Квалификации за европските натпреварувања

• Креатор на темата Креатор на темата Invader
  • Време на започнување Време на започнување
А ако испаднат Селтик,Салцбург,Лудогорец,Бате и Легија ? :D

Апоел, Марибор, Карабах ...

Без разлика на тоа кој ќе помине ќе се направат две групи од по 5 тима во кои првите пет екипи по коефициент ќе бидат носители, а останатите пет ќе бидат сместени во групата на неносители. Вардар во секој случај ќе биде во групата на неносители затоа што има најмал коефициент.

Следејќи ги коментариве низ социјалните мрежи и на форумов во претходнава недела, искрено сум фрапиран како луѓе што 24/7 дремат во кладилница, уплаќаат 5-та лига Науру, луѓе што ги следат сите натпревари на нивните странски омлени клубови и луѓе кои навиваат активно за Вардар, не знаеа дека оние кои не се шампиони на своите земји, но доаѓаат од држави со висок коефициент кои имаат повеќе претставници во ЛШ, играат во посебни квалификации и не може да се паднат со шампионите на државите кои даваат само еден претставник.
Често си викам да не се заебаваат, ама озбилни се луѓево :tapp:
Ова правило важи веќе неколку сезони, не знам што сте следеле низ годиниве o_O

Ајде сите заедно:
Нор - че - пинг
Норчепинг

не е тешко

Идната емисија ќе учиме Ѓургарден како се чита и изговара.

Следејќи ги коментариве низ социјалните мрежи и на форумов во претходнава недела, искрено сум фрапиран како луѓе што 24/7 дремат во кладилница, уплаќаат 5-та лига Науру, луѓе што ги следат сите натпревари на нивните странски омлени клубови и луѓе кои навиваат активно за Вардар, не знаеа дека оние кои не се шампиони на своите земји, но доаѓаат од држави со висок коефициент кои имаат повеќе претставници во ЛШ, играат во посебни квалификации и не може да се паднат со шампионите на државите кои даваат само еден претставник.
Често си викам да не се заебаваат, ама озбилни се луѓево :tapp:
Ова правило важи веќе неколку сезони, не знам што сте следеле низ годиниве o_O

И ти малку зезаш сега, еве искрено и јас не бев баш сигурен. :icon_mrgr: Не уплаќам спортска и баш ми е гајле за странските лиги :D ама знам дека секоја година знаат да сменат некое правило за некоја фаза. Ете на пример неколку години кога не влечеа за второ коло имаше десетина клубови кои ни беа можни противници па на денот на извлекувањето се кратеше списокот на 5-6 клуба...До оваа година ако не се лажам не можеше да добиеме клуб од западниве лиги и од северот туку само од регионов и ги добивавме Динамо, Стеауа итн...Колку што се сеќавам и за оваа сезона не бевме сигурни дали ќе се скрати списокот на потенцијални противници, за да испадне дека може да ни се падне шампионот од било која земја. Не почнувавме секоја сезона на ист начин од второ коло и не стигаме секоја година до плејоф :icon_mrgr:

И ти малку зезаш сега, еве искрено и јас не бев баш сигурен. :icon_mrgr: Не уплаќам спортска и баш ми е гајле за странските лиги :D ама знам дека секоја година знаат да сменат некое правило за некоја фаза. Ете на пример неколку години кога не влечеа за второ коло имаше десетина клубови кои ни беа можни противници па на денот на извлекувањето се кратеше списокот на 5-6 клуба...До оваа година ако не се лажам не можеше да добиеме клуб од западниве лиги и од северот туку само од регионов и ги добивавме Динамо, Стеауа итн...Колку што се сеќавам и за оваа сезона не бевме сигурни дали ќе се скрати списокот на потенцијални противници, за да испадне дека може да ни се падне шампионот од било која земја. Не почнувавме секоја сезона на ист начин од второ коло и не стигаме секоја година до плејоф :icon_mrgr:
Правилото е исто цело време, никогаш немало рестрикција околу регионите од кои доаѓаат екипите :D

Правилото е исто цело време, никогаш немало рестрикција околу регионите од кои доаѓаат екипите :D

Зборот ми е дека во второ коло една година добивавме екипи од регионот, а оваа можеше да добиеме од било кој дел од Европа и можеби на почетокот ова некого збуни,а сега веќе нема кај не е објаснето за champions route и league route. Кој сака нека дојде Вардар гази оваа година :P

Бууууууаааахахахахахахах
Screenshot_2.png

Имало и помртви екипи од нашиве.:cuc: 2 играчи појше имаат и пола саат една акција не направија, а и пасовите што си ги проигруваа им беа ултра спори, у парк децана играат побрзо.:LOL: Како само стигнале до овде и како дале два гола баш ме занима.

Имало и помртви екипи од нашиве.:cuc: 2 играчи појше имаат и пола саат една акција не направија, а и пасовите што си ги проигруваа им беа ултра спори, у парк децана играат побрзо.[emoji38] Како само стигнале до овде и како дале два гола баш ме занима.
Две грешки на шкендија,така дадоа,ама у струмица ќе узгубат 6 -0

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

Тракаи ти е типична домашна екипа, доста незгодни се дома, а на гости се сосем трета екипа, како и да е Шкендија е фаворит во двомечот и има исто големи шанси за да ги помини и да чека противник за последното коло.
Можи и да изненади Тракаи дома до некој поволен резултат, ама после тука ќе го јадат за сите пари :)

Како ги годам сите македонски претставници во Европа, па нема маж :P :D
Треба на реваншот да ги добијат 2:1 не е лош резултат, само проблем ќе бидат црвените картони, Жуниор тешко кој би го заменил во Шкендија, прва алтернатива е Абдурахими ама овај од ко дојде тука се изгуби тоталка, вон форма е, ни 2% неможи да изигра од тоа шо игра Жуниор. Исто и Цуцули стандарден играч, добар штопер, сега тој новиот шо го зедоја незнам шо играч е, го играат и Бејтулаи на штопер ама мислам тоа е негова послаба страна, на бек е подобар, ама таму го имаат Тодоровски и е приморан да игра на штопер, а подолга повреда има Вујчиќ, така да и без овие 3 играчи повторно мислам Шкендија е фаворит за да оди понатаму.

абе со младинци да им излезат ке ги тепаат, ни они незнаат како го извадија овој резултат[emoji3] ептен боси се

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ривалдињо постигна јак гол за Динамо Букурешт против Билбао Инаку син на Ривалдо и има 22 години.

во четврток Хајдук - Брондби и Спарта Праг - Звезда
а утре, освен за Вардар и Риека - Салцбург и Олимпијакос - Партизан
а уште во четврток и Одд - Динамо и Осиек - ПСВ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom