Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки пратката вчера ми била во Прага,обично за колку време стигаат до кај нас или нема врска секад различно ?
Зa неделa денa мaксимум ќе ти стигне

зошто на ибеј на некои порачки пишува place bid место buy it, ќе треба со некој друг да надаваме за истата порачка или?

зошто на ибеј на некои порачки пишува place bid место buy it, ќе треба со некој друг да надаваме за истата порачка или?
Аукција, ако ја имаш најдобрата понуда го купуваш производот.

From:aliexpressCustomer service:Amelia (sailvanhour@gmail.com)

From the country:China

2014-09-17 09:04:06MacedoniaArrival at inward office of exchange
2014-09-02 06:24:3251805300Departure from outward office of exchange
2014-08-31 07:08:0651805300Opening
2014-08-26 02:01:1051810302Collection
2014-08-24 14:33:17SHENZHEN OF CHINADeparture Scan
2014-08-24 12:38:00SHENZHEN OF CHINAAwaiting packaging
2014-08-24 08:36:17SHENZHEN OF CHINAOrder entry processing center

На домашна адреса никако да стигне
а би требало да е во Македонија, дали сеуште не ераспределена стоката дали е за царина или за доместик локатион? и дали треба да се чека уште 1-2 апдејти или ова е конечниот тракинг?

From:aliexpressCustomer service:Amelia (sailvanhour@gmail.com)

From the country:China

2014-09-17 09:04:06MacedoniaArrival at inward office of exchange
2014-09-02 06:24:3251805300Departure from outward office of exchange
2014-08-31 07:08:0651805300Opening
2014-08-26 02:01:1051810302Collection
2014-08-24 14:33:17SHENZHEN OF CHINADeparture Scan
2014-08-24 12:38:00SHENZHEN OF CHINAAwaiting packaging
2014-08-24 08:36:17SHENZHEN OF CHINAOrder entry processing center

На домашна адреса никако да стигне
а би требало да е во Македонија, дали сеуште не ераспределена стоката дали е за царина или за доместик локатион? и дали треба да се чека уште 1-2 апдејти или ова е конечниот тракинг?
Провери во пошта да не е случајно , а да не не ти ја донел поштарот? Плус провери кој статус го имаш тука http://www.17track.net/index_en.shtml.

На 17Трак нема податок, еве го тр. бројчето WD015561427CN

Ама на оваа страна има пратење
http://www.wedoexpress.com
и според неа како да е стигната претката во МК а пак ништо на домашна адреса ни стоката ни ливче за известување......

Дури и фото има од претката..........

Немa везе тoчен ти е трaкингoт сaмo некoи трaкинг брoеви мoжеш дa ги следиш сaмo нa некoи стрaни, oвaa стрaнa претпoстaвувaм прoдaвaчoт ти јa пишaл?
Прaткaтa ќе ти стигне, кaј нaс пoштaрите зaебaвaaт и зaтoa сеуште јa немa.

Е да и јас на 17трак барав и немаше апдејт пошто последните 2 букви се "CN" а кинапост имаат апдејт на 17трак, па му пишав на таа Амелија кинескињата а таа ми ја даде оваа страна "WEDO" наводно имале посебна поштенска линија под кинапост ама досега секогаш кога ке излезеше апдејт на тракингот дека е во МК, наредниот ден сабајле поштарот дома ми носеше, а сега ништо....

Е да и јас на 17трак барав и немаше апдејт пошто последните 2 букви се "CN" а кинапост имаат апдејт на 17трак, па му пишав на таа Амелија кинескињата а таа ми ја даде оваа страна "WEDO" наводно имале посебна поштенска линија под кинапост ама досега секогаш кога ке излезеше апдејт на тракингот дека е во МК, наредниот ден сабајле поштарот дома ми носеше, а сега ништо....
Тaкa ти се пoгoдилo, немaј гaјле ќе ти стигне.
Акo сaкaш прoвери нa www.trackitonline.ru дaли тaму ќе ти дaде некoе инфo

Тaкa ти се пoгoдилo, немaј гaјле ќе ти стигне.
Акo сaкaш прoвери нa www.trackitonline.ru дaли тaму ќе ти дaде некoе инфo

Проверив
Статус Import (Item arrived at country of destination) - операција приема отправленија в стране получателја.
Само што получателот не го примил отправлението во случајот, ке почекам додека поминат тие 60 дена кои се доделени од алиекспрес ако до тогаш не стигни, ке ги контактирам пак кинезите али во случајот тешко дека би добил диспут пошто не е грешката кај испраќачот.........

zosto koga poracuvam od ebay ako proizvodo iznesuva 200 denari od smetka mi povlecuva 40-50 denari poveke?
Eve sega sakam od ebay da poracam nesto koe vredi 1.50 dolari i mi bara dopolnitelni 1.19 dolara zosto, na setkata imav 83 denari sto se odprilika 1.77 dolara dovolno da go poracam proizvodo?

Последно уредено:
Проверив
Статус Import (Item arrived at country of destination) - операција приема отправленија в стране получателја.
Само што получателот не го примил отправлението во случајот, ке почекам додека поминат тие 60 дена кои се доделени од алиекспрес ако до тогаш не стигни, ке ги контактирам пак кинезите али во случајот тешко дека би добил диспут пошто не е грешката кај испраќачот.........
Море некогаш знаат и да заебат ... јас нарачав јакна за еден другар и ми праќа тој тракинг и све според тракингов си стига во македонија и ја нема 20 дена да стигне во Охрид им праќам мејл на тие во скопје главните во пошта и ми вика јакната е подигната во струмица од сосема друг човек на кого е адресирана , и му отворив диспут и одма ми прифати клошарот , а ме маткаше цело време ќе стигне ова она ... два пати ми се има десено така .

Хахах, и мене исто ми се деси, тракинг уреден, пратам, стига Македонија и никако да ми дојде дома, по неколку дена прашав во пошта, ми рекоа дека пакетот уредно си е доставен и подигнат од некое лице во друг град, отворив диспут и го наведов сето ова и го добив диспутот, продавачот се правдаше дека морал така да излаже пошто многу ефтин производ сум порачал каде е многу поголема вредноста на шипингот ако е препорачана претка за тракинг, а трак број морал да внесе во порачката на сајтот, па го искористил истиот тракинг број со кој претходно услужил друг клиент исто во Македонија а мене ми пуштил непрепорачана пратка како што се изрази со фејк тракинг, и стварно по некој ден ми стигна производот без тр. број, а диспутот веке беше добиен, ако совреме ме известеше за ова ке го прекинев диспутот или немаше да отворам, ке сватев, се работеше за вредост од долар-доларипол, вака.....
А други пратки сум порачувал без трак. број ама продавачот уредно со порака ме известувал дека тракинг бројот е фејк, дека без тракинг е пуштено и ако не стигни негова е одговорноста ке ги врати парите, ама стигало секогаш, е за повредни стоки (над 5-6 долари вредни) обавезно ги пуштаат со уреден тракинг

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom