Кундалини и нејзино будење - опасно или не?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka87
  • Време на започнување Време на започнување
А таа јогата што се прави на физикална и таа е опасна ? :D
Не би требало. Дури мислам дека и кога се практикува јога во група во затворен или отворен простор не е опасна отколку кога некој сам го прави тоа со затворени очи. За мене единствена јога е кога ќе се прошетам низ некој парк или се качам на некоја планина.

Не би требало. Дури мислам дека и кога се практикува јога во група во затворен или отворен простор не е опасна отколку кога некој сам го прави тоа со затворени очи. За мене единствена јога е кога ќе се прошетам низ некој парк или се качам на планина.
Па добро кога спомнувам јога не мислам на оние будистички монаси...

Туку на ова што се вежба за флексибилност,баланс како што вежбавме во основно..сите фудбалери,кошаркари,атлетичари,гимнастичари,каратисти, вежбаат јога на некој начин...

Па добро кога спомнувам јога не мислам на оние будистички монаси...

Туку на ова што се вежба за флексибилност,баланс како што вежбавме во основно..сите фудбалери,кошаркари,атлетичари,гимнастичари,каратисти, вежбаат јога на некој начин...
Да тоа е во ред доколку не се забега и се сфати јогата премногу сериозно.

секој ден на инста ми искачаат женски у најразлични јога пози ширум отворени, ни малце не се свесни дека се бават со сатанизам.

И со тие пози ефикасно ја будат кундалини, т.е змијата во карличниот дел кај машките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom