Љубомората - знак на љубов или опасност?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Што ако?

Никола напиша:
Не ја менувај.
Никола сериозно го поставив прашањето, си помислил ли на тоа што ако наидеш на девојка која не би сакал да ја смениш?

Lady Satori напиша:
Никола сериозно го поставив прашањето, си помислил ли на тоа што ако наидеш на девојка која не би сакал да ја смениш?

Секогаш треба да постои сериозна врска, девојка која ќе те подржува и сака. Јас многу пати го имам тоа повторено. Без таа база, многу е тешко да се бркаат други девојки.

Никола напиша:
Секогаш треба да постои сериозна врска, девојка која ќе те подржува и сака. Јас многу пати го имам тоа повторено. Без таа база, многу е тешко да се бркаат други девојки.

Точно сеа да сакав да ти дадев зелено ќе ти дадев. Значи јас одсекогаш сум викал дека кога те гледаат дека си со добра пичица во врска секогаш ќе ти се лепат други. Еве на пример јас сум таков фаќам некоја за да сум во врска но го користам тоа за да се онадувам со други, а со таа што сум во врска ми е само за на плаша и за пржење јајца. Инаку со таа што сум бил во врска била љубоморна на тие други со кој сум се онадувал додека сум бил со нејзе, незнам зошто така.

vardarce напиша:
Точно сеа да сакав да ти дадев зелено ќе ти дадев. Значи јас одсекогаш сум викал дека кога те гледаат дека си со добра пичица во врска секогаш ќе ти се лепат други. Еве на пример јас сум таков фаќам некоја за да сум во врска но го користам тоа за да се онадувам со други, а со таа што сум во врска ми е само за на плаша и за пржење јајца. Инаку со таа што сум бил во врска била љубоморна на тие други со кој сум се онадувал додека сум бил со нејзе, незнам зошто така.
Готово се разочарав тотално...не ми се верува...

Dolphin напиша:
Извини Фортуне али понеточно нешто до сеа стварно неам прочитано... Ју енд ај нид то ток г`рл :shock: :shock::shock: :shock:

А што не свати тука?
Иначе реченицата беше прашална..спред нас дали може да ја зацврсти или пак уништи?:star:
Мала доза на љубомора-оправдано и многу нормално ако го сакаш типот мислам
А ништо што е претерано не е ни убаво!

LJUBOMORATA NE E ZNAK ZA LJUBOV.LJUBOMORATA E ZNAK NA POVREDA NA LICNOSTA ,ILI PAK BOLEST AKO E BEZ PRICINA.LJUBOVTA JA POKAZUVAAT MNOGU UBAVI GESTOVI,MOMENTI,VNIMANIJA.....ILI ...SAMO POGLED...

( едитирано од Д бич: Пишувај со мали букви. И вака и онака ние читаме, само што твоиве пречат и замараат. )

marga_k напиша:
LJUBOMORATA NE E ZNAK ZA LJUBOV.LJUBOMORATA E ZNAK NA POVREDA NA LICNOSTA ,ILI PAK BOLEST AKO E BEZ PRICINA.LJUBOVTA JA POKAZUVAAT MNOGU UBAVI GESTOVI,MOMENTI,VNIMANIJA.....ILI ...SAMO POGLED...

( едитирано од Д бич: Пишувај со мали букви. И вака и онака ние читаме, само што твоиве пречат и замараат. )
ubavo e da ima ljubomora vo vrskata ama pod uslov na granica...inaku generalno mislam deka ljubomorata e kompleks na niska vrednost

ZAvisi do koja mera!!! Ponekogas e slatko i interesno da gledas,osekas kako partnerot e po malku ljubomoren a so toa ti kazuva deka vnimava pazi kaj so kogo si i sl raboti no ako seto toa e mnogu napadno ej pa toa e katastrofa!Pokazuvaje na nesigurnost slabost deka mu/i se odzema nesto sto taa/toj go ima!!:star:

znak na neintelegencija

IVA_SKORPIJA напиша:
ZAvisi do koja mera!!! Ponekogas e slatko i interesno da gledas,osekas kako partnerot e po malku ljubomoren a so toa ti kazuva deka vnimava pazi kaj so kogo si i sl raboti no ako seto toa e mnogu napadno ej pa toa e katastrofa!Pokazuvaje na nesigurnost slabost deka mu/i se odzema nesto sto taa/toj go ima!!:star:
To mi se sviga, u pravo si TOTALNO! Interesno e primer koga ke se zavrtam po nekoj fraer na ulica i decko mi odma so pogled cavkite gi brka :) Ama se so granica

Многу сум љубоморнаа.... Ама само ако тој ми значи. Љубомората е знак на љубов, ама ако е во преголема доза тогаш е знак на опсесија.

Љубомора - да прифаќам, знак на љубов.. ама се си има граници.
Се што е надвор од границите - одма станува опсесија, а се понатака е болест - неизлечива..

љубомората е знак за љубов и таа постои каде што има љубов, незнам како некои одредени личности што постирале горе можат да го кажат спротивното, и зошто мислат дека љубомората може да биде опасност, или ако го мислат тоа барем нека објаснат зошто баш тоа го мислат.

Ако нема љубомора нема да има љубов. Нормалната љубомора е добра оти знаеш дека човекот те сака. Ама ако претерано е тогаш подобро бегај...
Болната љубомора прави ненормални работи!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom