bebush
Portable Heater
Ajде тогаш јас да направам споредба, кога веќе сме почнале.Луѓе-Скитници наспроти Кучиња-Скитници.Кои се поопасни?Јас би за луѓе скитници како наркомани, манијаци, цигани, рекетари и слично.Зошто на пример градоначалникот не почне од нивното отстранување.Туку тие нели не можат да се утепаат, па мора од кучињата да се почне.Скитниците луѓе ако остане време за нив нели?Тие наштетуваат многу повеќе отколку кучињата скитници, меѓу кои НЕ СИТЕ ги напаѓаат луѓето туку само половината од нив.Останата половина или бега кога ќе им се приближат или пак очекува помилување со лижење на рака и слично.Кучињата мочаат низ градот да, а луѓето скитници не мочаат?Еве ти уште една споредба кога веќе толку си запнал за тоа.баш дека темата е за кучиња, затоа ги споредувам со јагниња. поентата која не ја разбираш па да ти ја раскажам во повеќе зборови е:
Ако јагнињата ги убиваат за да јадеме, зошто кучињата да не ги убиваат за да не не напаѓаат? т.е. ако на сите ЛУЃЕ им одговара, нема причина да не се прави тоа. Ако има некој нешто против, нека си ги земе ДОМА нека си ги чува. Градот е на сите. Ако ги сакаш - Дома - чувај си, но на јавни површини, мора да има ред.
.
не - ти не си ме сватил за стерилизацијата - ако го стерилизираат нема да каса кога ќе го пуштат? Или треба да го чуваат во затвор додека не цркне???
Второ, реков вакцинација И стерилизација, а ќе ги чуваат во шинтерни додека да се постигне тој процес.Потоа нека ги пуштат надвор или нега ги здомат во посебни домови за кучиња.
Трето, женско сум:helou:.