Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
@PsychoalieN Друже барем ти си искусен. Одма спор отварање, items not as described, барај full refund и да не ти чуе. На другар така му нарачав јакна му го утнаа бројот комплетно иако 6 пати се премери :) Прво дигаа чалам, ти си го утнал бројот, едно спорче, парите назад а јакната гратис му остана.

Моја препорака за саати од алиекспрес-ибеј- Curren. Горд сопственик веќе 3та година, еднаш само батерија му е сменета и тоа пред 2-3 месеци.

@PsychoalieN Друже барем ти си искусен. Одма спор отварање, items not as described, барај full refund и да не ти чуе. На другар така му нарачав јакна му го утнаа бројот комплетно иако 6 пати се премери :) Прво дигаа чалам, ти си го утнал бројот, едно спорче, парите назад а јакната гратис му остана.

Моја препорака за саати од алиекспрес-ибеј- Curren. Горд сопственик веќе 3та година, еднаш само батерија му е сменета и тоа пред 2-3 месеци.

Сега им отворив :( А си реков ај ке си зеам нов саат. Инаку пази Do you have plans to buy a watch? We can sent the watch with your new order together.
If you do not buy another one, we will resend a new watch to you... Нема гајле ја ако се потпрам на овој муабет... Ако овој стаса без стрелки тој сигурно ке стаса без стакло и копчиња.

^Луди Кинези:pos::pos:
Жива превара се!

Сега им отворив :( А си реков ај ке си зеам нов саат. Инаку пази Do you have plans to buy a watch? We can sent the watch with your new order together.
If you do not buy another one, we will resend a new watch to you... Нема гајле ја ако се потпрам на овој муабет... Ако овој стаса без стрелки тој сигурно ке стаса без стакло и копчиња.
Земи си еден за лева друг за десна рака [emoji2]

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Таман од 2 еден ќе си направиш, доволно е само стелките да ги има :D

Dear, we are really sorry, this is a great negligence, you can take it to repair? if the rapair fee is too expensive, we will resend a new watch to you, please do not worry, thank you

Хаха, абе стегни им диспјут и смеј им се на стрипската хумористичност (ненамерно хумористична додуше).
Самите ќе ти вратат парите, а ако дојде до арбитрација нема шанси Али да не досуди во твоја корист.

Дури и Геарбест за вакви работи враќа пари, јас имав сличен случај - сат со аналоген и дигитален приказ. Аналогниот супер, ама едната бројка од дигиталниот саат не работи како што треба. Рекламирав, и пробаа нешто како ај еве ти пола сума назад пошто „мал дефект“ бил... ;)
Им одговорив дека саатот е за поклон, и ги прашав дали тие самите би дале на поклон саат со „мал дефект“. За кратко време ми ги вратија парите 100%, плус поени (се конвертираат во попуст при купување). :)

Таман од 2 еден ќе си направиш, доволно е само стелките да ги има :D

Следниот ке биде дигитален :P
Дечки, дали овој производ ке помине кај нас на царина?
http://www.ebay.com/itm/C-shape-LED...403433?hash=item2ca4150aa9:g:roYAAOSwQoFWOc4n

Причина да не би поминал? Нема ни да иде до царина :P директно кај тебе

GearBest знаат да се испонашаат лошо ама ако се поставиш како што треба ќе ти ги вратат парите а веројатно и од Aliexpress, на сајтовиве кај што плаќаш со paypal некако по безбедни се од причина што и да не можиш преку сајтот да се разбереш ќе се разбереш преку paypal имав таков случај на eBay каде што ми стига пратка со друга боја му кажувам на продавачот дека ми испраќа друга боја и нормално отворив случај ама нешто испадна да го затворам и од како ќе се затвори неможе да се преотвори директива им пишав да ми пратат замена пратка па и ми се напраја паметни со муабетот следниот пат точно да ја изберам бојата и директ на paypal отворив случај видоја дека немам утка во бојата и парите назад.. од вакви причини најчесто купувам или eBay или GearBest некако директно картичката како незаштитен сум освен за сместување купување апликации или карти.

Некое искуство да споделите со Book Depository?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom