Љубов или „милионче“, што би одбрале вие?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Ако би требало да одберете меѓу милион евра и љубов што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    251
Тотално ме трогна со муабетов, кај и да е ќе се расплачам. Мислам го погоди човеков за вакви муабети, не ме допираат стварно. :)

Не ми била поентата да те трогнам, ниту да те расплачам. Само ти дадов пример како се однесува секој маж кој навистина ја сака и почитува неговата партнерка. Тоа е минимумот кој го прави секој кој вистински сака, зборам од машките. А знам дека жените што ценат вистинска љубов, и се спремни за неа, овие мали гестови ги ценат итекако.
Моја претпоставка е дека си сеуште емоцинално незрела, сеуште треба да учиш и да стекнеш разни искуства. Или пак можеби си доволно возрасна, ама нејќеш да сфатиш што значи вистинска љубов. Животот се состои од мали работи, ако живееш за големи, жал ми е што ќе си среќна само 2-3 пати во животот. Толку ќе ти кажам, не мислам да се натегам околу ова прашање со тебе, нема поента.

eden milion moze da vi donese mnogu ljubov. Pa toa e osnovata edna elegantna zena da se zaljubi vo vas. Koja lepotica 25-6 godisna za mazenje kje se zaljubi u nekoj klosar sto go nema uste fakultetot zavrseno i nema stabilna rabota? I posle se cudite zosto nekoj debel grd i mrsen koj raboti kako menadzer i zema 500+ evra plata vrti najubavi zeni.

Интересно прашање. За да биде појасно и порационално да се размислува може да се промени и во: Дали би платиле милион евра опортунитетен трошок за нештото што се нарекува љубов?
Категорично не. Некаде до 50 000 уште прифаќам (иако и тоа е и нерационална одлука), али повеќе ми е скапо.

А ако дојдам до такво количество на пари нема да се промени ништо на љубовен план пошо и не е некоја голема пара во денешно време да сме реални. Можда ќе се пензионирам предвреме али секако ќе се вртам околу истиот тип на девојки односно истата манука ако ми е ок.

во опшество какво е нашето моментално, со тотално изместени вредности кај луѓето, во ништо не си сигурен, ама факт е дека
1. ако имаш милион, ќе бидиш сакан (привидно, ама ќе ти годи и покрај то шо знајш дека не те сакаат заради тоа што си, туку заради парите)
2.ако си сиромав, немаш никаква гаранција дека партнерот/партнерката нема да те остави за побогат, ако и се пружа прилика, без разлика на тоа колку те сака (види под 1).
3.во многу ретки случаеви, постои љубов и покрај немањето пари, но тоа по извесно време се претвора во кавга кој е крив заради сиромаштијата.

заклучок-во секое време би избрал ВИСТИНСКА љубов пред пари, доколку знам (ама то е невозможно) дека партнерката никогаш нема да ме остави, без разлика на то колку сум богат, туку ќе ме сака заради тоа каков сум.
од друга страна, да имам 1 милион би си купил и љубов (со парите се се купува, а во денешно време и љубов И ПРИЈАТЕЛИ) и "пријатели" за цел живот. само ќе мораш да пазиш да не ги изгубиш тие пари, оти тогаш си сам.
то е мое мислење
--- надополнето: 19 септември 2013 во 18:45 ---
Тих, од толку што сакате љубов, ќе нема веќе вистински партнери :D.

Нема ништо поубаво од тоа да станеш рано до твојата сакана и да го пиете заедно утринското кафе. Ја облакаш твојата омилена облека, штотуку испеглана. Со еден "проштален" бакнеж те испраќа за на работа...

Дефинитивно би одбрал вистинска љубов. Би имал просечна работа, еднолична рутина, вообичаена насока на протегање секој ден. Се преживува и со овие услови, а не се ни нешто лоши. Патем, јас убавината ја гледам во простото и едноставното, и борејќи се за тоа.

Е сега, убаво е секогаш да имаш голема резерва на пари и желбите да ги исполниш во најбрз можен рок. Ама тоа можам да го направам и со мојата просечна плата (барем поголемиот дел). Секогаш ќе имам не исполнети желби, а тие желби тешко дека и со пари ќе ги купам. Зошто да јадам тартиф, зошто да пијам Мартел, зошто да се гозбам во нај елитните ресторани кога можам да јадам ајвар и сирење, кога можам да пијам вода од чешма и кога можам да го пополнам времето во локална евтина биртија и тродупло да се најадам. А и како што вика самиот наслов, се работи за "милионче".

424812_4627541402800_1629879244_n.jpg

За жал, вистината е под текстов.
188269_10200249771783223_1419668858_n.jpg

И нема ништо поубаво да го погалиш подуеното стомаче на твојата сакана.

Ќе го искористам моментов да им честитам на Acid и Олимпија. Ова е типичен пример за каква треба да е вистинската љубов. Секогаш да бидете среќни, насмеани и да нема проблем кој ќе ве сотре низ животов. И очекувам во брзо време бебето да биде модератор. :P
З А К О Н П О С Т!!!
се приклучувам кон твоите честитки и на Acid и олимпија им посакувам се најубаво! да се здрави и живи многу многу години.
поздрав дечки

Еден милион и не е толку голема сума..

Со труд, памет и вистински луѓе околу тебе (жена, деца, фамилија итн) можеш да направиш и многу повеќе од милионче :D искрено што ќе ми се многу пари ако немам жена, деца.. они се главен мотив во животот барем според мене.

ааа да најдам некоја многу богата би ја ќарил :sneaky:
само секако љубовта се губи по време, а јас многу заљублива личност сум така да ќе се заљубам за кратко време :)
после коа ќе напраиш деца, љубовта се префрла на децата така да... јас би :cool:

eden milion moze da vi donese mnogu ljubov. Pa toa e osnovata edna elegantna zena da se zaljubi vo vas. Koja lepotica 25-6 godisna za mazenje kje se zaljubi u nekoj klosar sto go nema uste fakultetot zavrseno i nema stabilna rabota? I posle se cudite zosto nekoj debel grd i mrsen koj raboti kako menadzer i zema 500+ evra plata vrti najubavi zeni.

Па коа ќе ти го потроши спи4ка милиончето ќе си најде друг со милионче:) А ти можеш да се сликаш со ич пари и без цура и натепано 40 год :P

Ќе изберам љубов кога ќе ја најдам таа на која ќе вреди да потрошам милион евра :)

Па коа ќе ти го потроши спи4ка милиончето ќе си најде друг со милионче:) А ти можеш да се сликаш со ич пари и без цура и натепано 40 год :P

Ова важи ама само под еден услов, она да не старее и засекогаш да остане убава како кога ја земал (а тоа не е можно)
Еве добар текст за таа тема http://www.kurir.mk/magazin/zanimli...sa-Tvojata-ubavina-ke-iscezne-moite-pari-nema

Милионерче не се подигравај ти давај, давај,
бр'кни по д'лбоко, имаш пари давај, давај,
не се с'жалјавај ти си паралија, не се подигравај ти.

leandra

Љубов секако, јебем ти пари ако ги трошиш сам

Јас го разбрав прашањето како дил со свевишниот , демек имаш две апсолутно чисти опции : 100% љубов со пари колку што ти било рецнато од наречниците или миљонче ама без шанси за љубов . У оваква ситуација јас би избрал ова првото оти на моја возраст веке можеш да му се помо..ш на миљончето , цел живот без него па уште малку ке истрпам !
А онака реално кажано прав беше атомска мравка кога рече дека милион и не е така голема сума и има можност да се заработи заедно со семејството.

Кое е вашето мислење? Лесно заработени милион евра и живот без љубов, или живот исполнет со љубов од партнерот без лесни пари?
Малце чудно си ја поставил темава. Па да те прашам на што си мислел кога си ја отворил.

1. Доаѓа некој даса што ја пишува судбината и ти кажува - Земи го милионов ама рачунај дека ќе останеш без љубов до крајот на животот, нема никогаш да ја искусиш љубовта.

2. Ја оставаш моменталната љубов за да го земеш милионот што ти се нуди, но понатаму во животот не е исклучено да си најдеш љубов повторно.

Во првиот случај не верувам дека многу души ќе ја одберат таа опција, особено во Македонијава, зашто тој (еден) милион би бил спискан во рекордно време како што сме утепани од немање финансии, би отишол милионот за брзо време на сметка на остатокот од љубовниот/нормалниот живот.

Вториот случај пак не е толку стриктен, па веројатно многу подобар процент ќе ја одбере оваа опција.

Делува како да не сум се изјаснил, зашто не е добро поставено за асален суд. :)

Алергичен сум на секаква хартија, освен на тоалетна и хартија за пари...соодветно на ова, бирам пари! :D

дополнување: од љубов НЕ се живее...а без пари љубовта во рекордно време станува војна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom