Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Јас сум за акцијата да ги успиваат. Треба да има шинтерски служби.
Има премногу кучиња скитници у секое маало што идат у глутници и лаат и ржат по луѓе.
Мене лично ми се имаат пуштено неколку џукели и едното малку ме закаса ама среќа ја фати само ногавицата од фармерката. Му дадов камен у глава ама сепак не е тоа решение.
Треба да има шинтери. По улиците се движат мали деца и луѓе коишто имаат страв од кучиња. Џукелите треба да ги успиваат и да ги носат у некое село.

Остај ќе, ми будиш сомнежи, и врти на броевите :smir:

епа ти можеш да се сомневаш колку сакаш,можда и ја се сомневам за тебе, али ја ке донирам за да ми е мене полно срцето, а не за да ти докажам на тебе, разбираш?:smir:

Џукелите треба да ги успиваат и да ги носат у некое село.

Зошто би ги носеле во некое село откако ќе ги успијат? Или за кога ќе се разбудат да не знаат кај се, и да умрат од страв?

Ајде не глумете лудило знаеме што се случува со вас "љубителите" на кучиња скитници фрлате храна се собираат глутници па после напаѓаат луѓе по улици.
Ќе ги собирате дома хахахаха поголема глупост од ова нема.

И ти па не драматизирај.:uvo:

епа ти можеш да се сомневаш колку сакаш,можда и ја се сомневам за тебе, али ја ке донирам за да ми е мене полно срцето, а не за да ти докажам на тебе, разбираш?:smir:

Нема аир од тебе слатка сестро, кутрите кучиња кој ги брани :smir:

Зошто би ги носеле во некое село откако ќе ги успијат? Или за кога ќе се разбудат да не знаат кај се, и да умрат од страв?
Па подобро у село....него у град бе Принц. Врие од џукели низ центар.
Се шетам по ГТЦ убав фин ден....и глеам некое куче као кења на сред пат. Па ружна глетка. Вака барем у село нека се олеснуе кај стигне.
Нема да умрат од страв ако се разбудат.

Ама откако ќе ги успијат друже, тие не се будат веќе. Разбираш, срцето прекинува да им чука, прекинува да дишат.. умираат. Зошто да ги носат во село тогаш, тоа не ми е ич јасно :toe:

Па ти што не го земеш или сакате други да ја преземат одговорноста а вие овде да глумите хуманитарци.
Ако не ви се допаѓа што ги успиваат земете дома и чувајте си ги... да ве видам.
Дома имам 10 мачиња и трудна е едната, така да за некој месец ке имам 15. Значи буквално стационар за улични мачки сум. Чувам папагал. Ке земам куче наскоро и уште едно неможам.
Плус имам родители што несакаат животни.
Не сум ја семоќна и храната за нив не расне на дрво па да можам сите да ги нахранам и одгледувам:tapp:

Ке земам куче наскоро и уште едно неможам.

Каков модел на куче рече ќе земеш, хаски (како ги викаа точно не се сеќавам)?
Гледаш, сите сакаат мерцедес да возат. Никој не сака фичо, фичо вози чичо. При толку бездомни кучиња, ти зимаш куче со стил, што моча глитер. Браво маца, ова е хуманост.
Патем, донирај на тие броевите по 100 денари, не е којзнае што. Барем некој да види аир од вас, кучињата и така ќе ги кврцнат. Го ебале ежот они чекајќи на вашата милост.

Ама откако ќе ги успијат друже, тие не се будат веќе. Разбираш, срцето прекинува да им чука, прекинува да дишат.. умираат. Зошто да ги носат во село тогаш, тоа не ми е ич јасно :toe:
Ама брат јас не сум за да ги убијат. За тоа не!!! ИЧ. Јас мислев на тоа за да ги фатат да ги успијат....и после да се разбудат. Не сум за смрт!....
На тоа ли се мислело бе?....ако е за такво успицање тогаш не сум за тоа..

Гледаш, сите сакаат мерцедес да возат. Никој не сака фичо, фичо вози чичо. При толку бездомни кучиња, ти зимаш куче со стил, што моча глитер. Браво маца, ова е хуманост.
Патем, донирај на тие броевите по 100 денари, не е којзнае што. Барем некој да види аир од вас, кучињата и така ќе ги кврцнат. Го ебале ежот они чекајќи на вашата милост.

Ај ти контролирај си се.:wink:
Што се замислуваш дека си па да збориш кој ќе има аир од нас?

Кажи ни го истово ако протестите бидат успешни и ќе најдат некој помалце идиотски начин за намалување на бројот на улични кучиња.

Да ги имаш моите родители и секојдневно да се караш со нив за животни верувај одамна ке си се откажел од чување било какво милениче:smir: А не да имаш 15 мачки, куче, папагал.

Повеќе од 2 години МОЛЕВ да чувам куче. Ниту сега не ми дозволуваат. И да ке земам "раса" куче но БЕЗ педигре и без носење по натпревари за докажување.
Сум чувала одамна и улично, го ранам секое што ке го видам на улица кога имам без разлика колку сум јас гладна, ги галам и се играм со нив, ке донирам за нив, ке помогнам за да вдоми некој што има повеќе услови. Да не земав куче ке го вдомев оноа малото бело:smir:

Ама брат јас не сум за да ги убијат. За тоа не!!! ИЧ. Јас мислев на тоа за да ги фатат да ги успијат....и после да се разбудат. Не сум за смрт!....
На тоа ли се мислело бе?....ако е за такво успицање тогаш не сум за тоа..

Да не се остриш да ја шмекнеш Инес Р?

Успивање еднаш засекогаш. Проблемот не бил решаван со децении. Потребни се радикални мерки. Сакале Мањечко, Маца, Инес и компанија или не.

Си кажав јас фино-лепо.
Маца ќе земе хаски.
Маца ни покажува тука бело кутре ко топче снег, од кои очите под автоматизам ни солзат и ни вика да земеме да го чуваме или ќе го убијат.
Никој не го зима.
Кучето ќе го убијат.
Ние сме нехумани.
Маца ќе му се качи на хаскито и ќе ти шлајфува пред зграда.
Кутрето бело, ќе трча низ рајските градини.
Зошто? Затоашто маца сака хаски да вози.
И да се вратиме сега пак на муабетот од аирот...

го ранам секое што ке го видам на улица кога имам без разлика колку сум јас гладна
не не не не и пак не.
Ти тоа куче не го чуваш. Го раниш, кога ќе имаш, колку ќе имаш. Тоа куче никој не го чува, никој не знае што прави во слободно време и со кои кучки се дружи.
Ти ќе имаш хаски уште малку, стрпи се :smir:

Едит: самојед било, да ми простите на моето непознавање на работите... за мене куче си е куче, ама некој ги дели по марки, модели...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom