Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај уште 20 дена одприлика .
Брат вчера му пишав на продавачов и ми го напиша следново:
yes
2014-03-19 19:42, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
Кај тракерот што е нема не кажува ништо од ова, што да правам сега?

Треба да е стигната пратката,оди во пошта и побарај ја.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Треба да е стигната пратката,оди во пошта и побарај ја.

Значи да одам во поштата кај мене,односно во Битола?
Дека јас таму живеам, и така напишав :).
Малце ми е збунувачки бидејќи пишува Скопје 1000 o_O

Брат вчера му пишав на продавачов и ми го напиша следново:
yes
2014-03-19 19:42, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
Кај тракерот што е нема не кажува ништо од ова, што да правам сега?
Пробај на 17track.net[DOUBLEPOST=1395658869][/DOUBLEPOST]
Значи да одам во поштата кај мене,односно во Битола?
Дека јас таму живеам, и така напишав :).
Малце ми е збунувачки бидејќи пишува Скопје 1000 o_O
Send item to domestic location (Inb)
Значи пратена е кај тебе во пошта т.е во битола .

Треба да е во Битола.Оди до пошта

Хахах бев денеска во пошта,и тетка ми рече треба да ми донеси поштарот едно документче и со него да сум отишол :eek:... а тоа ќе биди за 1 месец дека многу ажурни се :/.

Имам нарачано телефон од Aliexpress пред месец дена, сега на тракингот преку Sweden Post пишува:
Код:
Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:562 Millisecond
Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/03/25 15:39:55
2014-03-21 18:55, Local mail tracking
2014-03-05 08:35, Order departed from sorting hub
2014-03-05 00:00, Posten, Direct Link, Singapore, Försändelsen har lämnat Direct Link's utrikesterminal för vidare transport till utlandet.
2014-02-27 18:00, Order departed on flight from origin
2014-02-27 10:00, Order dispatched

Дали ова 2014-03-21 18:55, Local mail tracking значи дека телефонот е влезен на царина во Македонија бидејќи на posta.mk не го ажурираат за пратки во последно време? :mad:

Дали ова 2014-03-21 18:55, Local mail tracking значи дека телефонот е влезен на царина во Македонија бидејќи на posta.mk не го ажурираат за пратки во последно време? :mad:

Тоа значи дека телефонот е влезен на царина во Шведска, ке почекаш уште 1 месец повторно да ги помини истите фази како што досега од Сингапур до Шведска ги врвеше

За дечкото што праша дали може на алиекспрес да плаќа со пејпал одговорот е Не
Може со кредитна/дебитна картичка

испратено од мојот Nexus 7 2013 користејќи Tapatalk

Имам нарачано телефон од Aliexpress пред месец дена, сега на тракингот преку Sweden Post пишува:
Код:
Destination Country - Macedonia:Tracking Consuming:562 Millisecond
Origin Country - Sweden:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/03/25 15:39:55
2014-03-21 18:55, Local mail tracking
2014-03-05 08:35, Order departed from sorting hub
2014-03-05 00:00, Posten, Direct Link, Singapore, Försändelsen har lämnat Direct Link's utrikesterminal för vidare transport till utlandet.
2014-02-27 18:00, Order departed on flight from origin
2014-02-27 10:00, Order dispatched

Откога си го порачал додека стигне во Македонија ќе почекаш 2,5-3 месеци

Откога си го порачал додека стигне во Македонија ќе почекаш 2,5-3 месеци
Зависи како ќе ти се погоди среќата, пред тоа имав нарачно копија од iPhone 5 стигна за 20тина дена преку Singapore post.
Само овие на царина мислеа дека е вистински, им реков дека е копија со андроид, а они ми рекоја да почекам некој ден проверка да му направат... :facepalm:

Ако имаш можност за избор друг пат избегни ги шведски пошти, добри се, сигурни али сите пратки им идат преку Шведска како дестинација па потоа ги препраќаат на крајната дестинација, а то го продолжува времето поприлично, додека кај останатите (кинапост, сингапурпост, хонгконг), во сите земји каде минува пратката се третира како транзит и оди доста побрзо. И за швајцарска пошта слично имам слушнато како за шведската, а со шведската пошта лично искуство имам - 2 месеци чекање додека овие другите околу 2 до 3 недели освен во вонредни датуми (божиќ, нова год. кинеска н.г.)

Дали некој до сега порачувал вакво:

http://www.aliexpress.com/item/Free...agen-VW-PHAETON-SCIROCCO-GOLF/1577448968.html

http://www.aliexpress.com/item/Free...agen-VW-PHAETON-SCIROCCO-GOLF/1577448968.html

Да ми каже како иде тоа со камерата, како работи, каде би ја ставил, а за ретровизор, не видов само стаклото да се продава туку цел ретровизор. Мене ми треба само стакло. Гледам некои тука но скапо се движат цените. Оригинални се ретровизорите, со боја е стаклото?

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom