Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
мало е,90% не би требало.Ако му се пуштат,значи дека за брзо може и тебе да те изедат,или некој друг што ќе е во објектот.

Се зависи ти како ке им го представиш на домаќиниве шарпланинци. Сите кучиња се осетливи многу за териоторијата, но кога ке имаш пристап добар не би требало да е сериозен проблем. Предност е што се два шарпланинци значи веке делат нешто меѓу себе и ке биде полесно да прифатат и трет член доколку е само едно куче тешко ке прифати ново другарче со кое ке дели се. Немој веднаш да им го истуриш пред очи на шарпланинците кога ке се соочат. Носи го со поводник и дај им дознаење дека и он е дел од нив и дека и него иако нов го сакаш клекни и гали го пред нив, мислам дека и добра идеја ке биде по некое време да јадат сите заедно за кучињата тоа е најбитен чин и обавезно мораш да ги шеташ заедно многу битен дел од вклопувањето и така најдобро ке се доживеат како чопор. Поздрав.

само ја мислам дека не ги ни шета,туку ги чува на плацот,па они сами се шетаат,што според мене е погрешно,веројатно не им ни обрнува многу внимание пошто ипак не му е тоа дома,па кучињата не се ни научени на некаков ред,а тоа е огромен проблем со големи кучиња...

@JETKUNDO tokmu name to a mislev koga pisuvav za doverba I socijalizacija. To a kuce veke stanuva agresivno of strav. Dali e rizik - DA, bidekji I da e bezbedna za tie stol I se domasni, he e bezbedna za site drugi. Pocnuva da predupreduva tugI lugje doma, kade sto pocnuva da se cuvstvuva sigurna. Pokasno to a moze da eskalira ITN..... Ako he se raboti na doverba so NEA,tesko deka me moze nekoj da ja kontrolira koga ke e postara.

Дечки, немaше бе некoј нoв зaкoн зa превoз зa миленици вo кoлa? Сaкaм дa си гo нoсaм кучетo дa се истрчa вo прирoдa некaде, и ми рекoa имaлo некaкoв зaкoн oд скoрo спoред кoј требaлo пoсебнo седиште дa имaм зa кучетo?

Дечки, немaше бе некoј нoв зaкoн зa превoз зa миленици вo кoлa? Сaкaм дa си гo нoсaм кучетo дa се истрчa вo прирoдa некaде, и ми рекoa имaлo некaкoв зaкoн oд скoрo спoред кoј требaлo пoсебнo седиште дa имaм зa кучетo?
Каков закон? Јас Македонија ја шетам со Беки во задно седиште, си седи како човече. Цајкани не не' фатиле да ни бараат да платиме.

65fc8632141755384018486728_700wa_0.gif

Може ли некој да ми каже каде има добро легло на бигл кученца, може да е и во околните земји (Србија,Грција,Бугарија)?
ФАЛА

10649621_10206709960615819_7071140502430886710_n.jpg

Во текот на наредната недела, на мое другарче треба да му се окучи Дого Аргентиното.

Кој сака може да се јави на бројчето на сликата, и да си резервира кученце :)

како се справувате кога имаат добиено, да не ми направи лом во стан, лабрадор 2 год стара, од кога е кај мене првпат има добиено сега затоа незнам што да и ставам ?

како се справувате кога имаат добиено, да не ми направи лом во стан, лабрадор 2 год стара, од кога е кај мене првпат има добиено сега затоа незнам што да и ставам ?
Памперс... Најсериозно. :)

дада тоа и бидна, ми се смееја во аптека кога им кажав за што купувам :) само ке биде тешко пробува да ја извади нонстоп
Хахахаха знам како е... Ништо ако можеш со по една трака салотејп појачај го памперсот или па со завој ако ти е посигурно... И кога ке го вадите гледај да биде на површина каде лесно се чисти. Избегавај со рака да допреш зошто е навистина заразно. Поздрав.

А зошто побогу се малтериш со вакви глупости? Планираш одгледувачница да отвориш, да ја париш женката? Во станот ќе ги одгледуваш кученцата? Која е поентата што се мачиш и себе, и кучето?

Зошто не го однесеш да му направат операција и да си ги скратите маките?
Ем поздраво кучето, ем и ти и оно раат.

А зошто побогу се малтериш со вакви глупости? Планираш одгледувачница да отвориш, да ја париш женката? Во станот ќе ги одгледуваш кученцата? Која е поентата што се мачиш и себе, и кучето?

Зошто не го однесеш да му направат операција и да си ги скратите маките?
Ем поздраво кучето, ем и ти и оно раат.
E Ванлок, Ванлок... очи си вадевме ама покажа резултат тоа :D
Оnce again- listen to Vanlok! Стерилизирај ја кучката, ем ти помирен и без крвои по дома, ем кучката раат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom