозофија тука...а тебе најубавко да ти биде во животот со љубовта твоја и во богатство и во сиромаштија :*

иии сонце бе...никој не вика да не си ги трошиш парите на она што го сакаш (за ќеиф поточно кажано).Mуабетот тука е дали доколку ти бидат понудени милионче и типот кој го сакаш,ќе ги одбереш парите или типот..
Јас гласав за љубовта,иако не верувам во неа,парите ќе си ги заработам,не сакам ништо на поклон, но само поради тоа,а не поради типот. Типот што ќе го сакам,ако го сакам некогаш,ќе гледам да ме сака и со пари и без пари...ако не ауфидерзен...гајле ми е...исто како и парите така и љубовта иде и си оди... Нема некоја голема филозофија тука...а тебе најубавко да ти биде во животот со љубовта твоја и во богатство и во сиромаштија :*

Другарке моја :pos: па јас и на тоа мислев,не сакам понудени пари и добиени ко на шала....Па јас точно зборував за она што го велеше ти...дека ке го изберев човекот кој го сакам а парите,фала Богу имам мозок да ги заработам сама...И фала мила,знаеш колку ми е убаво со него :pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom