Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    625
Ајде слободно направи ми, :pos2: што и го потврдува моето досегашно излагање немам веќе потреба да пишувам на темава, најголемата грешка е што селата во Македонија ги уништија инаку се ќе си беше на свое место, граѓаните во град селаните во село:smir: со кучињата.

Ќе видиш!
Сама си ја предизвикуваш судбината!

п.с.Знам дека срце ти се кине што ти ја "уништија" родната грутка во Говрлево па што мораше со големата преселба на народите да се доселиш овде ама тоа ќе ти биде од сега најмал проблем!
Ќе видиш!
Сама си го бараше!

Ајде слободно направи ми, :pos2: што и го потврдува моето досегашно излагање немам веќе потреба да пишувам на темава, најголемата грешка е што селата во Македонија ги уништија инаку се ќе си беше на свое место, граѓаните во град селаните во село:smir: со кучињата.

Добро кажи ми како можеш вакво нешто да напишеш на форум?

Жално е ова.

Ај да видам бе златна аман веќе ќе видиш па ќе видиш ајде чекам:) оди запали оган и трчај околку него со стап можеш и со крв од заклана кокошка да се намачкаш, а сум гледала по филмови онаа вуду можеш и таква да пробаш со кукличка од восок па да ја бодеш со игли :) а што велиш за тоа туку ти си знаеш што сакаш прај аман веќе од тебе цела тема ја преплави со твоите нервози не знаеш да зборуваш аргументирано, поисфрустрирана личност нема на форумов.

Добро кажи ми како можеш вакво нешто да напишеш на форум?
Тоа е реалноста:smir:

Тоа кокошките ќе те оставам тебе низ село да ги бркаш-не ти се мешам во бизнис.
На ова другово не ти одговарам пошто е очигледно дека за себе збориш.
За ова магијава-чекај!
Од утре ќе видиш како цицките ќе почнат да ти свиснуваат и коса ќе почне да ти паѓа има на куче шугаво да личиш за месец дена!
На страна што ќе ти се појават чирови и красти па ке се драпаш!

Тоа е реалноста:smir:

Која реалност ја бараш бе отидена една?Ние што живееме во Скопје и во било кој град несмееме да чуваме кучиња?Или чекај испод ниво е да се чува куче?

Кажи ми како гледаш ти на луѓе што чуваат кучиња?

И ќути таму не се прави паметна,до вчера кај мене доаѓаше да ти баам,напитци да правам дечко да можеш да фатиш кола што вози а не точак а сега тука паметна ми се правиш.
Ќути таму ајде!

Него,заборавив да те прашам на кој тоа филозофски правец припаѓаше!?

Види за чудо тие луѓе што сакаат да си ја измијат совеста се таквите како тебе, истите тие самонаречени кучељупци чуваат кучиња за после кога ќе им се родат малите доколку не можат да ги продадат ги оставаат пред некој контејнер, па сега ти види кој си ја мие совеста тука,и зошто има толку кучиња по улиците, а тоа со магијата беше иронија морам да се спуштам на примитивно ниво за да ме разберат некои членови како Nephthys што веруваат во магии.:jaj:

Таквите како мене не ги познаваш ниту ќе ги запознаеш и затоа не збори од памет. Освен ако имаш парапсихолошки способности па да знаеш однапред што мислам или правам, дали чувам или не чувам куче или маче или што било друго. А бидејќи немаш воздржи се да даваш коментар за работи за кои немаш поим!

За тие што фрлаат животинки на улица заговарај казни, секако ќе бидеш подржана во намерата.

Останува фактот дека заговораш 8000 кучиња да се убијат и дека око не ти трепнува. Хуманата Филозофка сватила дека еден кучешки живот нема никаква употребна вредност туку е само потрошна роба. Кој ќе биде следен на отстрел ако твојата комоција е загрозена, мачките, птиците, кучељупците, кој ќе биде следен на ред?

Таквите како мене го вреднуваат секое живо суштество, човек, маче, куче а таквите како тебе се сметаат за виша раса која има право да одреди кој смее а кој не смее да живее на „човечка територија“! Каква ароганција, симни се малку на земја:nenene:.

Чисто за твоја информација модерното име за магија е радионика, нешто што веќе може и научно да се испита ама секако дека не очекувам од личност на твое „високо“ ниво тоа да го знае.

Битно дечко и возел голема убава кола,нели тоа е врвот на секое скопско празноглаво (ако да не го кажам зборот),која поима нема од ова што го збори,што незнае што збори,и суди на сите што воопшто чуваат кучиња.

Ќе ги разберам Мац,Тончи и ред други кои се за решавање на проблемите,ама тие не вреѓаат како ти што вреѓаш.

Муабетов на темава е за тоа како да се реши проблемот со кучињата скитници,а ти почна и да ги анализираш тие што чуваат кучиња,дека тие со кучињата биле за во село.

Со оглед на твоето мислење и став за кучињата ги навредуваш сите што чуваат кучиња,а автоматски ги омаловажуваш и луѓето што живеат во село.

Преиспитај се,разгледај си ги постовите што се имаш пишано во нив.

Абе,знаев јас дека си ти храбар дечко:wink:

Срцев удар некој може да го стрефи и од кола што вози брзо и може да го акне па никој нема да забрани да се возат коли настрана што милиони жртви има од истите секоја година.

Туку земи ти канонот па пушти некоја слика па послем заедно да го студираме крлежот.

Океј, не си за успивање, сфативме.

Али споредбава, чек да ти ја доловам...

facepalm.jpg

Може сме две спротиставени страни со различни мислења, али не можеш против факти. А факт е дека кучињата може да нападнат, може да те гризнат и има луѓе кои би можеле и срцев удар да добијат од паника.
Да не збориме што пред неколку години, една постара жена кај мене во зграда ја бутна куче (домашно беше) и бидејќи она беше нестабилна, падна и скрши нога, не можеше да стане, ние ја дигавме...
Ова би можело да се случи и со уличните, ако некој носи месо и му се пуштат.

Затоа, карајте се и глупирајте се на темава колку сакате, за тоа нема спас.
Али немој молим те да негирате очигледни факти, како тоа дека тие "не биле опасност НИКАКВА" или да ги споредувате со други опасности.
Ако сакаш да ја играме таа глупа игра, пасивното пушење е опасно по живот, па затоа и не смее да се пуши по кафичи. Кучињата се опасни на улица, па затоа не смее да седат на улица.
Да се вози пијан е опасно, затоа ако те фатат ќе искешираш голема сума и плус ќе ја изгубиш возачката на 2 години.

Воздржи се од понатамошни научно-фантастични споредби, ако ништо друго.

Сум за да се успиваат подивените кучиња кои напаѓаат.
А другите мирните и здрави кучиња мислам дека прво треба да се дадат за подарување, па ако нема избор тогаш дури на успивање...

Драги членови,

Смирете ги страстите и дискутирајте како што доликува. За меѓусебни навреди ќе нема толеранција.

Може сме две спротиставени страни со различни мислења, али не можеш против факти. А факт е дека кучињата може да нападнат, може да те гризнат и има луѓе кои би можеле и срцев удар да добијат од паника.
Пак ли бе на исти финти?!
Да не беше Тончи да те потсети за инфарктов се прашувам што следно ќе измислеше.Факт е дека колите убиваат луѓе,некои преживеале со скршеници и завршиле во инвалидски колици,други добиле инфаркт!
Да забраниме да се возат коли!Тоа е твоја логика Господине Смит!
Гледам дека не може душа да ти се смири ако не ми одговориш.

Да не збориме што пред неколку години, една постара жена кај мене во зграда ја бутна куче (домашно беше) и бидејќи она беше нестабилна, падна и скрши нога, не можеше да стане, ние ја дигавме...
Ова би можело да се случи и со уличните, ако некој носи месо и му се пуштат.
Aха,ти реков и на мојот комшија Милан редовно му се серат птици на глава па ај да им акнеме забрана да летаат или да ги истребиме и онака никаков ќар од нив-само некој птичји грип може да се добие и да испоцркаме како глувци!Исто така мојата комшика ги скрши двете нозе зашто едно дете ја бутна на мразот.Па ај да им забраниме на децата да искачаат надвор пошто факт е-децата прават разни бељи и опасни се по себе и околина.Мхм,и уште ова-мојот другар Боромир доби хемороиди затоа што седеше многу пред компјутер па ај да го забраниме и интернетот.

Затоа, карајте се и глупирајте се на темава колку сакате, за тоа нема спас.
Али немој молим те да негирате очигледни факти, како тоа дека тие "не биле опасност НИКАКВА" или да ги споредувате со други опасности
Прво не понуди никакви факти.
Друго,постои разлика во ниво на опасност.Кучињата,за разлика од дивите мечки,волците,лисиците и лавовите не претставуваат опасност за луѓето бидејќи се одомаќинети и живеат помеѓу нив со векови.
Значи немој да ги правиш дека се волци и тигри и дека крвожедно чекаат на улиците да јадат луѓе зашто пола Скопје до сега ќе требаше да биде раскомадано.
Имаш опасност и да се удавиш од јадење па ајде сега да се забрани да се јаде.Логиката ти е екстра!Мммм NOT!

Ако сакаш да ја играме таа глупа игра, пасивното пушење е опасно по живот, па затоа и не смее да се пуши по кафичи. Кучињата се опасни на улица, па затоа не смее да седат на улица.
Глупа аналогија.
Мораш да докажеш дека се кучињата смртна опасност и дека сите мора до едно да се убијат.Пак ти повторувам ,самиот факт дека некогаш некое куче ќе нападне не е доволна причина да се убијат сите и не докажува дека сите кучиња на улица се такви па за сите да се примени ист закон.Тоа е исто како да имаме малолентни деликвентни и владата доаѓа и носи закон за сите малолетници и оние кои се деликвентни и оние кои не се-додека реално бројот на оние кои се деликвенти е мал.Мене нема да ме фатиш на кондиција,пишуј колку сакаш.

Да се вози пијан е опасно, затоа ако те фатат ќе искешираш голема сума и плус ќе ја изгубиш возачката на 2 години.
WoW,уште еден логички удар!!!
Ова ме порази!
Крај!

Воздржи се од понатамошни научно-фантастични споредби, ако ништо друго.
Eх,баш ти фала што ме предупреди да се воздржам.
Што ти е проблемот?Не можеш да спиеш?
Ти си тој кој треба да се воздржи зашто во овие патетични обиди во последен момент да победиш во дискусија успеа само да испаднеш по смешен.

Имаш уште нешто оргинално да кажеш?!

ПФакт е дека колите убиваат луѓе,некои преживеале со скршеници и завршиле во инвалидски колици,други добиле инфаркт!
Да забраниме да се возат коли!Тоа е твоја логика Господине Смит!
Гледам дека не може душа да ти се смири ако не ми одговориш.

Aха,ти реков и на мојот комшија Милан редовно му се серат птици на глава па ај да им акнеме забрана да летаат или да ги истребиме и онака никаков ќар од нив-само некој птичји грип може да се добие и да испоцркаме како глувци!Исто така мојата комшика ги скрши двете нозе зашто едно дете ја бутна на мразот.Па ај да им забраниме на децата да искачаат надвор пошто факт е-децата прават разни бељи и опасни се по себе и околина.Мхм,и уште ова-мојот другар Боромир доби хемороиди затоа што седеше многу пред компјутер па ај да го забраниме и интернетот.

Имаш опасност и да се удавиш од јадење па ајде сега да се забрани да се јаде.Логиката ти е екстра!

Пак ти повторувам ,самиот факт дека некогаш некое куче ќе нападне не е доволна причина да се убијат сите и не докажува дека сите кучиња на улица се такви па за сите да се примени ист закон.Тоа е исто како да имаме малолентни деликвентни и владата доаѓа и носи закон за сите малолетници и оние кои се деликвентни и оние кои не се-додека реално бројот на оние кои се деликвенти е мал.

:smeshko: :smeshko: :smeshko: :smeshko:

Пет минути пробувам, не можам еи, ја викам "прекини со глупи споредби"; ти ме контраш дека ја сум ги праел. Алооо, тебе те имитирав.

:smeshko:

Сфатив дека со тебе нема логика да дискутирам, те земав за пример и пишував општо, кон другите што се против успивање и мислат дека не е ризик што кучињата шетаат по улици слободно. Затоа и во постот не пишува "ти", него "вие", "вие", потоа пишува "негирате", "споредувате" и слични глаголи во множина.
Тебе ти се обратив на крај, во некоја пуста надеж дека ќе ме сфатиш бар да не споредуваш со други работи - али, јебига.

Така да, ако веќе си запнала да се фураш на кондиција ради реда (демек мене прв да ми здосади), не се секирај, мене ми здосади дискутирањето со тебе - те земав ко пример за ставот што се држи од таа група на луѓе. Али бар пред да постираш ради реда, односно кондиција, прочитај прво што сум пишал...Чекај, прочитај е погрешниот збор. Хммм, размисли, па потоа разбери за што сум зборел, па реплицирај.
Молим те, еве тебе ти се обраќам, не можам веќе, ќе ми пукне стомаков. :smeshko:

Заради постови како твоите и на Филозофка цела тема ќе се уништи, аман со тие персонални агенди и "уништувања" на противникот...
П.с. Еве јас ти ветувам, ама стојам на ветувањето, веќе нит те земам за пример, нит ќе те читам или реплицирам. Пробав и фејлнав мизерно, не можам да ве натерам онтопик и без навреди да збориме. Отсега ќе видам што има да каже Димитри, Росоњерка, Вештица и другите членови, жал ми е искрено што не можеме да се разбереме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom