Кундалини и нејзино будење - опасно или не?

• Креатор на темата Креатор на темата devojka87
  • Време на започнување Време на започнување
PRED 1 GODINA JA PROBUDIV KUNDALINI. VRSKA NEMA OVA SO GLEDANJE VO SONCETO. TOA SAMO POMAGA DA GI RAZDVIZIS ILI OTTRGNES SUSTESTVATA KOI NAVLAGAAT VO TEBE OTKAKO KE JA PROBUDIS. CUVSTVOTOT E ISTO KAKO STO KAZUVA DECKOVO:http://www.youtube.com/watch?v=KmTmUo7w5nw&feature=plcp
SE OSEKAM SUPERIORNO NEMAM ZBOROVI. KUNDALINI SE PROBUDUVA SO MEDITACIJA I KONTAKT SO SUSTESTVO OD DRUGA DIMENZIJA, A NE SO GORENJE NA NERVNIOT SISTEM I PAGANJE VO NESVEST OD ZJAPANJE VO SONCE .

Не можеш од врвовите на таа супериорност да пишуваш на кирилица и без Caps Lock?

Друже....потполно се слагам со тебе..се појавија секакви типови...нудат се живо и диво
Право да ти кажам, мислам дека и таа кундалини енергија е чиста глупост. Тие што продаваат јога, да ти кажам право има по нешто вистина во тоа јогата, ама ја продаваат на комерцијализиран начин, така да испаѓа губење на време.
Енергијата и јачината на истата во човекот, зависи само од него самиот, а чиста глупост е да ја тражиш од надвор....
се зависи од тебе....како ќе си постелеш ,така и ќе легнеш....
ти си тој што ја управува енергија во себе...затоа не се трескајте и не пишувајте глупости....
вие сами сте „криви“ за се...
GRESIS,DA IMAS MOZNOST 1 DEN DA JA OSETIS KUNDALINI. NISTO POVEKE NEMA DA TE INTERESIRA DUR NE JA PROBUDIS....TE PROCISTUVA OD NEGATIVNOSTI, TE PRAVI BLESKAV SVETOL CIST SILEN I MOKEN.SETOT TOA POTEKNUVA OD DRUGA DIMENZIJA.ZASPANITE LUGE NEMOZAT DA GO PRIMETAT I OSETAT TOA.....SOVRSENSTVO E...GLEDANJETO VO SONCE MOZE SAMO DA JA RAZMRDA VO TELOTO I DA TI POMOGNE VO NADVLADUVANJETO NA TAA ENERGIJA..POSLE TOA STANUVAS MASTER....:)
--- надополнето: 24 август 2012 во 09:59 ---
Не можеш од врвовите на таа супериорност да пишуваш на кирилица и без Caps Lock?
NEMAM VREME ZA GUBENJE..CISTO SAKAV DA VI RAZJASNAM, NE SUM NA CAS PO GRAMATIKA...MN MI E ZAL STO 99.99 POSTO OD LUGETO SE ZATUPENI I NEMA DA JA OSETAT...A POSTOI VNATRE VO NIV..

GRESIS,DA IMAS MOZNOST 1 DEN DA JA OSETIS KUNDALINI. NISTO POVEKE NEMA DA TE INTERESIRA DUR NE JA PROBUDIS....TE PROCISTUVA OD NEGATIVNOSTI, TE PRAVI BLESKAV SVETOL CIST SILEN I MOKEN.SETOT TOA POTEKNUVA OD DRUGA DIMENZIJA.ZASPANITE LUGE NEMOZAT DA GO PRIMETAT I OSETAT TOA.....SOVRSENSTVO E...GLEDANJETO VO SONCE MOZE SAMO DA JA RAZMRDA VO TELOTO I DA TI POMOGNE VO NADVLADUVANJETO NA TAA ENERGIJA..POSLE TOA STANUVAS MASTER....:)
--- надополнето: 24 август 2012 во 09:59 ---

NEMAM VREME ZA GUBENJE..CISTO SAKAV DA VI RAZJASNAM, NE SUM NA CAS PO GRAMATIKA...MN MI E ZAL STO 99.99 POSTO OD LUGETO SE ZATUPENI I NEMA DA JA OSETAT...A POSTOI VNATRE VO NIV..

Абе лесно е. Таму лево на тастатурата имаш дугме Caps Lock. Само притисни го, и нема повеќе големи букви. Една секунда работа. Потоа ќе можеш да и се вратиш на сопствената супериорност, и да не жалиш вака затупени.

ОК?

Здраво. My name is Buck and i'm here to Fuck.

Или па не...

Ај нека биде овој пост една и последна опомена да прекинете со тензијата и исто така последна опомена за igor251 да почне да го користи Caps Lock од тастатурата или ќе ги избришам сите негови постови од почеток.

Јаоо каде отишла темава.....во неповрат!
Гледање во сонце ??:eek: WTF???? Мислам стварно.
Не сум никаков експерт, баш напротив само лаик на кого му се интересни вкавите работи за читање, со минимални познавања од оваа област, но....да зјапам во сонце 30,40мин.... бог да чува ни во лидило не би миткано на тој метод. Било наутро било навечер, ова сонце ите како е штетно за очите а бројките за Ув индексот растат секој ден и пак некој нормален ќе зјапа во сонцето? Зошто? За да пробуди енергија која и тој самиот не е сигурен дали постои??

Ау што не ќе прочита човек

Posle 20 godini dlaboka meditacija na 28.08.2011 ja probudiv kundalini koja 3 meseci tecese kako ziva inteligentna toplina i struja vo moeto telo_Osekam drasticni promeni na teloto srceto i mozokot,cuvstvata za miris vkus mi se zgolemeni za 10tina pati. Aktivirana e pineal gland vo mozokot , mozes da gi primetuvas oklolu nas negativnite i pozitivnite sustestva takanareceni energii.Totalno iscezna cuvstvoto na strav i se zgolemi samodoverbata do maximum, se osekas semokno (pozadi grb ti stoi dzin koj sto gi sledi tvoite misli i do nekade gi ispolnuva tvoite nematerijalni zelbi).Mislam deka toa e kontakt so vonzemna inteligencija .
[DOUBLEPOST=1541183626][/DOUBLEPOST]Naletav na temava namerno, normalno e da nema razbiranje koga chovek nema iskuseno. Kaj mene se desi spontano budenje za vreme na trauma i pregolem stres. Sleduvaa meseci pekol, trista medicinski ispituvanja i site rezultati pokazuvaa sovrsheni sliki a jas imav milion neobjasnivi simptomi, sinhronizacii nasekade, gledanje kako drvjata se hranat do trista chuda. Normalno si mislish deka odlepuvash, osekjas deka umirash i shto li ne. Dodeka konecno ne naletav na kundalini objasnuvanje u kniga i pocna da mi se razdenuva, poslednive meseci simptomite poleka se smiruvaat. Znam deka e dolg pat pred mene no sepak stravot se pretvora vo hrabrost, gnevot i omrazata vo ljubov i blagodarnost. Ednostavno neahto neopishlivo, mozam mesec dena bez prestan da objasnuvam. Kako i da e drugar, ne si sam. Pozdrav i so ubavo

Последно уредено:
[DOUBLEPOST=1541183626][/DOUBLEPOST]Naletav na temava namerno, normalno e da nema razbiranje koga chovek nema iskuseno. Kaj mene se desi spontano budenje za vreme na trauma i pregolem stres. Sleduvaa meseci pekol, trista medicinski ispituvanja i site rezultati pokazuvaa sovrsheni sliki a jas imav milion neobjasnivi simptomi, sinhronizacii nasekade, gledanje kako drvjata se hranat do trista chuda. Normalno si mislish deka odlepuvash, osekjas deka umirash i shto li ne. Dodeka konecno ne naletav na kundalini objasnuvanje u kniga i pocna da mi se razdenuva, poslednive meseci simptomite poleka se smiruvaat. Znam deka e dolg pat pred mene no sepak stravot se pretvora vo hrabrost, gnevot i omrazata vo ljubov i blagodarnost. Ednostavno neahto neopishlivo, mozam mesec dena bez prestan da objasnuvam. Kako i da e drugar, ne si sam. Pozdrav i so ubavo

Kaко бе налетуваш така случајно, вчера се регистрира и темава неактивна 6 години и оп налета па ај си пиша за кундалини дека се разбудила. После оп налета на книга (баш ме интересира како, покрај на улица си одеше и начека книга отворена за кундалини што пишува) и оп се очакри се просветли, и почна да ги гледаш сите тие работи?

Биолошки гледано, кога сперматозоидот ќе удри во јајце клетката и ќе започне множење на клетките, формирање на ембрионот, на крајот всушност, черепот и рбетот се зголемен сперматозоид, додека триста пати поголемата клетка е остатокот од телото, со размена на многу многу комбинации на гени.
Прв пат читам за тоа кундалини но, мислам дека има логика и сѐ е врзано со постојаните енергии кои постојат во бесконечна форма и комбинации. Е сеа исто како да ставиш рака во реката и чекаш риба: или ќе фатиш, или ќе смрзнеш, или ќе те однесе матната (ќе полудиш)...

... кундалини ... јога...хинду... Индија... што велат Ромите се нивни потомци, една нивна одлика на секојдневен секс повеќе од навика, помалку од љубов, им се ослободува сексуална енергија кундалини, која средувајќи ги сексуалните хормони тие последователно делуваат на активирање и нормализација на сите други хормони и целосно организмот се обновува, а со тоа џипси кајнд оф пипл добиваат посилен имунитет, среќа, задоволство и виталност! фрли го во контајнер топ не го бие, пука од здравје у глобала!

ослободува сексуална енергија кундалини, која средувајќи ги сексуалните хормони тие последователно делуваат на активирање и нормализација на сите други хормони и целосно организмот се обновува
Меч со две острици е јогата. При самото практикување јога кога ќе ги затвориш очите, ослободиш сетилата и духот ризикуваш да привлечеш и негативна енергија односно твојот дух да биде запоседнат со демонски дух. Исто е и како кога ќе го отвориш умот за секакво учење или знаење истиот процес е и практикување на јогата. Тоа не е наша религија ниту практика.

И која е поентата за будење на оваа енергија...кои би биле придобивките.
ПС. Јога вежби даваат на физикална..а и по физичко во основно и средно вежбавме вакви вежби/истегнувања...

И која е поентата за будење на оваа енергија...кои би биле придобивките.
ПС. Јога вежби даваат на физикална..а и по физичко во основно и средно вежбавме вакви вежби/истегнувања...
Доволно е да прошеташ или на лесно џогирање некој саат во природа или покрај река или да седнеш на клупа да уживаш во природата пред тебе. Најчовечки најкултурно истите психофизички придобивки како и кај јогата ќе ги имаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom