Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира како да купам tracking number, најдов на ebay пример еве, http://www.ebay.com/itm/Register-Ma...094?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2ecc63e7d6 , но како да го поврзам со производот што го купувам?

Последно уредено:
Шо бидна друже... ?

Ми рекоа дека не е можно, требало странката од таа страна да дај согласност. Некој такви срања. И сеа као демек тие од таа страницата ми ветија дека за 7 до 10 работни денови ќе ми го вратат целиот износ. Али не ми е за верување мене. :(

Epa super chim e so Royal Mail sega. I jas koga narachuvav pred nekoja godina so ekspres mi stigna. Kakvi popusti ima na sportsdirect ne ko kaj nas vo prodavnicive + znaesh deka se original.

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Ми рекоа дека не е можно, требало странката од таа страна да дај согласност. Некој такви срања. И сеа као демек тие од таа страницата ми ветија дека за 7 до 10 работни денови ќе ми го вратат целиот износ. Али не ми е за верување мене. :(
Значи исто срање имам читано по форуми дека им велат. Си го покриваат газот од банка не сакаат да се активираат. Незнам шо да ти речам, ама ако ја тераш до крај работава да им се напнеш на тие од банка ти гарантирам дека МОЖАТ да ги вратат парите, тоа дека не сакаат да се заебаваат е друга работа. Како и за се друго кај нас во државичкава треба да им се обесиш на клепки за да ти завршат работа ко шо треба али тоа е...

Копилињата од алиекспрес ми пратија расипан саат , пуштив комплеин сеа има шанси да ми вратат парите или да не се надам за џабе ?

Има шанси ама ке мораш прво да го вратиш и ти да платиш поштарина за препорачана пратка....

Има шанси ама ке мораш прво да го вратиш и ти да платиш поштарина за препорачана пратка....

Кој курац да го враќам бе све да им ебам,прв пут нарачуем и прво па мушко одма ме сјебаа.Има начин да не го враќам а да зеам рефунд ?

Кој курац да го враќам бе све да им ебам,прв пут нарачуем и прво па мушко одма ме сјебаа.Има начин да не го враќам а да зеам рефунд ?

Нема.[DOUBLEPOST=1412027849][/DOUBLEPOST]
Значи исто срање имам читано по форуми дека им велат. Си го покриваат газот од банка не сакаат да се активираат. Незнам шо да ти речам, ама ако ја тераш до крај работава да им се напнеш на тие од банка ти гарантирам дека МОЖАТ да ги вратат парите, тоа дека не сакаат да се заебаваат е друга работа. Како и за се друго кај нас во државичкава треба да им се обесиш на клепки за да ти завршат работа ко шо треба али тоа е...

Имам пријателка и ми рече, биди упорен. Се јавив денес уште два пати во контакт центарот од кога си заминав од банка, им пишав мејл и утре пак ќе им се јавам. Нема шанси да се откажам. А и во консултација со сајтот од кај шо ми наплатија, ми гарантираат дека ќе имам full refund шо не ми е логично, бидејќи не гледам зошто прво ми наплатиле, па подоцна би ми ги вратиле. Средствата ќе бидат резервирани 30 дена, така да ќе почекам неделава, па се до средината на наредната. Ако не биди ништо, ќе одам да барам да ги повлечат. Ми рече пријателката, можи, али треба трпение.

Опен Диспјут, маваш некоја фотка од сатот, праќаш, пишиш дека е нефункционален и им кажуваш дека си ги сакаш парите назад.
Ни да го враќаш, ни бутур.

Опен Диспјут, маваш некоја фотка од сатот, праќаш, пишиш дека е нефункционален и им кажуваш дека си ги сакаш парите назад.
Ни да го враќаш, ни бутур.

Така и напраив сега треба да чекам 4-5 дена ако не ми врати таа кокошката ваљда ке ми ги вратат парите :)

Дали некој порачал саат од ebay и дали и колку испаднало со царина и ддв? Сатот е точно 100$

Преку стандарт пошта.
Sent from my iPad using Tapatalk

Доколку некој има порачувано од Ибеј нека кажи за колку време му стигнала порачката и дали се било ок?[DOUBLEPOST=1412281791][/DOUBLEPOST]
Копилињата од алиекспрес ми пратија расипан саат , пуштив комплеин сеа има шанси да ми вратат парите или да не се надам за џабе ?
Како еднаш не научивте дека Алиекспрес или праќа чкарт роба или праќа нешто сосема десетто од порачаното? Затоа не се трча веднаш по поефтиното....

Ми остана уште ден ипол,тука пишува ако не се јави селерот автоматски ќе биде донесено тоа што го барам.Вистина е ова или пак е некоја заебанција?

Доколку некој има порачувано од Ибеј нека кажи за колку време му стигнала порачката и дали се било ок?[DOUBLEPOST=1412281791][/DOUBLEPOST]
Како еднаш не научивте дека Алиекспрес или праќа чкарт роба или праќа нешто сосема десетто од порачаното? Затоа не се трча веднаш по поефтиното....
Како ова еднаш не ми се има десено мене а имам направено над 80 порачки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom