Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
Никој не се кара, само дискутираме. Таман работа ако се замразиме само поради нашите спротивни ставови.леле луѓе свесни сте дека пола форум се искара заради кучињата скитници :nesum::nesum:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никој не се кара, само дискутираме. Таман работа ако се замразиме само поради нашите спротивни ставови.леле луѓе свесни сте дека пола форум се искара заради кучињата скитници :nesum::nesum:
Кога ќе размислам поубаво да, стерилизацијата би го решила проблемот. Би потрајало повеќе но би било поефективно крајно решение. Но не знам за финансиите т.е дали би бил скап тој целовкупен процес на наоѓање на кучињата и нивна стерилизација зашто мислам дека ако се прифати тој начин на работа се мора да биде безпрекорно добро изведено зашто се ќе пропадне во вода т.е ситуацијата ќе излезе од контрола.
аха - тебе ти смета што јас имам позитивна енергија? па си пишувам за мене, наместо за тебе?
дали на тоа што ти мене ми велиш дека не сум човек (ако сум бил за уништување на кучињата скитници), и дека ти се гади и дека не ме бивало, јас треба да продолжам со твојата негативна енергија и да ти речам дека најверојатно некоја со такви изрази сигурно не е задоволена?
не бе терај, кажи уште нешто негативно за мене
а кучињата треба да се елиминираат од скопските улици под итно. на што личи во сред центар јас имам гости и кучиња трчаат околу нас додека ги носам да ја видат (шарената) спомен куќа на мајка Тереза. што ќе помислам за нашиот град тие? не дека се само кучињата, ама овде тоа е тема...
Животниот век на кучињата трае во просек 10 години колку што знам. Зачи стерилизирај денес, уште 5-6 години има да го гнаси градот.Сега кучињата излегоа како најголем проблем во градот?Со стерилизација ќе се вратат на улица ќе поживеат уште малце и ќе ги снема.
Девојко ти јадеш пилешки стек, свинска печеница,свински врат,мешана салама, германска кобасица,шарска плескавица, увијачи, ќебапчиња од кај столе,јагнешко печење, или телешко??????Jas sum protiv ubivanje na kucinjata, toa ne e humano, ne e covecki, a site vie koi ste glasale za da se ubijat kucencata, zasramete se... Kade vi e sovesta be luge?![]()
А тоа дека ја пишувам негативни работи за тебе или те вреѓам, не треба да се срамиш, ја не пишувам ништо што не е вистина, а вистината не треба да вреѓа.
Што се однесува до кучињата, јас го кажав моето мислење и колку повеќе сум присутна на форумот се повеќе сум сигурна дека сум ја заземала вистинската страна- уличните кучиња да не се убиваат. Ако ти мислиш поинаку, тоа е твое право, но немој овде по форуми да ми солиш памет дека само малолетните лица ги штитат кучињата.![]()
Jas sum protiv ubivanje na kucinjata, toa ne e humano, ne e covecki, a site vie koi ste glasale za da se ubijat kucencata, zasramete se... Kade vi e sovesta be luge?![]()
кај ќбиде тебе совеста кога утре некое куче ќе укаса некое дете и ЗАСЕКОГАШ ќе му ги уништи соништата за да биде фудбалер?
Веројатно затоа што не се нашле во ситуација да се бранат од 10 кучиња, затоа што не ги почуствувале забите на нозете или на рацете, затоа што не трчале како луди да се спасат од кученцата кои онака за забава почнале групно да гонат некого. Нека пише некој кој се пронајде во погорниот дел од постот дали е или не е да се успијат скитниците, кои и онака освем болест, ништо друго не носат.Тоа е научна фантастика, никој од бранителите на уличните кучиња не помислил на ова.
Затоа апелираат на совест, хуманост...
Веројатно затоа што не се нашле во ситуација да се бранат од 10 кучиња, затоа што не ги почуствувале забите на нозете или на рацете, затоа што не трчале како луди да се спасат од кученцата кои онака за забава почнале групно да гонат некого. Нека пише некој кој се пронајде во погорниот дел од постот дали е или не е да се успијат скитниците, кои и онака освем болест, ништо друго не носат.
Веќе повеќе од нив пишаа дека ги бркало, или пак каснало куче.
Браво за нив.
И мене ме бркале, па сум се спасил. Ама јас знам дека има и мали деца, има и жени, има и мажи кои ќе се стаписаат кога куче ќе им се пушти.
Или пак нема да се доволно брзи.
Да не збориме за лицемерието - да не се убиваат кучињата, ама чеј, свињите може, кравите може, сите други може.
Ама кучето не, тоа не би било хумано.
ti razbiras be deka kucinjata se domasni milenicinja i se napraeni za cuvanje a ne za jadeneje AKO IMAS SLUSNATO NEGDE ZA OVA : ''KUCETO E NAJDOBRIOT PRIJATEL NA COVEKOT'' I PAK KE TI RECAM KE TE BRKAAT I KE TE KASAAT AKO SE IZPROVOCIRANI OD NESTO. TEBE NEKOJ AKO TE MAVA SO KLOCI I SO KAMENJA MIREN KE SEDIS????
Веќе повеќе од нив пишаа дека ги бркало, или пак каснало куче.
Браво за нив.
И мене ме бркале, па сум се спасил. Ама јас знам дека има и мали деца, има и жени, има и мажи кои ќе се стаписаат кога куче ќе им се пушти.
Или пак нема да се доволно брзи.
Да не збориме за лицемерието - да не се убиваат кучињата, ама чеј, свињите може, кравите може, сите други може.
Ама кучето не, тоа не би било хумано.