ПФакт е дека колите убиваат луѓе,некои преживеале со скршеници и завршиле во инвалидски колици,други добиле инфаркт!
Да забраниме да се возат коли!Тоа е твоја логика Господине Смит!
Гледам дека не може душа да ти се смири ако не ми одговориш.
Aха,ти реков и на мојот комшија Милан редовно му се серат птици на глава па ај да им акнеме забрана да летаат или да ги истребиме и онака никаков ќар од нив-само некој птичји грип може да се добие и да испоцркаме како глувци!Исто така мојата комшика ги скрши двете нозе зашто едно дете ја бутна на мразот.Па ај да им забраниме на децата да искачаат надвор пошто факт е-децата прават разни бељи и опасни се по себе и околина.Мхм,и уште ова-мојот другар Боромир доби хемороиди затоа што седеше многу пред компјутер па ај да го забраниме и интернетот.
Имаш опасност и да се удавиш од јадење па ајде сега да се забрани да се јаде.Логиката ти е екстра!
Пак ти повторувам ,самиот факт дека некогаш некое куче ќе нападне не е доволна причина да се убијат сите и не докажува дека сите кучиња на улица се такви па за сите да се примени ист закон.Тоа е исто како да имаме малолентни деликвентни и владата доаѓа и носи закон за сите малолетници и оние кои се деликвентни и оние кои не се-додека реално бројот на оние кои се деликвенти е мал.
:smeshko: :smeshko: :smeshko: :smeshko:
Пет минути пробувам, не можам еи, ја викам "прекини со глупи споредби"; ти ме контраш дека ја сум ги праел. Алооо, тебе те имитирав.
:smeshko:
Сфатив дека со тебе нема логика да дискутирам, те земав за пример и пишував општо, кон другите што се против успивање и мислат дека не е ризик што кучињата шетаат по улици слободно. Затоа и во постот не пишува "ти", него "вие", "вие", потоа пишува "негирате", "споредувате" и слични глаголи во множина.
Тебе ти се обратив на крај, во некоја пуста надеж дека ќе ме сфатиш бар да не споредуваш со други работи - али, јебига.
Така да, ако веќе си запнала да се фураш на кондиција ради реда (демек мене прв да ми здосади), не се секирај, мене ми здосади дискутирањето со тебе - те земав ко пример за ставот што се држи од таа група на луѓе. Али бар пред да постираш ради реда, односно кондиција, прочитај прво што сум пишал...Чекај, прочитај е погрешниот збор. Хммм, размисли, па потоа разбери за што сум зборел, па реплицирај.
Молим те, еве тебе ти се обраќам, не можам веќе, ќе ми пукне стомаков. :smeshko:
Заради постови како твоите и на Филозофка цела тема ќе се уништи, аман со тие персонални агенди и "уништувања" на противникот...
П.с. Еве јас ти ветувам, ама стојам на ветувањето, веќе нит те земам за пример, нит ќе те читам или реплицирам. Пробав и фејлнав мизерно, не можам да ве натерам онтопик и без навреди да збориме. Отсега ќе видам што има да каже Димитри, Росоњерка, Вештица и другите членови, жал ми е искрено што не можеме да се разбереме.