Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Само со овој тип на достава располагаат

1. DHL Express
Delivery In 4-7 Business Days

2. UPS Worldwide Saver
3-5 Business Days Delivery

3. FedEx International Priority
3-5 Business Day Delivery
Hmm... само што направив Account на http://www.bhphotovideo.com/ и гледам за shipping ги имаат овие опции:
Capture.JPG

Се работи за овој производ:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1009387-REG/audioengine_a2_b_a2_speaker_system_black.html

Hmm... само што направив Account на http://www.bhphotovideo.com/ и гледам за shipping ги имаат овие опции:
Прегледај го приврзокот 142933

Се работи за овој производ:
http://www.bhphotovideo.com/c/product/1009387-REG/audioengine_a2_b_a2_speaker_system_black.html

Еве со мојот акаунт што ми дава

image.jpg

За овој саат не ми дава да одберам шипинг, ми го дава бесплатен. Кликнав да платам со paypal само 599 долари ми бара, колку што е и производот.

Еве со мојот акаунт што ми дава

image.jpg

За овој саат не ми дава да одберам шипинг, ми го дава бесплатен. Кликнав да платам со paypal само 599 долари ми бара, колку што е и производот.
Јас кога идам на тоа што пишува CALCULATE SHIPPING секогаш ми ги дава тие опции за испорака што ги постирав предходно еве денска пробав и со други производи секогаш е така незнам зошто кај тебе е различно не ми е јасно.
Само за овој производ http://www.bhphotovideo.com/c/produ...ser_506250_momentum_2_bluetooth_wireless.html добив ваква порака :
Capture.JPG

BTW само што го проверив GARMIN FENIX 3.
Неможе да се испорача до Македонија нема врска тоа што пишува FREE SHIPPING кога идеш на Calculate Shipping го дава ова:
Capture.JPG

Последно уредено:
Повеќе од 10 дена стој дека The item is pre-advised дали некој има слично искуство бидејќи многу денови стој на ова претходно по 2-3 дена стоело на ова и после почнувал да работи бројот?

Дали може да ми посочите онлине страна што испорачува до Македонија, слична на sportsdirect.com (порано имаше и на оваа испорака до мк ама сега или нема или не се снаоѓам добро)
Prodirectselect.com / prodirectsoccer.com / prodirectrunning.com исто провери си ги, редовно пазарувам од тамо.[DOUBLEPOST=1460925156][/DOUBLEPOST]
Дали може да ми посочите онлине страна што испорачува до Македонија, слична на sportsdirect.com (порано имаше и на оваа испорака до мк ама сега или нема или не се снаоѓам добро)
Prodirectselect.com / prodirectsoccer.com / prodirectrunning.com исто провери си ги, редовно пазарувам од тамо.

Повеќе од 10 дена стој дека The item is pre-advised дали некој има слично искуство бидејќи многу денови стој на ова претходно по 2-3 дена стоело на ова и после почнувал да работи бројот?

Се дешавало да биде the item is pre-advised а пратката веќе да ми биде дома :) (обично преку Холандска пошта ми прави такви проблеми и за помали пратки). Така да ако е нешто поскапа пратка пиши му порака ако е некоја обична ке ти дојде со задоцнување.

Дали има некој нарачувано нешто со Parcelforce Global Priority? Кој ја врши доставата внатре во Македонија на ваквите пратки? За истиот производ имам и опција за поевтино преку DHL Express International, но прочитав доста негативни коментари за DHL - дека кинат со цените за лежарини, за административни трошоци и сл., па затоа ме интересира доколку некој има искуство со Parcelforce за споредба.

Се дешавало да биде the item is pre-advised а пратката веќе да ми биде дома :) (обично преку Холандска пошта ми прави такви проблеми и за помали пратки). Така да ако е нешто поскапа пратка пиши му порака ако е некоја обична ке ти дојде со задоцнување.
Па не е нешто битно секогаш биле најбрзи(Од Холандската пошта )и ги замолувам GearBest преку неа да ми ги пратат пратките само еве првпат веќе 15 дена да стој на ова и малце ми беше чудно ддали ја немаат испратено или пак е нешто друго .. Инаку му пишав ми вратија дека ќе проверат..

"Холандската пошта" најбрзи?
Од GearBest не ми стигнало нешто побрзо од 3-4 недели. Од Али, се што иде преку „холандската“ пошта стига за повеќе од еден месец (2 месеци е рекорд).
„Шведската пошта“ е уште полоша. :)

Всушност што му доаѓа тоа „холандската пошта“? Праќаат големи групни контениери до Холандија, и од таму препраќаат одделни пратки навака?

"Холандската пошта" најбрзи?
Од GearBest не ми стигнало нешто побрзо од 3-4 недели. Од Али, се што иде преку „холандската“ пошта стига за повеќе од еден месец (2 месеци е рекорд).
„Шведската пошта“ е уште полоша. :)

Всушност што му доаѓа тоа „холандската пошта“? Праќаат големи групни контениери до Холандија, и од таму препраќаат одделни пратки навака?
Да. Инаку зависи gearbest некогаш знаат да изненадат за работи што ги имаат во магацин имав пример порачка да ја испратат следниот ден одкако ја направив по 2 дена да биди ситгната во Холандската пошта и потоа за 7 дена Скопје прилично брзо, најчесто зависи што порачуваш на секој 4 дена дена испраќаат мислам од Холандија за Македонија и вкупно 7 дена треба да стигне +1 ден да ти ја достават дома :) Само сега првпат олку да влечка на The Item is pre-advised.

На некој начин да иако последно време се збори дека Али се шири и во Европа со тоа што поставува т.н. базни пунктови.

На некој начин да иако последно време се збори дека Али се шири и во Европа со тоа што поставува т.н. базни пунктови.
Тоа е мислам идеата и на GearBest некој производи се директно достапни за Европа ( Европска Унија ) и многу побрзо стигнуваат веројатно имаат магацин во Европа, само е малце глупаво што се ограничени на земји мислам од Европска Унија.

Кажете некоја онлајн продавница за додатоци за телефони ама да не е али екпрес,ибеј,амазон

Овие кинезиве почнуваат по малку да забегуваат. Денес ми стигна еден рачен саат што го порачав пред месец и нешто и требаше да изгледа вака

WEIDE-2016-New-Arrival-Fashion-Quartz-Casual-Watch-Mens-Leather-Wrist-Strap-Analog-With-Flash-Display.jpg

а јас го добив ваков

UT8HDYPXtdXXXagOFbXI.jpg

UT88WDQXshXXXagOFbX4.jpg

без сказалки и со флеки на стаклото. Им пишав им го изнасликав и денес добивам порака као да си го поправам во Македонија а ако поправката чинела многу тогаш ке ми испрателе нов ?!?! Првата порака им беше дека као пари не можат да вратат.

2016-04-20 02:57:21
Dear, we are really sorry, this is a great negligence, you can take it to repair? if the rapair fee is too expensive, we will resend a new watch to you, please do not worry, thank you

@PsychoalieN и сите останати сум спомнал:) и пак ќе спомнам бегајте подалеку од КИНЕЗИ!
Единствено крајна опција ако е само тогаш пазарење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom