Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
nekoj da mi kaze zosto pisuva nesoodvetna faktura (zadrzuvanje) pa obnovuvanje podatoci

Прегледај го приврзокот 166833
Нај веројатно цената што е декларирана на пратката не одговара со вистинската вредност.Ќе добиеш писмо од царина што треба да им испратиш на мејл ( принт скрин од трансакцијата на твојата картичка и др.)

Sent from my MI NOTE LTE using Tapatalk

Нај веројатно цената што е декларирана на пратката не одговара со вистинската вредност.Ќе добиеш писмо од царина што треба да им испратиш на мејл ( принт скрин од трансакцијата на твојата картичка и др.)

Ne mi e jasno kako moze i so sto moze da sporedat dali odgovara deklariranata cena koga toj proizvod i toj brend ne se prodava na nasiot pazar.

Ne mi e jasno kako moze i so sto moze da sporedat dali odgovara deklariranata cena koga toj proizvod i toj brend ne se prodava na nasiot pazar.
Гледаат на Ebay и Aliexpres [emoji3].За тоа и ти бараат принт скрин од трансакцијата и од веб страната од каде е купен производот.

Знае ли некој за каков попуст се работи и од кога до кога трае ? ? ?
AEx.png

Ме интересира по кој основ и како се пресметува поштарна за пратка? За производ тежок 300 грама ми наплатија 150 денари за да го подигнам како да се жалам кај али за ова ?

Ме интересира по кој основ и како се пресметува поштарна за пратка? За производ тежок 300 грама ми наплатија 150 денари за да го подигнам како да се жалам кај али за ова ?
Ако производот ти бил задржан на царина,тие 150 денари ти ги наплаќаат за проверката и отворањето на пратката а не за тежината на истата.

Колку време ги чуваат порачките во пошта пред да бидат вратени назад?

Колку време ги чуваат порачките во пошта пред да бидат вратени назад?
По добивање на известие за пристигната пратка од страна на поштарот имаш рок од 5 дена да ја подигнеш пратката (во Скопје - во Пошта 2 на шалтер 19). Доколку не ја подигнеш пратката во рок од 5 дена од пошта ти испракаат известие (дупликат) со нов рок за подигање од 5 дена. Доколку и во тој рок не се подигне пратката, пратката се врака на испракачот.

По добивање на известие за пристигната пратка од страна на поштарот имаш рок од 5 дена да ја подигнеш пратката (во Скопје - во Пошта 2 на шалтер 19). Доколку не ја подигнеш пратката во рок од 5 дена од пошта ти испракаат известие (дупликат) со нов рок за подигање од 5 дена. Доколку и во тој рок не се подигне пратката, пратката се врака на испракачот.
Па стигна денес известувањето, а пишува дека пратката е таму од 6ти, затоа не знам како да рачунам сега. Може ли некој друг да ја подигне во мое име?

Па стигна денес известувањето, а пишува дека пратката е таму од 6ти, затоа не знам како да рачунам сега. Може ли некој друг да ја подигне во мое име?
И Јас денеска добив писмо за да одам да ја царинам пратката. Печатот беше од 6-ти, а денеска е 10. значи во четврток писмото било примено во пошта, петок не го доставиле, сабота и недела неработни....денеска е понеделник.

Verojatno se raboti za 5 rabotni dena!
Да, пет работни дена. Пратките може да се подигнат исклучиво лично. Може да се подигаат пратки за друга личност но со полномошно.

Здраво, дали некој е запознаен со овој проблем или некој евентуално го имал истиот и да даде некое решение. Значи се работи за купување од интернет и при регистрацијата, односно внесувањето на моите податоци на нет поточно на Paypal, откако пополнав се што треба излегува ова:
Sorry, but your card issuer declined this payment. To complete your purchase, try a different card.

Дали евентуално, можно е проблемот да биди во тоа што картичката ми истекува идниот месец во Мај или пак е нешто друго ? Инаку имам доволно пари за тој продукт на сметка....

Купувал некој патики од poko-loko?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom