Кучиња скитници

• Креатор на темата Креатор на темата ° Tinna °
  • Време на започнување Време на започнување

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    624
Свеста на луѓето е иста и непроменета од прв ден на нашето постоење овде, а проблемот со кучуњата експлодираше во последниве 10тина години. Кучкарот што наводно ги сака кучиња, а ги пушта на Воднл откако ќе престанат да му се интересни, нека си ги носи на душа.
Јас сакам само да се спроведе закон, и апстрактни поими од типот на свест, совест, лоша енергија не ме интересираат.

Последно уредено:
Значи сепак било до народот
Никој не рече дека е до народот. До службите е, реков погоре. Од комунални служби, до инспектори и ветеринарни станици. Оние кои треба и се платени за тоа. Да не се повторуваме во круг бадијала.

Бев до зоолошка лавот гладен ми изгледаше, а ваму храна, го ловиш песот и го раниш лавот. Решението е едноставно.

Свеста на луѓето е иста и непроменета од прв ден на нашето постоење овде, а проблемот со кучуњата експлодираше во последниве 10тина години. Кучкарот што наводно ги сака кучиња, а ги пушта на Воднл откако ќе престанат да му се интересни, нека си ги носи на душа.
Јас сакам само да се спроведе закон, и апстрактни поими од типот на свест, совест, лоша енергија не ме интересираат.
„Немало проблем“ додека сите џукели бездушно се убивале. Речи си, гласно, јасно, крв сакам, сакам да се настрвувам по крвта на кучињата, не се срами.
Автоматски споено мислење:

Никој не рече дека е до народот. До службите е, реков погоре. Од комунални служби, до инспектори и ветеринарни станици. Оние кои треба и се платени за тоа. Да не се повторуваме во круг бадијала.
Јас велам дека до народот е. И го докажувам со тоа што законот е половичен, недоволен, и за напуштање има смешни казни.

„Немало проблем“ додека сите џукели бездушно се убивале. Речи си, гласно, јасно, крв сакам, сакам да се настрвувам по крвта на кучињата, не се срами.

Јас велам дека до народот е. И го докажувам со тоа што законот е половичен, недоволен, и за напуштање има смешни казни.

Не се срамам. Сакам крв . Ете, кажав.
Не сум јас уседелица од фб групата на Лајка, па по гзот ваш кучкарски да одам. Нормално дека сакам проблемот да се реши, дали крв, отров или на лавовите во зоолшка, не ме интересира. Најдете си занимации. Љангури по станови е болест.

Пак оние увежбани флоскули од прирачниците на Ен џи оус

Не знам зошто не сфаќаш, нема решение, ова сега е решение, нема подобро нешто, ова е максимумот кој што нашиот народ, нашата свест, образование, навики, обичаи можат да ги понудат. Со такви луѓе живееме.
Цело време ти објаснувам дека џукелите не се единствениот проблем, само се потенцира како проблем затоа што преку одредени „решенија“ за овој проблем може да сонувате за покољ, убиства на животни со цел да се задоволат вашите крвожедни нарави.
Од втората реченица за првиот дел се согласувам... Само УПМ разбери дека не сонуваме за „покољ, убиства на животни и задоволување на крвожедни нарави“.

ММЕ само сакаме децата да можеме да ги прошетаме или сами да се прошетаат, без секојдневно да бидат во опасност да бидат нападнати од животни и тешко повредени (или полошо, скраја да е сѐ).
Не знам кој ви е проблемот што не можете да разберете дека не се работи за „крвожедност“ туку потреба за безбедност и нормално живеење... Безбедност на луѓето, не на животни на кои не им е местото во урбана средина.

Сериозно, со еден од вас кога ќе зборува човек - исто како да зборувал со сите како вас. Сѐ некои филмови за „убиства на животни“ и „крвожедност“ и слични ретардирани заглупувања.

Мислам еј, који ви е К? Живеете во свет во кој на неколку километри од вас има фабрики за месо каде систематски и методично во ненормални услови одгледуваат и процесираат животни. Некои од вас дури и сте вегани па правите double down на глумење лудило.
Ја уништуваат животната средина и секакви глупости се дешаваат... Ама вие сте се фатиле за добросостојбата на животни кои не им е местото во урбана човечка средина. И сето на штета на вашите ближни луѓето.

Мене ако ме прашаш се работи за патологија. Ама денес е време на реафирмација на лудилото наместо на неговото лечење. Па затоа не само што сте толерирани туку и ви дозволуваат да забегувате со свашта, а најмногу со овозможување услови спомнатите животни уште повеќе да се размножуваат и сите да се плашат да коментираат а не па да направат нешто.

Ти и таквите како теба сте јeбeно голем дел од проблемот.
Change my opinion, што би рекле некои од Америте.

Не знам зошто не сфаќаш, нема решение, ова сега е решение, нема подобро нешто, ова е максимумот кој што нашиот народ, нашата свест, образование, навики, обичаи можат да ги понудат. Со такви луѓе живееме.
Скроз погрешно. Има решение, само треба да се спроведат постоечките закони и регулативи. Ама таквите како тебе сте првите што рипаат кога треба да се спороведуваат пракси како задолжително кастрирање на сите љубимци од власници кои немаат одгледувачници за кучиња/мачки. Први сте што протестирате против казни за нечипирани кучиња, за шетање кучиња без маски/поводник. Дури и ти да си исклучок од ова, правилото сепак стои. Сите вие заедно повеќе сте проблем отколку решение.

Ете неколку пати те нудам да понудиш решение. Нула предлози. Само драми за „крвожедност“.

Последно уредено:
Орце пред се за ова го гласам, доколку ги реши скитнициве и ѓубрето, доживотно е мој херој.

Скроз погрешно. Има решение, само треба да се спроведат постоечките закони и регулативи. Ама таквите како тебе сте првите што рипаат кога треба да се спороведуваат пракси како задолжително кастрирање на сите љубимци од власници кои немаат одгледувачници за кучиња/мачки. Први сте што протестирате против казни за нечипирани кучиња, за шетање кучиња без маски/поводник. Дури и ти да си исклучок од ова, правилото сепак стои. Сите вие заедно повеќе сте проблем отколку решение.

Ете неколку пати те нудам да понудиш решение. Нула предлози. Само драми за „крвожедност“.
Врати се назад и види КОЈ рипаше кога требаше да се воведува задолжително кастрирање. Напротив, обичниот народ, не здруженијата за животни, беше против.
Значи ништо не прочита од тоа што пишував. Целосно сум за задолжително кастрирање, казнување и индивидуална одговорност. Целосно сум против јавно хранење на улични глутници.

Орце пред се за ова го гласам, доколку ги реши скитнициве и ѓубрето, доживотно е мој херој.
Во тимот има луѓе од анима мунди :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Не се срамам. Сакам крв . Ете, кажав.
Не сум јас уседелица од фб групата на Лајка, па по гзот ваш кучкарски да одам. Нормално дека сакам проблемот да се реши, дали крв, отров или на лавовите во зоолшка, не ме интересира. Најдете си занимации. Љангури по станови е болест.
Ова е за почит. Сега уште има и презиме и децата твои да бидат горди каков родител имаат, да останеш запишан како љубител на крв од уличните џукели.

Врати се назад и види КОЈ рипаше кога требаше да се воведува задолжително кастрирање. Напротив, обичниот народ, не здруженијата за животни, беше против.
Кој „обичен народ“? На кучкарите/ливадарите мислиш?
Па они с(т)е вие, само другата страна на паричката.

Вие сте тоа гласното малцинство на кое ете дури и пред избори ви идат по г`зот додека интересите на мнозинството гласачи не се есапат. Тоа треба да се смени, за да се сменат работите. Пристапот кон гласањето од обичните луѓе.

И пази Х-ти пат те нудам да понудиш подобро решение но не нудиш никакво. Тогаш да нема скокање кога еутаназија ќе остане единственото решение.

Сега уште има и презиме и децата твои да бидат горди каков родител имаат, да останеш запишан како љубител на крв од уличните џукели.
Само доксинг? Што е следно?
Ќе му фрлате јајца по куќата? Ќе го линчувате неранимајкото? Нешто полошо?

А вас што веќе ве пишува со име и презиме?

Здруженијата за животни ја предлагаа таа измена за задолжителна стерилизација на домашните животни.
Проформа да, потоа кучкарите/ливадарите веднаш се побунија. Као еве пробавме ама „народот“ не сака и не се дораснати, итн... Кабуки театар.

Спроведување на регулацијата со кастрирањето е потребно но ете и некако сега магично да се деси - пак што правиме СЕГА со глутниците полудиви и диви кучиња низ градовите?

Ќе чекаме да умрат во длабока старост додека секојдневно напаѓаат деца, старци, секакви луѓе? И ќе се надеваме дека сите се стерилизирани, па следните генерации и нив ќе ги чекаме до длабока старост... Итн. Тоа е таа наратива од НВО-ата. Животните се поважни од луѓето. Дел од познатата агенда на културен марксизам.

Неколку страни наназад има пример со мало детенце едвај проодено со унаказено лице кое едвај му го сошиле. Добро што преживеало но којзнае како ќе го живее живот со тие трауми и со тој хендикеп. И истото може пак да се случи. Мене тоа ме загрижува, не некакви куќички за да има повеќе опасни животни да ги напаѓаат децата и немоќните.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom