- Член од
- 13 јули 2010
- Мислења
- 2.795
- Поени од реакции
- 6.209
- Локација
- јужно од бурегџилницата на аголот
Муабетот ми е, дај ми милионче, ќе си најдам љубов.
....е да за милионче можеш да купиш еден куп лабрадори и ретривери
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Муабетот ми е, дај ми милионче, ќе си најдам љубов.
Остави ме ма. Нели гледаш убаво ми е во мојата реалност, во светот на бајкитеТи си идеалист. Релалноста е малку потешка. Почни да печалиш пари.
Значи ти сакаш да си купиш некој? Т.е. некој да се ожени за твоето милионче?
Што ќе правиш кога ќе снемаш љубов?
Шо да ти објаснам?
Колку пати ти лета на крилјата на љубовта без пари а? Шо со пари не можеш да најдеш љубов? Или само едншка се сака у живото?
Инаку да не се лажеме, со пари секојпат ќе имаш поголем избор
Парите нема да ги снемаш толку лесно ако најдеш начин да ги множиш. Пресметлив ризик.
Ке цитирам еден член што те праша претходно истото прашање.
Значи ти велиш дека ке имаш поголем избор со пари така?
Запази ја следнава ситуација:Дечките кои тебе ти се допагаат не им се допагаш ти...Ги купуваш со подароци,ним им се допага тоа,однемуваш пари остануваш сама.
И???Зар подобро ке ти биде да купиш нечија љубов знаејки дека можеби нема да биде искрена?заснована на лаги?
Аналогно на тоа, ако едно милионче си отиде ќе дојде друго.Знаеш јас што велам.За секое лонче има капаче.Ако еден си отиде ке дојде друг нели? Не верувам дека некој ке си дозволи да биде сам,и зошто да снемам љубов?Од кај ти знаеш каква ке биде мојата иднина?Дали ке сум сама или ке бидам со некој што ке го сакам и ке ме сака?
А што ке правиш ти кога ке снемаш пари?Нема да бидеш осамен кога на крајот од денот ке се вракаш дома без да те прегрне некој?Нема да бидеш осамен кога ке нема со кого да ги споделиш радостите и тагата?Нема да си осамен кога ке појадуваш и шеташ сам?Или чекај,парите ке ти го дадат задоволството,но само за одреден период.Нема да ги имаш секогаш.Може да се случи да ги потрошиш за брз временски период..А љубовта?Ке повторам,ако не е таа ке биде друга..едноставно нели?Што ке правиш со тие милиончиња ако си сам?Како пес на улица?
Од каде си
Аналогно на тоа, ако едно милионче си отиде ќе дојде друго.
И ПС за крај, барем јас до сега не сум видел некој со милиончиња сам како пес на улица како во твоето сценарио.
Аналогно на тоа, ако едно милионче си отиде ќе дојде друго.
Не ја знам јас твојата иднина, а од кај ти знаеш дека јас нема да бидам среќен со милион?
Штом пак ме прашуваш и јас пак ќе те прашам, а што ќе правиш ти кога ќе снема љубов? Факт е дека и љубовта е минлива.
Ти случајот со љубовта го гледаш како перфектно сценарио, а случајот со парите како најлошо. Ако еден си отишол ќе дошол друг, а ако милионот го снемало немало да има друг.
И ПС за крај, барем јас до сега не сум видел некој со милиончиња сам како пес на улица како во твоето сценарио.
иии сонце бе...никој не вика да не си ги трошиш парите на она што го сакаш (за ќеиф поточно кажано).Mуабетот тука е дали доколку ти бидат понудени милионче и типот кој го сакаш,ќе ги одбереш парите или типот..
иии сонце бе...никој не вика да не си ги трошиш парите на она што го сакаш (за ќеиф поточно кажано).Mуабетот тука е дали доколку ти бидат понудени милионче и типот кој го сакаш,ќе ги одбереш парите или типот..
Јас гласав за љубовта,иако не верувам во неа,парите ќе си ги заработам,не сакам ништо на поклон, но само поради тоа,а не поради типот. Типот што ќе го сакам,ако го сакам некогаш,ќе гледам да ме сака и со пари и без пари...ако не ауфидерзен...гајле ми е...исто како и парите така и љубовта иде и си оди... Нема некоја голема филозофија тука...а тебе најубавко да ти биде во животот со љубовта твоја и во богатство и во сиромаштија :*