Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи што и зависи колку е големо од мое искуство само големи пратки пример 20 на 20 цм ми поминуваат на царина.
Па се работи за душек со димензии 200x200cm.

Ако на царина знаат кај да се обратат јас глава ја сечам зедов телефон што кошташе 200$ од геарбест не ни помина на царина, порачав проекторче од 40$ еве на царина е... Да те прашам чекаше извесутвање да стигни или одма им се јави ?
Im se javiv odma ama im rekov deka mi e itno da mi stasa

Sent from my thor using Tapatalk

Покрај www.iherb.com кои други слични продавници за витамини и суплименти и лекови доставува до МК. Имаше некои постови каде беа спомнати неколку други ама не можев да ги најдам.

На телефон ми опнаа и 18% данок ова ново е нешто? нели беше само 5%

Тие шо имаат порачано суплементи од iHerb, за колку време ви стигна пратката?

Сакам да купам компјутерски монитор овој модел http://www.samsung.com/us/computer/monitors/LU28E590DS/ZA
Дали некој има искуство со купување на монитор од Amazon,Еbay итн и колку е царината и ддв за компјутерски монитори?
Благодарам однапред ![DOUBLEPOST=1469110497][/DOUBLEPOST]
Тие шо имаат порачано суплементи од iHerb, за колку време ви стигна пратката?
Нон-стоп порачувам разни работи od www.iherb.com стигнуваат за 20 дена максимум некогаш и за 10 дена стигнуваат.

Последно уредено:
13775569_10205025150188667_7808991416509583725_n.jpg

Јас никаде неможам да ги најдам условите што ги предложил продавачот и што да одберам од 4 опци долу ?

ми бара да го одкажам деспуто и да и дадам бројот од пејпал за да ме исплати доколку не стигне за некоја недела, финта е што јас немам пејпал и плајкам со нормална виса картичка, што да и одговорам или да одам ескелате диспуте ?

Имам порачано облека од Асос, но неколку парчиња не ми одговараат, па сакам да ги вратам. На нив платив кај нас царина. Дали има начин за повраток на царината на облеката што ќе ја вратам?

Имам порачано облека од Асос, но неколку парчиња не ми одговараат, па сакам да ги вратам. На нив платив кај нас царина. Дали има начин за повраток на царината на облеката што ќе ја вратам?
Немат начин за повраток на царина.
Инаку мојш да ја вратиш назад облеката до асос.

Сакам да купам компјутерски монитор овој модел http://www.samsung.com/us/computer/monitors/LU28E590DS/ZA
Дали некој има искуство со купување на монитор од Amazon,Еbay итн и колку е царината и ддв за компјутерски монитори?
Благодарам однапред ![DOUBLEPOST=1469110497][/DOUBLEPOST]
Нон-стоп порачувам разни работи od www.iherb.com стигнуваат за 20 дена максимум некогаш и за 10 дена стигнуваат.
5% на компјутери а 18 или 33 веројатно е за компјутерски делови монитор од eBay или други страни не би земал, заради тоа што може да стигни скршен дисплеј во транспорт и тн .. сепак се повеќе пари разгледај по нашиве маркети и види што ќе најдиш..

пошто порачката од алиекспрес не ми е стигната отворив деспуте и после една недела сеуште ја нема и продавачот ми бара пејпал број за да ми врати парите а јас порачката ја платив со виза картичка. Што да направам кој број да му дадам тој од картичката да ми врати парите или? некој да помогне ?

пошто порачката од алиекспрес не ми е стигната отворив деспуте и после една недела сеуште ја нема и продавачот ми бара пејпал број за да ми врати парите а јас порачката ја платив со виза картичка. Што да направам кој број да му дадам тој од картичката да ми врати парите или? некој да помогне ?
абе нема што пејпал да му даваш, може он директно да врати пари преку системот на алиекспрес. ако со картичка си платил парите на картичка ќе ти се вратат.
ако не се договорите ништо имаш опција алиекспрес да го превземе dispute-от.
а инаку колку време ја чекаш порачката, тракинг нема?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom