Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Лелееее луѓе вие како да не разбирате? Јас ги сакам кучињата, колку можам ќе згрижам, ке се потрудам и други луѓе (мои блиски) да вдомат и згрижат кученце, но јас не можам да ги натерам сите останати луѓе да згрижат куче ако не сакаат(овде секако се оние на кои кучињата им сметаат). И колку кучиња можам да згрижам јас?

Меѓутоа дали тоа треба да го направам јас? Или било кој друг кој сака кучиња? Не, тоа треба да го направат тие што за тоа се избрани на власт и земаат толкави плати. Тие ако толку многу се водат по примерите на европски метрополи(каде што никаде немало кучиња по улиците) треба малку подобро да погледнат и ќе видат дека во секоја европска метропола има стационари за кучиња па дури и гробишта каде се закопуваат кучињата.

Е сега ја не летам у облаци дека тоа и кај нас некад ќе се случи, ама сигурна сум дека постои друг начин да се реши проблемов, последно нешто кое што треба да се направи е да се убијат кучињата. Меѓутоа на нашиве власти секогаш приоритетна им е најекономичната варијанта, иако е најнехумана и нечовечна:toe:
Во право си, нас толкави ни се можностите шо не секој може да вдомува скитници од на улица.
Не сум за да се успиваат бидејќи животните не се криви што ние не знаеме што да правиме со нив. Проблемов е уште поголем баш поради тоа што сме мала држава, се знае колкави ни се стандардите и колку луѓе се во можност да чуваат едно или повеќе кучиња и да се грижат за нив пред се.

за болдот: сите викаме дека има друг начин, ама никој не го кажал.

И немој да ја нервирате пошто ке прати уште едно писмо до владата!!!

Владата вие си ја биравте, се надевам ви одговара нејзиното делување. Не ме поврзувај многу со неа, тоа го доживувам како навреда. Јас кажав и претходно, еве ти и пак - кучињата по улиците се опасност за луѓето. Тука ја ставам точката. Не навлегувам во тоа колку е повеќе или помалку хумано да се убиваат, зошто (еве пак), како што кажав - во отепана земја како нашава има за што да трошиме пари и енергија, а тоа сигурно не се пците... И со лошиот сарказам не постигна ништо:)

6100_108523816582_712506582_2653862_7402632_n.jpg

Кученцево бара сопственик пред да се однесе во Вардариште и тетките и чичковците "ветеринари" не го успијат.
:nesum:

Не ги успивајте вирусите со антибиотик! Згрижете ги во вашето тело, дадете им дом, и тие се живи суштества и греотка.

И бубашвабите да си ги земете дома, и тие се животни и греота е да прскате против бубашваби.

Шега на страна. Кучињата скитници се опасност на улиците. Ако нема услови и средства да се згрижуваат, тогаш нека ги квикнат. Подобро така, отколку да страдаат луѓе.

6100_108523816582_712506582_2653862_7402632_n.jpg

Кученцево бара сопственик пред да се однесе во Вардариште и тетките и чичковците "ветеринари" не го успијат.
:nesum:

Па ти што не го земеш или сакате други да ја преземат одговорноста а вие овде да глумите хуманитарци.
Ако не ви се допаѓа што ги успиваат земете дома и чувајте си ги... да ве видам.

Не ги успивајте вирусите со антибиотик! Згрижете ги во вашето тело, дадете им дом, и тие се живи суштества и греотка.

И бубашвабите да си ги земете дома, и тие се животни и греота е да прскате против бубашваби.

Шега на страна. Кучињата скитници се опасност на улиците. Ако нема услови и средства да се згрижуваат, тогаш нека ги квикнат. Подобро така, отколку да страдаат луѓе.

Поглупа споредба во живот немам слушнато, а и не верувам дека ќе слушнам. :tapp:

Па ти што не го земеш или сакате други да ја преземат одговорноста а вие овде да глумите хуманитарци.

Ај не тропај.
Да го посвоиме цел стационар ако не, за да ти ја докажеме на тебе нашата хуманитарност.:uvo:

:nesvest:

Полни сме дома со вдомени кучина, барем за себе зборвам. Некој можеби нема услови да вдоми некое од кучинава шо туку зборвиш на памет дека глумиме хуманитарци. Не можиме цела куќа да ја преплавиме со кучина и да ја напрајме кучкарница. И да сакаме не можиме цело Вардариште да го вдомиме, па затоа и апелираат овде.

А што не земеш ти лично да ги убиваш сите кучиња, туку ми глумиш херој тука, а? Ај да те видам.

Ај не тропај.
Да го посвоиме цел стационар ако не, за да ти ја докажеме на тебе нашата хуманитарност.:uvo:

Не мора целиот, може да почнете од кученцево пример ти да го земеш, па наредното после тоа ќе го земе маца, па тоа после тоа ќе го земе фанот со број 285 од фан групата на фејсбук, па наредното ќе го земе фанот со број 841, па наредното ќе го успијат, и наредното ќе го успијат, после одиме на фанот со реден број 918... Може и лотарија да играме, па на кој ќе му се падне. Се е подобро од играње хуманитарец по форуми.
Патем, од мањечко, маца и Ines R очекувам по 100 денари да донираат на броевиве: тема1, тема2, колку за да биде интересна дискусијава и понатаму, да не стане се гола вода :smir:

Поглупа споредба во живот немам слушнато, а и не верувам дека ќе слушнам. :tapp:
Зошто? Па исто е. Живи суштества се и тие и тие, а и тие и тие се опасни и се преносители на заразни болести.

Ич не си хумана значи. Сакаш да убиваш бубашваби.

Ајде не глумете лудило знаеме што се случува со вас "љубителите" на кучиња скитници фрлате храна се собираат глутници па после напаѓаат луѓе по улици.
Ќе ги собирате дома хахахаха поголема глупост од ова нема.

Не мора целиот, може да почнете од кученцево пример ти да го земеш, па наредното после тоа ќе го земе маца, па тоа после тоа ќе го земе фанот со број 285 од фан групата на фејсбук, па наредното ќе го земе фанот со број 841, па наредното ќе го успијат, и наредното ќе го успијат, после одиме на фанот со реден број 918... Може и лотарија да играме, па на кој ќе му се падне. Се е подобро од играње хуманитарец по форуми.
Патем, од мањечко, маца и Ines R очекувам по 100 денари да донираат на броевиве: тема1, тема2, колку за да биде интересна дискусијава и понатаму, да не стане се гола вода :smir:

Нема проблем ќе донираме, секогаш кога се работи за да се помогне на некому јас сум спремна да помогнам. Тоа што сакам да помагам на животни, не значи дека не сакам и дека не помагам на луѓе.

Остај ќе, ми будиш сомнежи, и врти на броевите :smir:

Игра беше кога двете страни знаат дека е чисто ради забава. Оваа лотарија слабо ми делува на тоа... :toe:
И не бери гајле, јас увек сум донирала.:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom