Абе мажјак е слеп ли сиФала на одговор, таман си се навикна на името и вие од комшилук ми викаат машко е, сега сум барем сигурен дека е женско![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе мажјак е слеп ли сиФала на одговор, таман си се навикна на името и вие од комшилук ми викаат машко е, сега сум барем сигурен дека е женско![]()
Не е работата во тепањето, ти не можеш да си го издоминираш песот и ќе имаш проблем. Консултирај се со дресер. Барај го на ФБ https://www.facebook.com/riste.giovski?fref=ts тој е дресер во АРМ, а сега посебно работи со ГО. Консултирај се, ако треба види се, па и плати му, но нека ти помогне. Таква раса во погрешни раце кои не можат да ја контрлираат= проблеми.Абе мажјак е слеп ли си[DOUBLEPOST=1425641427][/DOUBLEPOST]Мојов германец пред некој ден наполни 6 месеци и изгледа почна да влегува во пубертет и од ден на ден се потешко и потешко се справувам со него. Се обидувам со тепање некогаш да го воспитам но само 1 до 2 дена го држи потоа пак е исти...некој да помогне како полесно да го смирам или некој друг совет да ми даде?
фала ќе пробам да го добијамНе е работата во тепањето, ти не можеш да си го издоминираш песот и ќе имаш проблем. Консултирај се со дресер. Барај го на ФБ https://www.facebook.com/riste.giovski?fref=ts тој е дресер во АРМ, а сега посебно работи со ГО. Консултирај се, ако треба види се, па и плати му, но нека ти помогне. Таква раса во погрешни раце кои не можат да ја контрлираат= проблеми.
По мене не, најпрво во некој простор каде што се чувствува сигурно постепено да почне да се работи на рехабилитација и ресоцијализација на кучето. Процес на кој му треба доста време. Потребно е песот да повторно верува во луѓето. Во спротивно целиот тој стрес може да резултира со каснување,агресија и ред други работи. @Uluru може мислам да пишува за ова.Дали е паметно да шеташ куче кое се плаши од луѓе,било малтретирано од човек,нема доверба во луѓе,не напаѓа,не покажува агресивност кон луѓе,но се плаши,дозволува да го галиш и се ама опашот му е нон-стоп меѓу нозе,и е прилично слабо,односно не е толку слабо али едноставно се плаши премногу ? се работи за американски булдог,женка,стара некаде околу година дена...?
po moe mislenje treba da.go setas i non stop so luge da sto sigurno nisto nema da mu pravat osven da go galat i so tek na vreme ke ja dobie doverbata i ke se opusti...Дали е паметно да шеташ куче кое се плаши од луѓе,било малтретирано од човек,нема доверба во луѓе,не напаѓа,не покажува агресивност кон луѓе,но се плаши,дозволува да го галиш и се ама опашот му е нон-стоп меѓу нозе,и е прилично слабо,односно не е толку слабо али едноставно се плаши премногу ? се работи за американски булдог,женка,стара некаде околу година дена...?
Тоа кај Бул териерите е знак за генетско пренослива болест. Мојот Ердел исто така прави, но нема никаков здравствен проблем. Од игра е.[DOUBLEPOST=1425768627][/DOUBLEPOST]уште едно прашање,ама за бебе од 3 месеци,лабрадорче..многу е разиграна и се тоа,ама често знае уз игра да си го брка опашот и да го гризе...ако и го фаќаш одма осеќа,го гледа и почиња да го брка...знам дека не е убаво тоа,ама не ми текнува зошто не беше убаво,да каже некој начин за одвикнување и дали е стварно лошо..?
Слушнав дека малите кутриња јаделе измет како вакцина. Не знам колку е точно, но моето куче ако најде, јаде. Ма да како мала повеќе јадеше, но ја спречував, гадно ми е.Дали е нормално и зошто кучињата си го јадат изметот?
Па и јас за тоа зборам, препрочитај ми го постот. Таа болест знам дека ја има кај бул териерите ради тоа што немаат стоп, така да нема што да се грижиш дали ја има таа болест лабрадорот.друже за лабрадор зборам не за бул териер..