Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
види - за црвенко баш ми е гајле. не ме спречиле мене многу појаки закани од едно мислење на еден форум да си кажам што мислам. а мислам дека не е ни за лошо мислење, зашто јас никого не вреѓам, туку само кажувам како (според мене) треба да биде.

особено што не ти е точна констатацијата дека секогаш бегаат. некогаш и напаѓаат луѓе, или барем ги лижат, многу почесто мочаат и сл...., а пренесуваат и заразни болести, кои ако не се гледаат не значи дека ги нема.

тоа што си вегетаријанец не значи дека сите се. уште повеќе што сигурно имаш некој кој не е. и се возиш во автобуси (таксија/авиони) кои ги управуваат некои кои јаделе месо и учиш од некои кои јадат месо.... таков е човекот - МЕСОЈАДЕЦ. исклучоците не го менуваат. Е сега, што не се спротиставиш за правата на јарињата, јагнињата, телињата итн?

Мислам дека ова со стерилизиции и вакцинации е само една хипокризија на општеството и помодарство - да се бранат кучиња, а да се плашат нормални луѓе.

Само напред за градоначалникот за оваа акција.
Ало ,човеку медицина учам.За болести пренесливи преку лижење од куче не сум чула.За каснување , да , ама за ова доооооох не!
А незнам ни ти каде си можел да чуеш , ако не сум чула јас:pos2:
Друго , човекот е најголемиот ѕвер и тој е на врвот на ланецот за исхрана , А НЕ КУЧИЊАТА!!!:tapp:
Трето , нормален човек сака кучиња.
и за црвенкото , абе како сакаш сфати ме:helou:

Според мене нема резон темава затоа што веќе поголемиот број кучиња скитници се убиени.
Шетав пред некој ден во град не видов ниедно куче. Убав е градот без кучиња, само уште ќе беше добро да знаев дека старите кучиња се успиени, а малите се на безбедно место се хранат и се чека да бидат посвоени. А реалноста е дека тие се во ужасни услови и без храна и оставени да умрат од глад и во Вардариште е забранет влезот на обичните граѓани за да не го увидат сето тоа.

Победија оние кои беа заедно со убиецот Коце, кој ја даде таа незаконита наредба.

Темава сега се сведува само на навреди од лицата кои се за убивање на скитници, кон оние кои не се за убивање. Па само наоѓаат и најмала глупост за да докажат дека не се во право останатите. А никој не е совршен тоа е јасно како ден.
Само веќе е глупава и досадна темава зашто едни исти се препукаваат и едно исто мотаат постојано. Тоа што денес се збори, се зборело и вчера и завчера ... се со едни зборови и од исти членови.

Јас лично го разбирам тоа што одредени сакаат да се убијат скитниците пред се ако биле нападнати и сл. И јас не сакам да се вратат на улица, но може сите да се згрижат и да се одвојат пари. Ама кај нас власта има за се пари, само нема за згрижување на скитниците (и тоа само на оние малите кученца се бараше).
Ај да се надевам дека еден ден нема да се појави некој кој ќе даде наредба да се убијат луѓето скитници, затоа што и тие прават нереди и кражби и напади. А кај нас се е можно...

дај немој да воопштуваш. ако си ти глуп и може да ти влијаат весници, јас не сум. далеку сум дечко од будала.

само имам став кој е корисен за општеството кое се дави во хипокризија. да се плаќаат пари за вакцини и стерилизации, а да нема пари да се однесе едно дете на операција...

ајде доста пишуваш глупости, или барем престани да ме вреѓаш и нарекуваш будала кога сум многу нормален во свет со искривени вредности.
Затоа и се прават хумани акции, за да граѓаните со подебел џеб кои купуваат секакви глупости, помогнат на дете на кое му е потребно за операција, кога веќе се нема од кое друго место да се земат пари.Јас не гледам што лошо би се случило доколку привремено кучињата би се затвориле во шинтерници додека не ги вакцинираат или слично.

sega samo sto procitav deka i vo kina se ubivaat masovno kucencata.. ne mozam i nikogas ne ke mozam da gi razberam takvite luge, ednostavno dusata me boli ko ke citam takvi statii, epten mi e neubo. Vkraj mi e zal i nekam to da se slucuva i kaj nas :( ako pomognime site na nekoj nacin mozi ke se podobri sostojbata

Тоа е друго, тие се хранат со нив, тоа е исто со тоа што ние убиваме кокошки тука...

Друго е да убиваш за исхрана а друго е да убиваш непотребно

Без навреди, контрола малку.

Me каснало куче.Што сеа, гневна треба да бидам и да ги мразам сите кучиња што постојат?Секако дека не.Затоа и реков дека треба да се вакцинираат против беснило и слично, за да престанат да се однесуваат така.Пред да ме цитираш друг пат, прво прочитај го целиот пост.

не мора да ги мразиш. само некој треба да превземе мерки за тоа да не се случува.

и не сваќам што не сум прочитал (и не е ни интересира). ти и така одговараш парцијално и никаде не искоментира за јагнињата - зошто за нив не протестираш? и не искоментира дали ќе ми биде полесно ако ме касне стерилизирано куче?

факт е дека кучињата скитници се проблем во скопје и задолжениот за тоа мора да го реши.

Според мене е боље да се стерилизираат и вакцинираат циганчињата мали кои секојдневно "лаат" по мене коа ке излазам во центар. Но за некои е поважно кучињата да се средат зашто кој дома би чувал циганче...

Тоа е друго, тие се хранат со нив, тоа е исто со тоа што ние убиваме кокошки тука...

Друго е да убиваш за исхрана а друго е да убиваш непотребно

Ne , ne e za ishrana ova. Ti preporacuvam da ne go gledas klipot , seriozno. Se pokajav so go gledav . :( mi se zgansi zivotot i uste eden dokaz plus zosto gi mrazam lugeto premnogu...
za ova ti zboruvam :

http://tocka.com.mk/vest.php?vest=13685&page=1

А зошто ми го избриша постот каде што кажав дека сега

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СЕ ЗАФРКНА ГАДНО СО ОВАА АКЦИЈА И ДЕКА КЕ ЗАГУБИ ГОЛЕМ ДЕЛ ОД ПОДРЖУВАЧИТЕ ПОРАДИ ОВОЈ ГЕНОЦИД?

Дали све дел од некоја негова пропаганда, или...... :)

Мразам политика и не ја пратам и не расправам за неа, но уште повеке мразам злобни градоначалници...

Ова не е политички пост, туку протест против иницијаторот на овој гнасен чин.

не мора да ги мразиш. само некој треба да превземе мерки за тоа да не се случува.

и не сваќам што не сум прочитал (и не е ни интересира). ти и така одговараш парцијално и никаде не искоментира за јагнињата - зошто за нив не протестираш? и не искоментира дали ќе ми биде полесно ако ме касне стерилизирано куче?

факт е дека кучињата скитници се проблем во скопје и задолжениот за тоа мора да го реши.
Можеби не искоментирав за јагнињата затоа што не сум вегетаријанец?:helou:.Иако не ни јадам јагнешко месо, сега темата е за кучиња, а не да отворам за тебе специјално други теми каде ќе образложувам за истребување на други животни.Нема да го имаш тој луксуз.
Искоментирав за стерилизирано куче но ти не си ме сфатил.Читаш површно, никој не ти е крив.Кажав дека покрај тоа што треба да се стерилизираат најпрво треба да се вакцинираат.Стерилизирање верувам знаеш што значи, и знаеш дека со тоа само би се постигнало помал број на кучиња низ градов.Затоа, најпрво вакцинирање или привремено сместување во шинтерница, а уз тоа стерилизирање:smir:.

Ало ,човеку медицина учам.За болести пренесливи преку лижење од куче не сум чула.За каснување , да , ама за ова доооооох не!
А незнам ни ти каде си можел да чуеш , ако не сум чула јас:pos2:
Друго , човекот е најголемиот ѕвер и тој е на врвот на ланецот за исхрана , А НЕ КУЧИЊАТА!!!:tapp:
Трето , нормален човек сака кучиња.
и за црвенкото , абе како сакаш сфати ме:helou:

врати се во постот, па ќе видиш дека јас не напишав дека преку лижење се пренесуваат болестите, туку дека кучњата лижат (што на нормален човек не му е пријатно), плус дека мочаат (тоа го рипна) и плус дека пренесуваат заразни болести.

затоа сега јас ќе ти лупнам црвенко (баш да пробам како иде, прво ќе ми биде) - затоа што ги извртуваш моите постови.

нормален човек може да сака кучиња, може и не. има секакви нормални луѓе. но кучињата СКИТНИЦИ се ПРОБЛЕМ кој треба да се РЕШИ.

конечно се слагам дека човекот е најголем ѕвер, ама не значи дека треба да ги убиеме. ние сме тие и се грижиме пред се за напиот опстанок. но не се слагам затоа што јас (и ти) сме поголеми ѕверови, треба да ги браниме помалите, особено не кога ни сметаат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom