Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не го прашуј па ти, кога не знае. Имаш се’ на www.pravoslavlje.rs Таму ќе си прочиташ![]()
Чедо Божјо,
она кое прво треба да го увидиш, тоа се нештата кои Ти се „фабрички„ вградени, уште од Твоето зачнување, а од кои не можеш да побегнеш, небитно до каде си заглавил во лај...пардон, во гагата, со сето свое битие: со дух, со душа и со тело.
Така, чедо Божјо, ако уживаш во лагата, до извесна мера не си Ти виновен: виновен е пред се‘, Светот околу Тебе, кој така Те научил уш‘е од пелени, а отпосле доаѓа и Твојата вина, оти сакаш да се прпелкаш во лагата, а нејќеш барем да слушнеш и за троа поинаква вистина од лагата која Те сардисала.
Така, ако немаш можност да споредиш две или повеќе учења, од каде би можел да расудиш дали „едното„ или „другото„ или „третото„ се точни и вистинити, а цел Божји ден слушаш една и иста вистина, а притоа не си се запрашал зашто е тоа така, веќе имаш проблем со расудувањето за природата од нештата...
--- надополнето: 23 април 2013 во 22:53 ---
Веќе реков: не е битно, еве прифаќам и така да е...небитно ми е, оти имам поинакво објаснување за истата работа.
Е на, шо ќе те викнам на пиво.Атеист,
седи си мадро, на страна од муабетов...
Е на, шо ќе те викнам на пиво.
Цело време маткаш, тркаш, се прпелкаш во ла... мислам лагата де. Ајде еден доказ за тоа младата земја и за универзумот.
Знам, десет пати досега го носеше и никако да го донесиш. Типично кога нема одговори нели? Не ми кажувај колку и каде другите не се во право. ТИ докажи зошто си во право.Доказ ќе Ти донесам, у живо, ко ќе се најме на пиво...![]()
Епа еве ајде научи ме.. бетонот од глава го тргнав..
.
MEDDLE,
бетонот од главата се‘уште не си го тргал, оти самиот не се „тргиња„, освен ако не Ти е тоа „тргинање„ дадено „од озгора„, од самиот Бог, а јас сум 100% убеден дека имаш уште ист бетон, МБ80 во главата, оти чудата Божји не се случуваат „секундарно„ и со изразување лична желба, туку ако претходно си Го барал и си Го сретнал Бога....
Така, можеме до смрт да се надмудруваме, а Ти на секое мое укажување или побјаснување, по било кој основ, ќе си наведеш некоја од веќе познатите овосветовни еклектични вистини и „доскочици„ со кои можеш да ја „побиеш„ од Бога откриената вистина.
Трај си, барај Го Бога...ако Ти е волја, разбира се, а ако не, уживај во своите тековни убедувања.
ТИ докажи зошто си во право.
Ама Мики.. сакам ти да ме воведеш.. јас сам не знам како!
Јас не спомнав материјална вистина. Дај то духовната, цел и задача е Один да го пронајдеш, не Кришна или Јахве или Алах. Зошто твојата Духовна логика е Подобра од таа на старо Нордијците? Имаш една Духовна логика против друга. BTW си верувал некогаш во Один?Материјалните нешта се докажуваат со материјални вистини.
Духовните нешта се докажуваат со духовни вистини.
Духовните нешта не се докажуваат со материјални вистини-и обратно.
BTW си верувал некогаш во Один?
Дај то духовната, цел и задача е Один да го пронајдеш, не Кришна или Јахве или Алах.
Утре в црква да си се исповедаш, Девета божја заповед штотуку ја прекши.Да, ама тоа траеше 2-3 дена и ми помина...![]()
Вистинкиот Бог не е богот за кој можеш да научиш од извесен запис, туку е оној Бог, кого душата Твоја ќе го препознае за свој Творец.
Не знам ни јас: Господ Бог не н‘и остави готов рецепт,
но ни‘ остави насока: барајте и ќе најдете.
Да Го бараме Бога, нормално...
Утре в црква да си се исповедаш, Девета божја заповед штотуку ја прекши.
(да не ти речам директно, лажеш како не ти е срам)
Е како тоа не знаеш?
.
Епа кажи ми ја насоката.. како ти си го нашол Бога.. ад можам и јас да се угледам и да сфатам шо е тоа шо ми фали...