Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
здраво на сите сакам да купам пудла (пудлица) или некое друго куче од мал раст 1 недела барам неможам никаде да најдам ве молам пишете ми ако знаете каде можам да најдам од ВЕЛЕС или немора да е од велес од некој друг град за оној кој што ми најде следува парична награда од 1000 денари
Дај сеа 1.000 :D

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1708093-Pudla-Vrvno-leglo-

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1719605-Vrvno-leglo-Aprikot-pudla

Што сорта на куче е ова белово??? Како да е мутант помеѓу куче и прасе. Незнам дали е парено од кучка и вепар или пак од пес и маторица???
34djyfk.jpg

2h4zsk9.jpg

Може ли некој да ми каже кои документи и што се е потребно кучето да има за да се внесе во државава без проблеми?
Фала

Може ли некој да ми каже кои документи и што се е потребно кучето да има за да се внесе во државава без проблеми?
Фала
Микрочип и пасош со сите здравствени проверки и вакцини. Не прават проблеми кај нас на граница, може само пасошот да го побараат.

Кои дентали се подобри? На Пурина или на Педигри? (информативно прашувам)

Микрочип и пасош со сите здравствени проверки и вакцини. Не прават проблеми кај нас на граница, може само пасошот да го побараат.
Фала многу наодговорот, уште нешто да те прашам што му е потребно на кучето одкако ќе се донесе тука, да се извади(документи) или регистрира?:confused:

Фала многу наодговорот, уште нешто да те прашам што му е потребно на кучето одкако ќе се донесе тука, да се извади(документи) или регистрира?:confused:
Ако кучето има експорт педигре, а треба такво да има, мислам дека се заведува во КСМ и добива МКД број. Ама за тоа на сајтот на КСМ побарај информации. Во спротивно, ништо друго.

Кои дентали се подобри? На Пурина или на Педигри? (информативно прашувам)
Никогаш не сум користела никакви дентали, но ако се водиме според брендот ... тогаш би требало да се од Purina подобри.

Значи пак ќе напоменам, досега никогаш не сум користела никакви дентали, и неможам да кажам ништо од мое лично искуство ... али ако се водиме според логиката, тогаш Purina е поквалитетна од Pedigre.
Најдобро е да си прочиташ на линкот, и да се јавиш во КСМ :)

Кога ќе ти стигне лепотанот ? :)
И дали дефинитивно се одлучи за мажјак ... или за женка ?

Бидејќи нели тогаш кога правевме муабет, јас ти ги објаснив кои се разликите помеѓу мажјак и женка, и ти реков да си размислиш што да земеш ;)

Никогаш не сум користела никакви дентали, но ако се водиме според брендот ... тогаш би требало да се од Purina подобри.

Значи пак ќе напоменам, досега никогаш не сум користела никакви дентали, и неможам да кажам ништо од мое лично искуство ... али ако се водиме според логиката, тогаш Purina е поквалитетна од Pedigre.

Најдобро е да си прочиташ на линкот, и да се јавиш во КСМ :)

Кога ќе ти стигне лепотанот ? :)
И дали дефинитивно се одлучи за мажјак ... или за женка ?

Бидејќи нели тогаш кога правевме муабет, јас ти ги објаснив кои се разликите помеѓу мажјак и женка, и ти реков да си размислиш што да земеш ;)
Сепак се одлучив за мажјак:pipi:
А лепотанот :) има време уште едно 5 недели, зашто човекот кој што требаше да ми го донесе кучето не си ја заврши најдобро работата и кучето не го резервира и нормално некој друг си напраил резервација и од тогаш се нема јавено, па јас лично си земав да си најдам бидејќи гледам неможеш да добиеш нешто ако сам не си ја средиш работата, па така сега jас ќе си го земам кученцето:).
Треба да добијам слики наскоро, кога ќе имам ќе ги постирам.....
Еве слики од родителите.....:cool:
13575_877269428969106_6032812170446877240_n.jpg RINGO 1.jpg DSC062431.jpg

Последно уредено:
Сепак се одлучив за мажјак:pipi:
А лепотанот :) има време уште едно 5 недели, зашто човекот кој што требаше да ми го донесе кучето не си ја заврши најдобро работата и кучето не го резервира и нормално некој друг си напраил резервација и од тогаш се нема јавено, па јас лично си земав да си најдам бидејќи гледам неможеш да добиеш нешто ако сам не си ја средиш работата, па така сега jас ќе си го земам кученцето:).
Треба да добијам слики наскоро, кога ќе имам ќе ги постирам.....
Еве слики од родителите.....:cool:
Прегледај го приврзокот 99970 Прегледај го приврзокот 99972 Прегледај го приврзокот 99973
Ваков шмекер да не биде?;)
tumblr_mqasxzAD5z1szim6vo1_400.jpg

:D

:pos:ХАХАХАХ ќе видам кога ќе го донесам дома,може ќе биде ваков,
Elee-the-Shiba-Inu-playing-djembe-other-tricks-CRUFTS-Factor.jpg
а сигурно ќе биде ваков:facepalm:
0d90521e.jpg

Како е кај мене по дома, има разлика остваруваме :)))

10247359_10152390154943408_3330889926509089969_n.jpg

Иам шарпланинец 6-7 месеца ,секое сабајле ми лае у 5,6,7 саат зависи и сака да се пушти, т.е да го шеташ, а дедо ми го разгали уште од мало и сеа излеа навика му стана, кажете што да праам ке ми пукне филм ќе ликвидирам , многу лае и секој ден ме буди и никад не сум наспан.
Прошлите две шарпланинки не ми праеле вака , ова машко будала.....

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom