Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
мислеле на тоа да бидат згрижени некаде, а не вака да ги мачат кутрите животни.
Како бе очекувале да ги згрижат, кога никој не ги згрижува?? 5000-10000 кучиња се сериозна бројка, ама за полумилионски град и не се. Никој не ги згрижува, конкретно за вас зборам што сте го очекувале тоа, а пак такви очекувања имате.

Како прво, голем дел од нас веќе имаме посвоено улично куче, а како второ, и да имаме расно куче не значи дека треба да сме против уличните.
А за болдот, мижи асан да ти баам. Ај не драматизирај, 15 кучиња биле... :nesvest: А и да ги имало повеќе, не значи дека ќе те нападнеле, ти не си ни поминал покрај нив, па да знаеш.

И како бе јас секој ден поминувам покрај улични кучиња, цел чопор, па ништо не ми направиле? Само вие некоја приказна ќе извадите дека се` тоа е опасно по живот... :tapp:

Па јас добивам впечаток дека луѓето овде масовно посвојуваат кучиња, само не ми е јасно зошто ако толку многу се посвојуваат кучиња пак ги има на секој чекор по улиците?
Сега дека ги броев, не ги броев. Ама беа многу, барем десет беа сигурно. Само што јас овој проблем го имав секоја вечер кога се враќав, не можев ко човек да си влезам дома. А тоа дека немале да ме нападнат, дај не ми објаснувај, кога ќе почнат да ти ржат и да ти се стрчуваат цел чопор на кучиња оди ти помини си слободно покрај нив.

Tinna, тоа е сериозно обвинување и доколку беше вистина, некој затвор сериозно ќе лежеше. Ама пак, 14 годишни деца колку сериозно можеш да ги сватиш...

И што ако имам 14 години незнам што се случува,нели? Незнам кај исчезнале 1000 и повеќе од 1000 кучиња во мал временски период?
Една инекција за успивање е прилично скапа,нема шанси да владата дала толкави донации.Ако некој не верува,нека не верува негов проблем,јас знам дека ништо не зборам тресејќи од ракав,гледав слики на фејсбук и ми се згрози животот.
Признавам,ни јас во прво време не верував,не верував дека некој може да биде толку суров,се додека не ги погледнав тие слики и додека не ги прочитав коментарите на нив секако.

Кои слики? Има слики што го докажуваат тоа што вие го трипувате? Дај покажи некоја да видиме, не мора ко слика, дај линк. Фејсбук има 200 милиони членови па многу широк поим е.

Ставив јас линк на некоја од претходните страни,ама некој не ја отворил и затоа вели дека лажам.:toe:

Го отворив тој линк, видов сликички од кучиња, убави беа, супер. Нема апсолутно никаков доказ дека некој убива кутриња држејќи ги за нозе и удирајќи ги од цигла и таквите обвинувања се многу сериозни. И за тој што обвинува (лажно) и за обвинетиот (доколку се докаже дека е вистина). Јајца по форуми не тресете, смешни изгледате. Во правото никогаш обвинетиот не се брани со докази дека НЕ го сторил делото, посебно не кога обвинителот нема никакви докази по обвинението.

Доказ.Видете колку е слаба.Од воздух само не се живее.:toe:

Коските можете да му ги изброите.:toe:

Ова е за да видиш како се постапува со кучињата, колку тие се ослабнети и уште колку вака можат да издржат. Ова се кучиња прегладнети до смрт

На што те асоцира КУЧЕ ОД УЛИЦА или УЛИЧНО КУЧЕ?????
Мене ме асоцира на прегладност, болест, пичке си материне... дај престанете веќе, досадни сте.

На што те асоцира КУЧЕ ОД УЛИЦА или УЛИЧНО КУЧЕ?????
Мене ме асоцира на прегладност, болест, пичке си материне... дај престанете веќе, досадни сте.
Епа мене не ме асоцира на ништо од тоа што ти го наведе. Напротив ме асоцира на милост, љубов, потреба за љубов и многу други убави работи. А ако сме досадни те молам веке не влегувај во дискусија со нас.
Уживај

Ако за тебе е убава глетка тоа што им се бројат коските,што ставаат кучиња во кафези 3пати помали од нив,што не ги хранат и слично за мене,а и за уште многу други не е убаво тоа.
И сигурно нема да стават слики кај што ги малтретираат,не се до толку будали.:smir:

ништо не зборам тресејќи од ракав,гледав слики на фејсбук

facepalm.jpg

И сигурно нема да стават слики кај што ги малтретираат,не се до толку будали.:smir:
Епа ако веќе некој мора да е будала, тогаш сте вие што верувате во такви приказни :smir: Барем додека не најдете непобитни докази дека го прават тоа.
И да, за времето кое ви го одзима секој пост да го пишете веројатно по едно куче успиваат. Искористете го мудро и најдете им дом на 5, со сила 10 илјади кучиња во град од пола милион жители. Не е невозможна мисија нели?

Го оправдувам успивањето на кучиња кои што никој не ги посвојува од шинтерница но после одреден временски период на пример 3-6 месеци. Да се пуштат на улица не е убаво за нас, да останат во шинтерница не е убаво за нив. Единственото убаво нешто кое може да им се случи е да бидат посвоени но и тоа ако не биде, најхумано решение би било успивање.

Го оправдувам успивањето на кучиња кои што никој не ги посвојува од шинтерница но после одреден временски период на пример 3-6 месеци. Да се пуштат на улица не е убаво за нас, да останат во шинтерница не е убаво за нив. Единственото убаво нешто кое може да им се случи е да бидат посвоени но и тоа ако не биде, најхумано решение би било успивање.

Најхумано решение е стерилизација. Така за краток период тие кучиња нивниот број ќе се намали нагло.

Епа ако веќе некој мора да е будала, тогаш сте вие што верувате во такви приказни :smir: Барем додека не најдете непобитни докази дека го прават тоа.
И да, за времето кое ви го одзима секој пост да го пишете веројатно по едно куче успиваат. Искористете го мудро и најдете им дом на 5, со сила 10 илјади кучиња во град од пола милион жители. Не е невозможна мисија нели?

Лелееее луѓе вие како да не разбирате? Јас ги сакам кучињата, колку можам ќе згрижам, ке се потрудам и други луѓе (мои блиски) да вдомат и згрижат кученце, но јас не можам да ги натерам сите останати луѓе да згрижат куче ако не сакаат(овде секако се оние на кои кучињата им сметаат). И колку кучиња можам да згрижам јас?

Меѓутоа дали тоа треба да го направам јас? Или било кој друг кој сака кучиња? Не, тоа треба да го направат тие што за тоа се избрани на власт и земаат толкави плати. Тие ако толку многу се водат по примерите на европски метрополи(каде што никаде немало кучиња по улиците) треба малку подобро да погледнат и ќе видат дека во секоја европска метропола има стационари за кучиња па дури и гробишта каде се закопуваат кучињата.

Е сега ја не летам у облаци дека тоа и кај нас некад ќе се случи, ама сигурна сум дека постои друг начин да се реши проблемов, последно нешто кое што треба да се направи е да се убијат кучињата. Меѓутоа на нашиве власти секогаш приоритетна им е најекономичната варијанта, иако е најнехумана и нечовечна:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom