Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Кучињата кој роварат по гратските контењери не се веќе домашни миленичиња, тоа се диви предатори во населени места, чопори група од диви \ivotni кој бранат територија и го напагаат секој кој ќе влезе во таа нивна зона.

http://www.vest.com.mk/?ItemID=218EEEBA390B0E47AC49E06617FB9DEE&arc=1

http://star.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2465&stID=34122

последици...

Гарантирано право на поединец е да се движи барем по својата улица слободно, ако биде нападнат или загрозен од трети лица реагира мвр, ако е нападнат од кучиња не реагира мвр, така да човекот сакал неќел, светец убиец мора да се брани, а за да се одбрани треба да ги отстрани кучињата за да може слободно и без грижа да си шета.

Пред неколку години кај мене во маало, (германски офчар) нападна мало девојче од 5,6 години, кучето истрча лааејки агресивно застана накострежен пред детето и ржеше, детето се зајде липса, се здрви од страв, тоа траеше неколку секунди се додека не го треснав кучето со шишето фанта кое ми беше во рака, се стрча на кај мене, и со маки успеавме некако да го избркаме.
Помина тоа, малото девојче беше под стрес престана да функционира, мајката на девојчето дојде плачејки ја зедоа и ја однесоа во болница, денес тоа девојче има 12 години, а како последица на тој напад има говорна мана, која ке ја носи за жал до крајот на својот живот.

Кучињата скитници не ги донесов јас на улица, и ќе се бранам од нив со сите расположливи сретства, нема да дозволам некој од мојата фамилија да носи трауми заради еден смрдлив пес, ако државата не се грижи јас ќе се погрижам.

Ти Гарфилд, гледаш од премногу високо.
Многу страни наназад наведов пример за синот на една моја другарка кој бегајќи од кучиња скокна од горниот дел на кејот, доле кон Вардар и притоа си ја скрши ногата. Цело лето го помина во гипс. Патем додека му правеа операција на ногата брат му отиде на гости кај тетка му во Шведска.

Vi objasni VoniVaras kako treba so kucinja.
Sto tuku im begate?
I sto ima vrska Svedska so skrsena noga i kucinja?

Plus, ajde, daj ideja?
Najlesno e da se ubie, no od toa nema vrakjanje.
Ne gledam od visoko, gledam humano i nepartiski.

Многу работа има за да се направи она што тој го предлага. Во споредба со минатото, и она што се работи сега е сосема Ок.

И Гарфилд, те разбирам. Секогаш реплицираш за она што ти одговара, и јас правам така. И еве 1715 мислења и се вртиме во круг. Да ја оставиме темава во вечните ловишта на 10та и понатаму страна на листата со теми.

Ја грешиш поентата на муабетот.
Целта е не да се адаптираме на кучињата скитници, туку да ги нема, па да немаме потреба да коегзистираме со нив.
Нема потреба човековата удобност да биде нарушена.

А зошто да не коегзистираш со кучињата, тие коегзистираат со луѓето. Твојата психа не е способна да ја разбере природата. Според ова што го пишуваш треба да се уништи целиот животински свет. Зошто се сметаш за посупериорен од останатите живи суштества, каков комодитет бараш, па пријателе комодитетот на човекот е нарушен од самиот човек.Кучето не е виновно што е на улица туку човекот.Како неможеш тоа да го сватиш.

А зошто да не коегзистираш со кучињата, тие коегзистираат со луѓето. Твојата психа не е способна да ја разбере природата. Според ова што го пишуваш треба да се уништи целиот животински свет. Зошто се сметаш за посупериорен од останатите живи суштества, каков комодитет бараш, па пријателе комодитетот на човекот е нарушен од самиот човек.Кучето не е виновно што е на улица туку човекот.Како неможеш тоа да го сватиш.

Човекот ја менува природата и ја адпатира според свој интерес.
Ако има консензус дека за улични кучиња нема место, нема ни да има.
Не знам каде бараш правдина од твој аспект, ко да си слепа за се она кое човекот го направил и го прави во редефинирање на она кое е околу него.

Човекот ја менува природата и ја адпатира според свој интерес.
Ако има консензус дека за улични кучиња нема место, нема ни да има.
Не знам каде бараш правдина од твој аспект, ко да си слепа за се она кое човекот го направил и го прави во редефинирање на она кое е околу него.

Дека тебе ти одговара така. Кучето не го познава зборот консензус, тоа е дел од природата како и сите ние. Зошто и од каде имаме кучиња скитници? - дали си се прашал и одговори ми те молам. Ако можеш да ми ја објасниш причината за нивната појава на улиците за да ја раберам последицата - ситуацијата дека сега се на улица. А решението ќе го бараме подоцна.

Поентата ми е дека како што може државата да го реши проблемот со ромската популација, а не го прави тоа, истото може да го направи и за кучињата. Обично се смета дека кој придонесол кон проблемот, истиот треба и да го реши, не? Само од левото маде на Букефал може да се изгради подобро и поголемо прифатилиште кое би решило доста проблеми. Али подобро е да се убијат, звучи попаметно, да ;)

Ако државата го врши не е.

Ќе видиме како ќе се развиваат работите. Со среќа со надежите и замислите.

Што сметаш бе пријате ти под држава. Кој го носи законот луѓето, кој го мења законот луѓето, кој носи одговорност луѓето. Епа, нека се обиде некој да оди против законот, кога тогаш ќе лета од работа.И за џелатот има смрт. во државата - државниот апарат го водат луѓе кој одговараат пред законите и народот. Ќе убиваат ама до кога?

Што сметаш бе пријате ти под држава. Кој го носи законот луѓето, кој го мења законот луѓето, кој носи одговорност луѓето. Епа, нека се обиде некој да оди против законот, кога тогаш ќе лета од работа.И за џелатот има смрт. во државата - државниот апарат го водат луѓе кој одговараат пред законите и народот. Ќе убиваат ама до кога?

Како и да е, многу фантазии, многу малку реалност.
Ти кажав дека во Карпош скитници дека веќе скоро и да нема.
Ќе се елиминираат и низ другите населби.
Ќе повторам, оставете им на оние кои се одговорни за тоа, да си ја завршат работата.
Не знам што сте се фатиле и дискутирате за нешто кое не можете да го промените.
Некој его трип ли.

Ајде бе, нема ли? Јас во Карпош живеам, има десетина чопори што скоро секој ден ги гледам, не ме зезај :)
Уосталом, не може ни да се очекува од држава што за луѓето не се грижи, да има срце за некое животно. Во право си.

Како и да е, многу фантазии, многу малку реалност.
Ти кажав дека во Карпош скитници дека веќе скоро и да нема.
Ќе се елиминираат и низ другите населби.
Ќе повторам, оставете им на оние кои се одговорни за тоа, да си ја завршат работата.
Не знам што сте се фатиле и дискутирате за нешто кое не можете да го промените.
Некој его трип ли.

Во предходниот пост те прашав да ми одговориш на прашањето кој е виновен за ситуацијата што има кучиња по улиците?
Доколку сметаш дека е во ред да потепаат се што личи на куче, сметаш дека проблемот е решен и никогаш нема да го има?

Ајде бе, нема ли? Јас во Карпош живеам, има десетина чопори што скоро секој ден ги гледам, не ме зезај :)
Уосталом, не може ни да се очекува од држава што за луѓето не се грижи, да има срце за некое животно. Во право си.

Како мислиш не се грижи за луѓето?
Се грижи за оние кои вредат да бидат згрижени.
Не е земјава телетабиска па за секој да се замара и гушка.

Во предходниот пост те прашав да ми одговориш на прашањето кој е виновен за ситуацијата што има кучиња по улиците?
Доколку сметаш дека е во ред да потепаат се што личи на куче, сметаш дека проблемот е решен и никогаш нема да го има?

Кој е виновен е ирелевантно.
Факт е дека ги има, а не треба да ги има.
Се додека ги има, работата не е завршена.
Од кога ќе ги нема, тогаш може и закони да почнат да се спроведуваат во однос на грижа за сопствено куче и не напуштање.

Како мислиш не се грижи за луѓето?
Се грижи за оние кои вредат да бидат згрижени.
Не е земјава телетабиска па за секој да се замара и гушка.

Тебе ли те викаат за стручен консултант за да одредиш кој човек вреди да се згрижи, кој не? Си постојат човекови права, препрочитај ги. И пак бегаме од тема.

Тебе ли те викаат за стручен консултант за да одредиш кој човек вреди да се згрижи, кој не? Си постојат човекови права, препрочитај ги. И пак бегаме од тема.

Човековите права се селективни.
Државата за едни е мајка за други маќеа.
Не знам како на некој што има 25 години не му е јасно тоа.
И нормално дека нема државата да биде наклонета за помагање на некој кој се занимава со права на педери и кучиња.
Убава работа да се подржуваат неконструктивни и негативни општествени елементи.
Најверојатно оваа тема сте ја прескокнале на факс.

А кучињата. Пак ќе речам, има кој да се погрижи за нив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom