Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Денеска го посетив пак кучето кое било малтретирано и тепано од претходниот газда...ми кажаа дека некоја девојка,им кажала дека и заржела и пробала да ја касне,мада веројатно девојката била под некои дроги+ сигурно не знаела како да постапи со неа,исто и на уште еден дечко му направила ама тој бил и малце забеган со паметот...ги убедував дека на нив,тие што се поголем дел од времето со неа,не може ништо да им направи...така е нели ? седи со нив,се качува на кревет за да ја галат и слично,но сеуште е премногу уплашена,бега од луѓе и слично...дали е ризик да чуваш такво куче ? според мене не е,барем ако знаеш како да постапиш..јас кога сакам да ја погалам и клекнувам на нејзина висина и и ја оставам раката да ја душне,не ја брзам,не ја бркам низ објектот за да ја погалам и слично,не и се приближувам ако се стутка во некој ќош итн...100% тие не го направиле истото,па се исплашила ?

уште едно прашање,ама за бебе од 3 месеци,лабрадорче..многу е разиграна и се тоа,ама често знае уз игра да си го брка опашот и да го гризе...ако и го фаќаш одма осеќа,го гледа и почиња да го брка...знам дека не е убаво тоа,ама не ми текнува зошто не беше убаво,да каже некој начин за одвикнување и дали е стварно лошо..?
мојов 6 месеци е и штом го одврзам одма за опашот се фаќа и си го брка а зошто е така неможам да сватам и јас...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

ми треба мала помош од вас.
На кучето на перничињата од шепите и се појавија ранички и малку поткривнува,па прееска и ставав бетадин и една маст за лечење такви рани,но за луѓе.е сега ме интересира од што може да е тоа,нема нагазнато на трн или нешто слично бидејќи не ја шетам по такви места.
Јас нагаѓам дека можеби има некоја поврзаност со ноктите,прилично и се пораснати,а сеуште очекувам сама да почне да си ги средува ноктите,но изгледа нема надеж.
Е сега кажете му дали е можно некако јас да и ги средам ноктите или мора да ја носам на ветеринар?
и колку пари е таа услуга кај нив?

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Ne preporacuvam sami da secete nokti bidejki mozete i neevot da go fatite,koj dokolku se zapusteni noktite sigurno e porasnat. Kaj Dime mislam deka voopsto nema da ti naplatat za secenje nokti i plus ke i gi vidat pernicinjata. Poveke setanje za da aktivno se trosat noktite

На кучето на перничињата од шепите и се појавија ранички и малку поткривнува,па прееска и ставав бетадин и една маст за лечење такви рани,но за луѓе.е сега ме интересира од што може да е тоа,нема нагазнато на трн или нешто слично бидејќи не ја шетам по такви места.
Јас нагаѓам дека можеби има некоја поврзаност со ноктите,прилично и се пораснати,а сеуште очекувам сама да почне да си ги средува ноктите,но изгледа нема надеж.
Е сега кажете му дали е можно некако јас да и ги средам ноктите или мора да ја носам на ветеринар?

Од кога и раснат ноктите премногу? И дали кучето има добра физичка активност? Али биди искрен... зашто ако нема активност, у реду да и раснат премногу, ама ако го шеташ редовно и има нокти, може и од лишманија да ти е болно.[DOUBLEPOST=1426178431][/DOUBLEPOST]

Од кога и раснат ноктите премногу? И дали кучето има добра физичка активност? Али биди искрен... зашто ако нема активност, у реду да и раснат премногу, ама ако го шеташ редовно и има нокти, може и од лишманија да ти е болно.

Од кога и раснат ноктите премногу? И дали кучето има добра физичка активност? Али биди искрен... зашто ако нема активност, у реду да и раснат премногу, ама ако го шеташ редовно и има нокти, може и од лишманија да ти е болно.[DOUBLEPOST=1426178431][/DOUBLEPOST]
Од кога и раснат ноктите премногу? И дали кучето има добра физичка активност? Али биди искрен... зашто ако нема активност, у реду да и раснат премногу, ама ако го шеташ редовно и има нокти, може и од лишманија да ти е болно.
најискрено и немам зошто да лажам секој ден по два пати во денот ја шетам најмалку саат време.Попатно со шетањето ја чешлам и си играм со неа, ја запознавам со луѓе и ја социјализирам

заборавив да додадам,не и растат ноктите,туку и се истите нокти од кога ја земав,но мислам дека тие се виновниците околу раничките на перничињата.нема од што друго да е,напоменав горе дека до сега ниту еднаш не сум ја шетал низ дрвја,па случајно на некое дрво да се разранила.

заборавив да додадам,не и растат ноктите,туку и се истите нокти од кога ја земав,но мислам дека тие се виновниците околу раничките на перничињата.нема од што друго да е,напоменав горе дека до сега ниту еднаш не сум ја шетал низ дрвја,па случајно на некое дрво да се разранила.

Дај прати слика од тоа како и изгледаат ноктите, те молам?
Мене ме загрижува тоа...

Ќе може ли некој да ми каже што сорта е кутрево....ми треба нешто како чувар на магацин.20150314_152641.jpg

Ќе може ли некој да ми каже што сорта е кутрево....ми треба нешто како чувар на магацин.Прегледај го приврзокот 116332
Сорта магационер.
Карактеристики:
(Ако се грижиш за него)
-лојален
-паметен
-гласно сигнализира натрапници
(Ако не се грижиш за него)
-тежок црногорец
-шпион (работи за странки)
-премногу тивок и кроток

ПС на мешанче личи(а може и да се лажам), ама и оно не заслужува да биде на ланец 24/7, чим е за магацин барем навечер пуштај го околу магацинот да патролира(нормално погрижи се да е оградено околу магацинот да нема каде да побегне). И боксот стави му го на сенка сепак преку ден кога работите веројатно ќе е врзан, а да се пече летно време не е воопшто паметна идеа.

не е ничива раса,ама веројатно по крзново лабрадор и по ушиве со германски овчар...секое куче ќе чува,така да ако не ти се даваат пари за одредена раса,а греота е да го пуштиш кученцево односно да не го чуваш,храни го,чувај го,напрај му некаде кај што ќе му е топло и држи го на ланец сеа дур е мало да не залута,и ќе ти врши работа,и си спасил од улица кутре...

Сорта магационер.
Карактеристики:
(Ако се грижиш за него)
-лојален
-паметен
-гласно сигнализира натрапници
(Ако не се грижиш за него)
-тежок црногорец
-шпион (работи за странки)
-премногу тивок и кроток

ПС на мешанче личи(а може и да се лажам), ама и оно не заслужува да биде на ланец 24/7, чим е за магацин барем навечер пуштај го околу магацинот да патролира(нормално погрижи се да е оградено околу магацинот да нема каде да побегне). И боксот стави му го на сенка сепак преку ден кога работите веројатно ќе е врзан, а да се пече летно време не е воопшто паметна идеа.

не е ничива раса,ама веројатно по крзново лабрадор и по ушиве со германски овчар...секое куче ќе чува,така да ако не ти се даваат пари за одредена раса,а греота е да го пуштиш кученцево односно да не го чуваш,храни го,чувај го,напрај му некаде кај што ќе му е топло и држи го на ланец сеа дур е мало да не залута,и ќе ти врши работа,и си спасил од улица кутре...
Се мислев дали е од тие црните германски офчари, ама ушиве некако клапести :D
https://www.youtube.com/watch?v=061twwJVgOw
И муцката напред не му е како на офчариве германски малку под косина.....ќе видиме што ќе биде, ама ќе гледам да го чувам :)
Иначе имам и шарпланинци, ама еден господ знае како ќе ги здушам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom