Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Манџа и свинско дефинитивно. Не се што е за нас е добро и за кучињата. Ако сакаш да даваш месо, купи пилешко, јунешко срце, бел дроб итн... Повеќе овде:
http://forum.kajgana.com/threads/Список-на-намирници-кои-се-препорачуваат-во-исхраната-кучињата.71558/

http://forum.kajgana.com/threads/Дневно-мени-„Кај-Пепа“.71669/
Фала за советите:)

Кучево утре најверојатно ќе го носам повторно на ветеринар, па ќе ви пишам што ми рекоа:)

имам шар пеи старо околу 5 месеци и ногу почна да ги чеша очите... прво му беше едното затворено, мислеме дека е апнато од оса... го отвори окото сега пола, ама пак ги чеша сега и 2те очи... има ли некој запознает со ваков проблем да ми каже шо би било? малку ми е чудно... а инаку кучето си е свежо, си трче, јаде нормалмо само претерано ногу ги чеша... Ве молам за помош...

Купив самојед, малечко кученце.
Да прашам по некој совет од некој шо чува/л....
Знам дека еднаш годишно се бања, максимум два пати.
Имам прочитано дека треба да се чешла правилно, дали од опашката накај главата или наопаку беше незнам.
Храна и други такви работи ?

Купив самојед, малечко кученце.
Да прашам по некој совет од некој шо чува/л....
Знам дека еднаш годишно се бања, максимум два пати.
Имам прочитано дека треба да се чешла правилно, дали од опашката накај главата или наопаку беше незнам.
Храна и други такви работи ?
Ќе упалиш youtube и ќепобараш како правилно се чешла не е така едноставно како што си помислил и ќе ти требаатеден тон четки и чешли за да го средуваш.
Храна тоа што јадат моите незначи дека ќе им се допадне и на твоите едноставно ќе експериментираш и ќе ја најдеш совршената комбинација која ќе одговара на твојот миленик и твојот буџет.
Убаво што знаеш дека се бања 1 годишно најмногу два пати. Еве пробај не се бањај месец дена и врати се пиши ми како се осекаш и што се ти се случува.

Е сеа други совети за него: ако го чуваш во двор или најди му дебела сенка или врати го од кај што си го земал не е куче кое може да ги поднесе горештиниве кај нас, верувај немаш услови за да го бањаш дома, ако сакаш да го правиш тоа прво купи ја цела опрема па после тоа експериментирај.

Шетај го доцна навечер после 19,30 часот дури можеш и после 20 сега кога е потопло, или мн рано наутро до 9 најкасно да сте дома.

Ќе упалиш youtube и ќепобараш како правилно се чешла не е така едноставно како што си помислил и ќе ти требаатеден тон четки и чешли за да го средуваш.
Храна тоа што јадат моите незначи дека ќе им се допадне и на твоите едноставно ќе експериментираш и ќе ја најдеш совршената комбинација која ќе одговара на твојот миленик и твојот буџет.
Убаво што знаеш дека се бања 1 годишно најмногу два пати. Еве пробај не се бањај месец дена и врати се пиши ми како се осекаш и што се ти се случува.

Е сеа други совети за него: ако го чуваш во двор или најди му дебела сенка или врати го од кај што си го земал не е куче кое може да ги поднесе горештиниве кај нас, верувај немаш услови за да го бањаш дома, ако сакаш да го правиш тоа прво купи ја цела опрема па после тоа експериментирај.

Шетај го доцна навечер после 19,30 часот дури можеш и после 20 сега кога е потопло, или мн рано наутро до 9 најкасно да сте дома.

Така имам прочитано а и ми имат кажувано исто.
Дома го чувам.

Последно уредено:
Ај јас пак да си кажам :) Леа веќе наполни 2.5 месеци некои од вас прочитале дека се жалев дека има премногу дијареа, па го носев на ветеринар и го избоцкаа антибиотска терапија и после 1 недела добиваме рани две на вратот повразни подкожно канал направено, причината (најверојатно не стилизирани игли). Истиот ветеринар не знаеше како да лаже поради грешките и почна да дава гратиси од лекови до храна.2014-07-03 20.19.00.jpg
Сменив ветеринар подхитно ни кажаа нов начин на лечење и после 20 /25 дена речиси е целосно како ново.

Шетање се знае после 21 часот, и рано наутро од 5 до 7. Храната веќе почнав да ја храна м со ориз моркови и мали коскички, и секако од кучешката.

Инспириран од заздравувањето си се изкажав. Затоа пазете каде носете милениче на ветеринар.

П.С - Слика од момнталната состојба утре или вечер :)

Така имам прочитано а и ми имат кажувано исто.
Дома го чувам.
Не е точно како што пробав да ти пишам и претходниот пат ама тоа си е твој избор. Ок не да го бањашнсекој ден ама бар 1 во месецот е пожелно. Најмногу на 2 месеци. Плус редовно одржување на крзното со чешлање за да немаш потреба толку многу да го бањаш. И оди во џамбо веро во одделод за кучиња има крпи за нив веројатно ти е што ќе ми се имам крпи дома ама живот олеснуваат да знаеш.

Тоа за надвор и внатре ти пишав за твое добро за да си го имаш миленикот повеќе, да не бидеш како вчера една девојка со убаво мало самоједче во 2:30 на пладне го шеташе кај влада по сонцето. Судејки според тоа како беше облечена сигурно не беше излезена на некоја кратка прошетка.

Не е точно како што пробав да ти пишам и претходниот пат ама тоа си е твој избор. Ок не да го бањашнсекој ден ама бар 1 во месецот е пожелно. Најмногу на 2 месеци. Плус редовно одржување на крзното со чешлање за да немаш потреба толку многу да го бањаш. И оди во џамбо веро во одделод за кучиња има крпи за нив веројатно ти е што ќе ми се имам крпи дома ама живот олеснуваат да знаеш.

Тоа за надвор и внатре ти пишав за твое добро за да си го имаш миленикот повеќе, да не бидеш како вчера една девојка со убаво мало самоједче во 2:30 на пладне го шеташе кај влада по сонцето. Судејки според тоа како беше облечена сигурно не беше излезена на некоја кратка прошетка.

Нема мој избор, како треба така че правам.
Фала.

Ај јас пак да си кажам :) Леа веќе наполни 2.5 месеци некои од вас прочитале дека се жалев дека има премногу дијареа, па го носев на ветеринар и го избоцкаа антибиотска терапија и после 1 недела добиваме рани две на вратот повразни подкожно канал направено, причината (најверојатно не стилизирани игли). Истиот ветеринар не знаеше како да лаже поради грешките и почна да дава гратиси од лекови до храна.Прегледај го приврзокот 98132
Сменив ветеринар подхитно ни кажаа нов начин на лечење и после 20 /25 дена речиси е целосно како ново.

Шетање се знае после 21 часот, и рано наутро од 5 до 7. Храната веќе почнав да ја храна м со ориз моркови и мали коскички, и секако од кучешката.

Инспириран од заздравувањето си се изкажав. Затоа пазете каде носете милениче на ветеринар.

П.С - Слика од момнталната состојба утре или вечер :)
Ај жити се- кој ветеринар дозволил ова да се сличи? Значи не гледам причина да го криеш и да не го именуваш, сериозно! Кажи за и некој друг да не се заебе!

Иначе супер чим е добро кутрето!

Ај жити се- кој ветеринар дозволил ова да се сличи? Значи не гледам причина да го криеш и да не го именуваш, сериозно! Кажи за и некој друг да не се заебе!

Од Штип е дечкото, Алфавет се викала ветеринарната амбуланта.

Не го кријам, не го спомнав у постот. Име не знам, Алфавет Штип. Исто не знаеа и храна колку треба за почетокот кога беше 40дена ме убедуваа дека требало од 300до350 грама дневно.

ze8upuba.jpg

suzahaqu.jpg

Пред и по утринска прошетка :)

Jас го вакцинирав моето куче 2пати старо е 3 месеци.
1.Nobivac. DHP и Nobivac Lepto.
2.Ревакцина Nobivac DHP.
Дали се добри тие вакцини?
И уште 2 ипол месеци треба за беснило.
Што мислите?

Attachments

• 1406557746176.jpg
    1406557746176.jpg
    496,7 KB · Прегледи: 20
Последно уредено:
Луѓе,дали знаете каде да купам ши цу кученце ми треба за подарок за дете.

здраво на сите сакам да купам пудла (пудлица) или некое друго куче од мал раст 1 недела барам неможам никаде да најдам ве молам пишете ми ако знаете каде можам да најдам од ВЕЛЕС или немора да е од велес од некој друг град за оној кој што ми најде следува парична награда од 1000 денари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom