Љубе Бошковски прв најави кандидатура за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата O.Makedonci
  • Време на започнување Време на започнување
Prasanje:

Sto ako N.G. sepak go predlozi Lj.B. za precednik???

Kako ke reagisat partiskite vojnici od obete lopovski partii.

Сеуште го кријат кандидатот, ќе видиме бидејќи сите можности им се отворени.
Доколку сепак Керим се одлучи за кандидатура тогаш се знае комбинацијата.

После она што Љубе го презентираше сум ептен разочаран.

Сеуште го кријат кандидатот, ќе видиме бидејќи сите можности им се отворени.
Доколку сепак Керим се одлучи за кандидатура тогаш се знае комбинацијата.

После она што Љубе го презентираше сум ептен разочаран.

Зошо бе? Освен околу името (кнедла која ќе не тера и ДПМНЕ да ја голтнеме, а Љубе ваљда ја користи за удварање на МЗ), баш е ко Нелсон Мендела :)

Love, peace, happiness :smir:

Немора бе, туку она што е воочливо и нетипично е во пресликувањето на ставовите на Љ.Б. од оние на Б.Ц. !

Од збор до збор, иста заложба како Б.Ц. , Заев, Шеќеринска.

Кој е интересот на СДСМ да го поддржува Љ.Б., незнаеш?

- Да го подели гласачкото тело на ВМРО

Да се одржи во живот како политичка партија која работи за странските интереси, мора да држи одредени позиции како би можела да ги изврши задачите наложени од Грција.

Неможе еден Љубе пази, да истапува со ставот дека за Хашките случаеви не е потребна судска правна постапка туку политичка одлука.
Za to deka LB trebada izigruva heroj-budala i da mrci po "kleti Ucki",dodeka NG so Ali si krka kafe so lokum odgovori realen.

No citaj go cel moj post.
Vmro e gotovo.Dzabe pola milion glasa,dzabe rating,dzabe sto barem se trudat...
Sega e borba za novata partija...koj sto-kako...
Prasanje:

Sto ako N.G. sepak go predlozi Lj.B. za precednik???

Kako ke reagisat partiskite vojnici od obete lopovski partii.
Ne mozi.
Tolku ne se trpat sto ednas vece se stepaa!!!...koga NG dade ostavka...pa LG mu veti predsednik...

A i realno...NG e gradski...a LB od selo...vidi mu gi rodnini...
Baska LB ima obezbedeno pari za kampanja...

Последна изјава од Љ. Бошковски за Сител ТВ

ВО ОВОЈ МИГ НЕМАМ НАМЕРА ДА СЕ КАНДИДИРАМ ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ
Во овој миг немам намери да се кандидирам ниту да најавам кандидатура за претстедател на државата. Шпекулациите ги оставам како такви. Ќе соопштам кога ќе почувствувам дека треба да се вратам на политичката сцена, изјави Љубе Бошкоски по синоќешната трибина во Домот на културата во Прилеп, која ја одржа на покана на Обединетото движење Алијанса за Македонија.
CE0836140BD5FE40BFA479F00341499F.jpg

На прашањето дали некој го спречува во тоа, Бошкоски негираше нагласувајќи дека тој е слободен граѓанин. Тој на трибината беше категоричен дека не прави нова партија, туку дека останува верен на идеологијата на ВМРО. Бошкоски со отворени критики до, како што рече, координаторите на ВМРО-ДПМНЕ и до локалните моќници „да не прават делби во партијата и да не го лажат премиерот“.

- Не трошете енергија што прави брат Љубе, туку работете. Не мамете го премиерот, не држете ги комитетите затворени, туку работете за ВМРО и за Македонија. Доста е со делбите по партиска, верска и расна припадност. Мора да седнеме заедно на маса сите. Треба да сме единствени на патот Македонија да биде дел од европското семејство и да се почитува волјата на народот, рече Бошкоски.

Поранешниот министер за внатрешни работи ја поздрави борбата со организираниот криминал и неодамнешната акција „Пепел”, но сугерираше да не се прават грешки со бизнисмените кои чесно работат и плаќаат даноци.

- Не треба да се прават грешки со вистинските бизнисмени, како јас што направив своевремено кога бев вовлечен во таква ситуација, па се констатира дека бизнисмените не се виновни, рече Бошкоски. Тој во Прилеп истакна дека има визија и програма за решавање на проблемите во Македонија.

Сепак факт е дека ДПМНЕ исцвика од братот Љубе,дури ги затвораја комитетите и започнаа да се гледаат напреку од страв да не бидат тргнати од партиското поило на кое се навртија изминатава година,доколку го подржат во кампањата.:toe:

Za brat Ljube

Ja se vklucuvam za prv pat vo ovaj forum i gi gledam temite koi gi ima.Pa bi sakal da istaknam dobro be luge kako ne vi e sram da zboruvate za boskovski gluposti i da go navreduvate,makedonci toj lezese vo hag zaradi nas zosto dodeka sedevte doma i gledavte preku televizorot toj bese so nasata armija vo naj golemite zarista.Slusam od nekoi luge toj e apas izmamnik,Ok ne ka mu se sudi za toa ako go napravil.NO TOJ BRAKA MAKEDONCI LEZESE VO HAG ZARADI TOA STO NE BRANESE I TEPAL TERORISTI.ne lezese oti ukral nesto.zboruvame za bugarofili predavnici.pa nie sme si najgolemite dusmani,pa posle bugarite bile vakvi ili takvi.Jas iskrano da vi kazam Ljube go gledam kako naroden heroj,zosto lezese vo Hag za Maedonija i toa e fakt!!!!!
I bez razlika koj bi se kandidiral za presedatel kolku i kvaliteten kadar bi bil toa,( zboruvam za VMRO zosto SDSM e otpisana od partija za makedoncite,taa e partija na Mafijasite na cela so gospodinot Crvenkovski-bos na podzemjeto vo Makedonija) jas ke glasam za Ljube ako se kandidira.

Ja se vklucuvam za prv pat vo ovaj forum i gi gledam temite koi gi ima.Pa bi sakal da istaknam dobro be luge kako ne vi e sram da zboruvate za boskovski gluposti i da go navreduvate,makedonci toj lezese vo hag zaradi nas zosto dodeka sedevte doma i gledavte preku televizorot toj bese so nasata armija vo naj golemite zarista.Slusam od nekoi luge toj e apas izmamnik,Ok ne ka mu se sudi za toa ako go napravil.NO TOJ BRAKA MAKEDONCI LEZESE VO HAG ZARADI TOA STO NE BRANESE I TEPAL TERORISTI.ne lezese oti ukral nesto.zboruvame za bugarofili predavnici.pa nie sme si najgolemite dusmani,pa posle bugarite bile vakvi ili takvi.Jas iskrano da vi kazam Ljube go gledam kako naroden heroj,zosto lezese vo Hag za Maedonija i toa e fakt!!!!!
I bez razlika koj bi se kandidiral za presedatel kolku i kvaliteten kadar bi bil toa,( zboruvam za VMRO zosto SDSM e otpisana od partija za makedoncite,taa e partija na Mafijasite na cela so gospodinot Crvenkovski-bos na podzemjeto vo Makedonija) jas ke glasam za Ljube ako se kandidira.
е повеќето немаат срам пријателе, и тоа најтрагично е тоа што немаат срам оние луѓе кои го прославуваа неговиот дочек

Па за разлика од оние кои го славеа неговото испраќање во Хаг, сега Љубе треба да се засрами со какви ставови ни се враќа... тоа е тоа без многу мудрување.

Овие овциве на Гвујо...
и против мајка им ќе се свртат само и само ако од партија добијат таква директива.
:toe:
Жално е да ги гледаш како се пењават сега,при услови у кои што само до пред некој месец Љубе беше у ранг на Бог за нив.
Со зурли и тапани го пречекуваа...
и сега го кудат како лепрозен тука.

Секој коментар е излишен...ме разбираш.:vozbud:
Мизерија у.п.м.

Дедо ми викаше:
Удри гомно,да ти смрди раката!!!
И што си постигнал?

Трансферот на предметот „Раштански Лозја“ против поранешниот министер за внатрешни работи Љубе Бошкоски, кој се води во Хрватска, прераснал во политичко прашање, а министерот за правда Михајло Маневски не може да гарантира дека предметот ќе биде вратен во Македонија пред да се одржи првото рочиште во февруари в година. Бошкоски тврди дека Маневски му гарантирал оти предметот ќе биде донесен во Македонија пред почетокот на судскиот процес против него во Жупанискиот суд во Пула.
...

Дневник

Со ова јасно дадоа до знаење дека ВМРО нема да оди на избори со Љубе, ама и црвсто го фатија за муда, да не излезе на избори против нив.

Политиката е курва. Тоа е.

Бошковски на трибината во Ресен го нарече Груевски индиректно "убав со женски хормони"

Вторникот (18 ноември 2008) во големата сала на Општина Ресен се одржа трибина на Обединетото Движење – Алијанса на Македонија.

На промоцијата говореше Љубе Бошковски, кој важи за почесен член на организацијата ОДАМ.

“Падна првиот снег, но со него не може да падне и заборавот на овој Преспански крај кој полека некој почнува да го заборава создавајќи од Македонија, концентрација во Скопје, создавајќи од преспанци во скопјани преспанци.” рече Бошковски, тој побара владата да не ги заборава малите средини во Македонија.

Бошковски рече дека во Македонија последниве две години, Македонија ја водат политичари кои заминале од Македонија и денес се враќаат од некои преку океански земји без капка македонско, со странски пасоши.

“Ние вечерва ја почнуваме битката не против нашиот политички противник, со голем респект СДСМ, ниту против некоја друга политичка партија, туку против оние кои ги изгубиле идеалите во ВМРО ДПМНЕ” рече Бошковски.

“Сега некој ќе рече дека Братот Љубе сака да дели, не е така, туку сака да обединува” додаде Бошковски.

Тој пред поголемиот број на присутни во салата побара обединување на сите граѓани од сите политички партии.

Бошковски се осврна на земјоделието и запраша дали власта мисли за она што го ветуваше пред неколку години, за големите субвенции, за висока цена – која е преполовена, за пласманот на јаболкото кој се уште не го има обезбедено.

“Мене камери не ми требаат, мене не ми треба публицитет, публицитетот сте вие, народот” рече Бошковски.

Бошковски порача дека во Македонија има села кои во своите училишта немаат ниту греење ниту други услови, тоа треба да биде приоритет на Владата а не компјутерите.

Нас ни треба Европската унија која претставува семејство во кое проблемите се решаваат полесно. Македонија нема друга перспектива, освен европската и НАТО перспектива

Бошковски вели дека само НАТО може да ни ја гарантира безбендноста, тој рече дека власта нема капацитет да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО бидејќи не ги гледа работите реално, но дека неговиот тим го може тоа, со што практично потврди дека тој ќе влезе во политичките води, а веројатно и како претседателски кандидат.

Бошковски рече “Додека не ги видам да лепат плакати на следните парламентарни избори, не можеме да зборуваме за модерна европска партија, не можеме да зборуваме ако некој пред три-четири години само затоа што бил убав и имал вишок на женски хормони станал голем политичар и тој му брани на Брат Љубе да оди на македонските места и да зборува за вистината и реалноста во Македонија.” алудирајќи на водството на ДПМНЕ.

Тој се пожали дека сега му прават афери и секакви обиди за да се спречи да дејствува.

Во салата Бошковски не беше пречекан од челните луѓе на ДПМНЕ, тој посочи дека не дошол координаторот и функционерите, но видно беше присуството на голем број на граѓани од разни политички партии и покрај тоа што трибината не беше најавена официјално, тој констираше дека не може да биде нечие потрчкало, тој единствено ќе служел за Македонија, и ги повика граѓаните да не се плашат да ја подржат неговата организација.

извор:
http://www.prespasky.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4487&Itemid=71

Бошковски вели дека само НАТО може да ни ја гарантира безбендноста, тој рече дека власта нема капацитет да ја внесе Македонија во ЕУ и НАТО бидејќи не ги гледа работите реално, но дека неговиот тим го може тоа, со што практично потврди дека тој ќе влезе во политичките води, а веројатно и како претседателски кандидат.

Машала сите полни со рецепти за НАТО и ЕУ ама никако да ги кажат, ќе им ги шепне Елада кога ќе дојде време.

Машала сите полни со рецепти за НАТО и ЕУ ама никако да ги кажат, ќе им ги шепне Елада кога ќе дојде време.

Шо има да ги шепне, Елада се засипна од дерење...:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom