Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Чек нели еднаш на 2 месеци се става !?

Не знам у Македонија какви се ампулите, овде кај што сум се еднаш месечно :toe: Ако не си сигурен, пишува на кутивчето.

Некој да не знае од кога се става таа ампулата за крлежи, со самиот почеток на пролетта или летото !?

пс. јас џуниор користев Pedigree Pal, ама никако да зимате од онаа Amigo во кам што е. Јес да е ефтина, ама на мојата кучка почнаа да и паѓаат влакната од неа.

Јас би ти препорачала сега деновиве да му ставиш ампула Frontline и трае 2 месеци.
Ампула во секој случај е подобро решение од каивчињата или прашоците.

Да ти кажам ни таа храна Pedigree не е којзнае колку квалитетна, али онаа Amigo храната од 10кг, зелена вреќа што ја спомна ти во КАМ, таа храна е катастрофа и не ме чуди тоа што почнале влакната да и паѓаат на твојата кучка.

imam masko kuce ima 2 godini i veke pocnuvaa da mu rabotat hormonite dali moze da mi dadete nekoj sovet kako osven so parenje i kastriranje na drug nacin da mu se pomogne

има ли Great Danes во Македонија, онака ме интересира :)

--- надополнето ---

Јас моментално чувам стафордче 50 дена е и со мочањето сум запознаен бајагии и мене по куќа ми подмочнува. Мој совет ти е вака...
лем.

леле колку сакам стафорд!!! од кај го зема колку итн итн!! дај слика од зверчето ! pozz :D

--- надополнето ---

леле колку сакам стафорд!!! од кај го зема колку итн итн!! дај слика од зверчето ! pozz :D

Во Македонија Great Dane мислам дека се викаат германски доги. И да, ги има.

Иначе слики од стафордчето имаш на предходната страница :smir:

ја разгледав темава набрзина па сеа да си прашам нешто , сакам и се надевам дека ке зеам некад куче но живеам во стан , е сеа сакам многу енергетско и моќно куче бидејки и ја сум таков, нонстоп тренирам, трчам, теретана, ММА....
но бидејки живеам во стан , ке треаба нешто помало па се заљубив во стафорд! ( иначе многу ми се допагаат догите и доберманите но тоа сепак не е за во стан...)

е сеа што би ми рекле , препорачале , какви било совети за куче во стан??

и уште нешто, станот е трособен и јас имам своја соба, сестра ми своја , и моите своја... е сега иам слушано дека кучето не треба да спие во спалната соба бидејки тоа ке има ефект на неговата позиција во фамилијата која треба да биде најниска? и тоа значи дека треба на пример во ходник да го сместам???

позз до сите :)

--- надополнето ---

Иначе слики од стафордчето имаш на предходната страница :smir:

да да сеа го видов, лепотан :)

Има Германски доги (на англиски - Great dane) во Македонија.
Низ цела Македонија има околу 30 Германски доги, а во Скопје има околу 10.
Јас живеам во Скопје, во Центар и во комшилук има 2 Германски доги (браќа се догите, Ајак и Цезар).
Имам пишувано за Германските доги во МК, разлистај ја странава и ќе прочиташ се што те интересира за Германските доги - http://forum.kajgana.com/showthread.php?18560-Купувам-Продавам-Подарувам/page33

--- надополнето ---

ја разгледав темава набрзина па сеа да си прашам нешто , сакам и се надевам дека ке зеам некад куче но живеам во стан , е сеа сакам многу енергетско и моќно куче бидејки и ја сум таков, нонстоп тренирам, трчам, теретана, ММА....
но бидејки живеам во стан , ке треаба нешто помало па се заљубив во стафорд! ( иначе многу ми се допагаат догите и доберманите но тоа сепак не е за во стан...)

и уште нешто, станот е трособен и јас имам своја соба, сестра ми своја , и моите своја... е сега иам слушано дека кучето не треба да спие во спалната соба бидејки тоа ке има ефект на неговата позиција во фамилијата која треба да биде најниска? и тоа значи дека треба на пример во ходник да го сместам???

Кога се одбира расата на кучето, многу е важно да се погодат темпераментите на газдата со кучето и обратно.
А во овој случај АСТ (Американски Стафордски Териер) би ти одговарал карактерно и физички, бидејќи како што кажа ти си активен човек, а исто така и АСТ е многу активно и енергично куче, такада супер ќе ви се поклопат карактерите.
Да, тоа е точно дека кучето нетреба да спие на местото каде што спие газдата - лидерот/алфата, но тоа повеќе важи за спиењето на кучето во кревет заедно со газдата, а за во иста соба да спиете ти и кучето мислам дека нема да има проблеми околу „АЛФА СТАТУСОТ„.
Може кучето да спие во твојата соба, но немој да го пушташ да спие со тебе во кревет, за да не му покажеш дека има исти привилегии со тебе (лидерот) па после да не испадне да си земе за право да ти се наметне на тебе и да сака да стане лидер (алфа).

Ако било што те интересира околу кучињава, обрати ми се и ќе ти помогнам, бидејќи имам големо искуство со кучиња.:smir:

--- надополнето ---

Доколку имаш таков живот како што велиш би ти одговарал стафордот. Но за проблеми дека ќе имаш во стан е ќе имаш ,моево на 2 ипол месеци лом ми прави ,дрвена маса ја грицка ,гарнитурата ја гриза , за папучи да не правиме муабет...тоа му е од вишок енерија бидејќи во двор не смеам да го пуштам зошто нема примено вакцини ,сега треба да го вакцинирам.

Еве две слики ,само главата не се гледа убаво но...
191508_1322815765716_1690502304_590374_1397907_o.jpgIMG_7143.jpg

фала многу на одговорите:smir:

иначе го видов следново: НАЦИОНАЛНА И МЕЃУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА СИТЕ РАСИ НА КУЧИЊА - NATIONAL AND INTERNATIONAL DOG SHOWSCAC – CACIB - SKOPJE 30.04.2011
Стадион на АРМ (Градски парк) / Stadium of the Army of the Republic of Macedonia (city park)
ПОСЛЕДЕН РОК ЗА ПРИЈАВА / ENTRY DEADLINE26.04.2011

Доколку имаш таков живот како што велиш би ти одговарал стафордот. Но за проблеми дека ќе имаш во стан е ќе имаш ,моево на 2 ипол месеци лом ми прави ,дрвена маса ја грицка ,гарнитурата ја гриза , за папучи да не правиме муабет...тоа му е од вишок енерија бидејќи во двор не смеам да го пуштам зошто нема примено вакцини ,сега треба да го вакцинирам.

Еве две слики ,само главата не се гледа убаво но...
Прегледај го приврзокот 42391Прегледај го приврзокот 42392

Ако си у куќа и имаш заграден двор, можеш да го пуштиш без проблем

--- надополнето ---

Ако си ваков, каков што се опиша Стафордот е прав избор за тебе! И јас сум сличен, па ја избрав оваа раса, чувам женка веќе година ипол и сум вљубен во расата! Ако земеш Стафорд нема да зажалиш.

А да, заборавив да спомнам дека живеам во стан.

Поздрав

Ако си ваков, каков што се опиша Стафордот е прав избор за тебе! И јас сум сличен, па ја избрав оваа раса, чувам женка веќе година ипол и сум вљубен во расата! Ако земеш Стафорд нема да зажалиш.

А да, заборавив да спомнам дека живеам во стан.

Поздрав

се надевам дека за некој месец ке можам да земам стафорд, има да го тренирам , звер да го напраам!:)
може ли да му давам од моите протеини? од сурутка? :)

се надевам дека за некој месец ке можам да земам стафорд, има да го тренирам , звер да го напраам!:)
може ли да му давам од моите протеини? од сурутка? :)

ај, и стероиди да му даваме....а бе што си....остај го кучето, ако му е у гени да биде голем - ќе биде. Ако генетски е помал, џабе ти е све. Стафорди и ПитБули ќе си се развијат во мускулатурни суштества самите. Ти само носи го со себе да трча и терај. Еден од моите само од играње со гума врзана на дрво се направи чудовиште.

Ако си у куќа и имаш заграден двор, можеш да го пуштиш без проблем

Да знам ,но проблемот е во тоа што кај мене има 200 мачки и како што знаеш и самата тие пренесуваат опасни болести.

Да ве прашам нешто, купивме нова кола па некако не ми се внесува кучето во колата, сепак нова е и штета одма да ја испрља, па дали може на кратки релации (10-15 минути возење) кучето да го ставам во ѓепек, голем е ѓепекот и комотно ќе му биде?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom