Кромид и лук

  • Креатор на темата Креатор на темата Fir_Maked
  • Време на започнување Време на започнување

Кромид или лук?

  • Кромид

    Гласови: 91 26,7%
  • Лук

    Гласови: 24 7,0%
  • Ни едното, ни другото

    Гласови: 70 20,5%
  • Двете

    Гласови: 156 45,7%

  • Вкупно гласачи
    341
Е ајде бе, ќе им смрдел здивот. Па нека не серат и гомцата им смрдат.
 
Нормално кромидот го јадам , но во манџи и ред други глупости.А така да седнам да јадам кромид само или лук нема шанси.
 
Лукот може само ако е додаден во нешто, и тоа во мали количини. Кромид - млад, па дури и стар кој воопшто не лути може, љут никако, колку е полут толку повеќе мириса, и е тежок за варење.
 
Двете ги јадам како бонбониера многу се здрави само ако е органско додека ГМО кромид и лук никогаш нема да јадам па макар и да е последна резерва.
И на крај ве прашувам на сите форумџии ЗОШТО БРЕ ,ЗОШТО не сакате лук само така ќе се спасите од вампири и од препонтентни девојки и момци :D
 
Двете ги јадам како бонбониера многу се здрави само ако е органско додека ГМО кромид и лук никогаш нема да јадам па макар и да е последна резерва.
И на крај ве прашувам на сите форумџии ЗОШТО БРЕ ,ЗОШТО не сакате лук само така ќе се спасите од вампири и од препонтентни девојки и момци :D
Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?
Тие GMO ли се?
Ја не ги купуем.

Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
 
Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?
Тие GMO ли се?
Ја не ги купуем.

Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
Токму така тие се ГМО најчесто ги има по продавниците и пазарите истото и јагодите оние што се ненормална големина што не личат како јагодки.


Sent from my iPad 3 using Tapatalk
 
Мислиш на оние кинескине лукови шо се појавија по пазари и сл., што имаат идеална форма?
Тие GMO ли се?
Ја не ги купуем.

Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
Доволно е да го видиш лукот ГМО и одма ќе го препознаеш...... идеална форма, никако не изгледа потсушено како вистинскиот лук, туку на сите негови делови е ист ко од калап да е правен и има скрос бела боја....... се што ќе ти наликува на идеално направено, од боја и форма знај дега е сумљиво да е ГМО.



Така јас пред некое време кога бев во Скопје на пазар незнаејќи дека е таков тој лук посегнав да го купам и самиот продавач ми вика.... не земај од тој кинески е, не е добар.... земиси од овој Македонскиов еж природен, ем здрав........ јас му викам зошто продаваш кинески тогаш, но одговорот беше ....... :)
 
КРОМИД,најубаво нешо.:love::pos:
 
Како знаеш на пазар шо е GMO а што не е?
Кога ќе видиш лук кој како да е штанцан во преса а не како да растел во земја..веднаш знаеш. Македонскиот селанец сеуште ја произведува можеби најквалитетната храна..можеби не е сертифицирана но е многу блиска до органската. Е сега тука не зборувам за некои шизици од Струмичко (а веројатно ги има и во другите региони) кои се искурназија па почнаа да применуваат црнечки финти, вештачко, забрзано зреење на патлиџаните со примена на “црвило“ гонети само од економската логика и сл. туку зборувам за она мало и ситно производство по селата каде на пазар се носи ако нешто роди малку повеќе од планираното..
Ќе ги препознаете на пазарот некоја баба и дедо продаваат две гајби круши, венец со лук или торба ореви и сл.
 
Јадам кромид а лук неможам да јадам ич
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom