Kurtlar Vadisi - Долина на волците

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.795
Поени од реакции
12.167
Да но тоа не во сезоната Заседа...туку во сегашната!

Само како ќе го пречекаат Полат Шерон и Енди...а Полат дури и ќе ја бакне Шерон :)
Е кога во сегашната ќе заврши сега!!! А за тоа со Полат и Шерон знам!!! Го имаше по весници и списанија.....крема свет итн.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Да знајте јас му сум десна рака на Баронот - Росемберг :)

--- надополнето ---

Иначе вкупно колку епиздои има серијава ?

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.795
Поени од реакции
12.167
Да знајте јас му сум десна рака на Баронот - Росемберг :)

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Готово средено е!!! Нема збор!!
А за серијава ако не грешам оваа сезона има 96-97 епизоди така нешто
Терор има неколку епизоди (3-4)
А Заседа преку 100 (уште се снимаат)

--- надополнето ---

Така да вкупно точно не знам.....околу 200!! Засега!!

Член од
8 ноември 2007
Мислења
574
Поени од реакции
296
Долина на волците има 97 епизоди. Вечерва заврши 91-та. Долина на волците заседа има снимено 100 епизоди, следниот четврток ќе се емитува 101-та епизода.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.795
Поени од реакции
12.167
Е па еве вака да постирам нешто од еден тип кој напиша прилично многу пред некоја страна па ако не ве мрзи читајте!!!

Еве едно мало објаснување за серијата и одговори на некои од вашите претпоставки и прашања. Имено Долина на волците (Kurtlar Vadisi) е проект за кој досега се снимени 3 сезони и 2 долгометражни филма. Значи, првата сезона (онаа која сега се прикажува на А1 е снимена во период од 2003-2005 година), потоа во 2006 година е снимен долгометражен филм кој е на некој начин продолжеток на првата сезонапо хронологија а се вика Долина на волците Ирак (Kurtlar Vadisi Iraq). Во овој долгометражен филм покрај Полат, Мемати, Абдулхеј и Ерхан се појавува во главна улога и Лејла (актерката од шехерзад Берѓузел Корел), која што нема да има никаква љубовна врска со Полат, туку само тој ќе ја спаси исто како и останатите Туркмени во Ирак. Втората сезона е снимена во 2007 година и се состои само од 2 епизоди и е продолжеток и поврзување на првата и третата а се вика Долина на волците терор (Kurtlar Vadisi Terror). Во 2007 година почнува да се снима третата сезона од филмот која се вика Долина на волците заседа (Kurtlar Vadisi Pusu) која е воедно и најскапиот филмски проект снимен некогаш на балканот. Последната 93 епизода од третата сезона е на 13.06.2010 година, а истата не е крај на проектот, туку се очекува и снимање на 4 сезона. Во меѓувреме во 2009 година е снимен и вториот долгометражен филм кој се вика Kurtlar Vadisi Gladio во кој главна улога е противникот на полат во третата сезона, истиот филм е објаснување од кај доаѓаат поголемиот дел на ликовите во третата сезона. Инаку во иако е скоро до пола првата сезона на А1, се уште приказната е далеку од завршетокот на сезоната. Имено, Елиф ќе се тумба со кола некаде последните епизоди од првата сезона, а по долго лежење во болница ќе умре предпоследната епизода 96. Сообраќајката ќе биде откако ќе дознае дека Полат всушност бил Али, а во моментот кога ќе дознае, сите ќе мислат дека и Полат е умрен бидејќи е исчезнат. А инаку истата сезона, Полат ќе стане Барно, наследувајќи го Вистинскиот татко (имено вистински татко на Полат е Мехмед Караханли), кој ќе биде убиен од Илуминати, а тој како масон е раководен од Маркизот Амон, кој го глуми познатиот Енди Гарсија, а чива жена е Шерон Стоун. Да не објаснувам комплетно се, гледајте па ќе видите :) додека не се изгледа и последната епизода од последната сезона, нема да знае никој точно до детал како е приказната за се. Само да кажам дека во третата сезона, полат ќе има дете со Ебру, девојка која ќе ја запознае во истата сезона, а ќерката ќе ја крсти Елиф. Во последната епизода од третата сезона, ќе загине Ебру, а Полат ќе мисли дека и детето загинува во експлозијата, а сепак малата Елиф, ќе биде земена од страна на Арон Фелер (склуптор кој ги има направено сите склуптури кои ги гледате во првата сезона во салите на Караханли, а истиот тој е и одговорен за крадењето на Али од Караханли). Малата Елиф ќе биде дадена во Црква и крстена во Патриција се тоа за Полат да не може никогаш да ја пронајде со тоа завршува третата сезона. Тоа беше накратко, а инаку главни улоги се Полат, Мемати и Абдулхеј.
Поздрав до сите :)

--- надополнето ---

Едит: Има и трет долгометражен филм мислам!!! Долина на волците Палестина кој се снима годинава( а може и снимен е )

--- надополнето ---

Ќе тераат уште...:)
Абе тие ќе тераат само нашиве дали ќе тераат или како секогаш ќе престанат кога е најинтересно?!!!!

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Да да...Долина на Волците Палестина...мислам дека уште се снима...

Член од
22 октомври 2010
Мислења
14
Поени од реакции
0
Ме интересира дали ке умре Ерхан? (Се надевам дека нема)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Исто така има и Долина на Волците Гладио!

А за тоа со Шерон и Гарсија не сум баш сигурен...дали на почетокот на новата сезона или на крајот на оваа!

--- надополнето ---

Ме интересира дали ке умре Ерхан? (Се надевам дека нема)
Не бее...далеку ќе тера тој...

Ама
понатаму кон средината на Заседа ќе остане со една рака
!

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Исто така има и Долина на Волците Гладио!

А за тоа со Шерон и Гарсија не сум баш сигурен...дали на почетокот на новата сезона или на крајот на оваа!

--- надополнето ---

Не бее...далеку ќе тера тој...

Ама
понатаму кон средината на Заседа ќе остане со една рака
!

Штета...:(

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Добро, а ако А1 не ја продолжуваат серијава со емитување, кај ќе ги најдеме по торенти епизодиве и преводи за нив за да си ги гледаме на раат?
Има некој одговор на ова прашање?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не го загледав филмов од почеток па може ли некој да ми објасни накратко што се случуваше во филмов до пред 3 епизоди од последната епизода на а1?

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Не го загледав филмов од почеток па може ли некој да ми објасни накратко што се случуваше во филмов до пред 3 епизоди од последната епизода на а1?
Ке ти објасни бате..........Полат го киднапираа Масоните и го закопуваа под земја па го откопуваа и на крај во Сирија го пратија да го убие премиерот на Либан и истотака му ги блокираа телефоните да не може да се јави некаде...Потоа Полат е во Сирија и ја разгледува земјата и бараше место за да го направи атентатот ама се предомисли....И кога возеше низ земјата во камиончето му ставија бомба ама навреме се спаси.....Мемати,Абдул и Ерхан се бегалци и се кријат во куќата на Џанан.....Елиф се освести и татко Омер и компанија се во болница...Тунџај и Абедин се во затвор и Тунџај зборуваше со Зија.......Полат не го направи атенатот и се врати во Турција,и се сретна со Хало и Нерзат и сакаа да влезат во куќата на Сафије ама дојде полиција.....Низаметин копилето и ја полнеше главата на Сафије дека он е исправен,а Полат дека сака да ја убие и дека и го убил таткото т.е Караханли...И Полат влегоа во куќата и Сафије го застрела.....И до толку гледав синоќа

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Добро, а ако А1 не ја продолжуваат серијава со емитување, кај ќе ги најдеме по торенти епизодиве и преводи за нив за да си ги гледаме на раат?
Има некој одговор на ова прашање?
Ја до сеа никаде не ја сретнав по торенти освен Ирак, долгометражниот.
Ако случајно некој ја најде или пак ја нашол, нека извести. Би сакал да ја глеам у оригинал верзија, не сихронизирана.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Баш ме интересира што ќе се деси со Мемати ??? се надевам ќе тера до крај...:)

Kajgana Shop

На врв Bottom