Криптовалути - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Во план сум да удрам еден бон на нешто со голем ризик, што може да испука јако, ама шансите се минимални. Џа или бу што би се рекло.
Што предлагате? Што да се купи?

Никако да крене над 60к цела година ке дреме вака ми изглеа..

@kano
Русите кај вас ќе ги носат парите (автоматски пак кај Кралицата :D)

Во план сум да удрам еден бон на нешто со голем ризик, што може да испука јако, ама шансите се минимални. Џа или бу што би се рекло.
Што предлагате? Што да се купи?
Имаш еден куп апарати за коцкање околу тебе, подобро таму удри, него ли сега кај криптовалутите:
Русите ќе продаваат по секоја цена, па почекај најверојатно ќе паѓа уште цената.

@kano

Имаш еден куп апарати за коцкање околу тебе, подобро таму удри, него ли сега кај криптовалутите:
Русите ќе продаваат по секоја цена, па почекај најверојатно ќе паѓа уште цената.
Баш ме интересира како ќе успеат да блокираат користење на крипто.
Може да банираат од берзи, ама да прати некој од неговиот приватен волет, на друг волет, нема како да забранат (ако успеат ова, тоа ќе биде крајот на криптото).

Баш ме интересира како ќе успеат да блокираат користење на крипто.
Може да банираат од берзи, ама да прати некој од неговиот приватен волет, на друг волет, нема како да забранат (ако успеат ова, тоа ќе биде крајот на криптото).

pa imase nesto ko demek ke gi izgasile voletite na rusite...

@kano

jas bi igral singapur, indonezija i vanuatu sega za ruski pari pred da legnat vo aus.
Автоматски споено мислење:

Како ќе го угасат физичкиот волет? Сигурно некој што има многу кеш не ги чува на дигитален.

nemam poima znam nekade nesto procitav na brzina zavcera ama go izgubiv linkot...

jas bi igral singapur, indonezija i vanuatu sega za ruski pari pred da legnat vo aus.
Автоматски споено мислење:

nemam poima znam nekade nesto procitav na brzina zavcera ama go izgubiv linkot...
Ја сретнав веста и јас, ама таму викаше дека Coinbase ќе ги банира руските волети (околу 25 000), ќе се обиделе да ги ловат по локација и IP, но секогаш постои можност да користат методи за да избегнат.
Дополнително голем дел од те може да прелетаат низ Азија, и секогаш да го користат од таму, теоретски пак нема да се во Русија, особено не тие што имаат сериозен кеш.
И на крај, ако го направат ова, мој совет да продавате се што имате во крипто оти тоа ќе биде крајот. Идејата на криптото е да имаш на некој начин приватност, децентрализација, и да не може некој да угаси на копче доколку не си му по мерак. Ако криптото не го нуди ова, тогаш која е поентата?

Dali nekoj povlekol pari od Binance, vo koja kripto menuvacnica i kolku e provizijata?

Barem u zemjava mozes na sekoj cekor da najdes covek zainteresiran da ti kupi, najcesto preku Tether usdT.

Како е најпаметно да се вложат 500 евра, да се распределат на повеќе валути или се да оди на една или две?

Се мислев дали да купам биткоин но се откажав не ми изгледа веројатно нов бул ран во следните 6 месеци но ќе разгледувам постојано ако ми изгледа можно би купил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom