Брат, не сакам да ти го сјебувам расположението уште толку ама убаво ти пиша Kostic. ПИШИ ПРОПАЛО.
Мене 3 пати дома ми влагаа, однесоа златни привезоци што сум ги добивал за МОЈОТ прв роденден. А сега 35 ги имам. Можеби вредат 1000 денари во златара, јас на крадците би им дал 10000 само да ми ги вратат. И не би ги пријавил нигде. Би ги почастил дури... сок , кафенце , ракииче како иде редот нели.. Дојде полиција два пати третиот пат не ни ја викав... ми викаат
полицијата превзема мерки, превзема курац... нити ќе ги видиш, нити па полицијата ќе се замара околу тоа.
Одамна ми е во план да ставам фантомка на глава и со тетеец во рака да им влезам на банкиве низ Скопје. Знам дека полицијава ни е таква ко што е,и не се секирам, знам дека ќе ме фатат,
Ќе ме фатат? Ама ќе ме фатат за онаа работа доле само....
Друг пат стави аларм јебига, нека свири, ќе киднат ваљда. Не се надевај на полицијата наша.. ништо нема да ти помогнат... Дури по сета таа нервоза што ја имаш во тој момент, полицијата ќе те дрка и замара и нервира па дури и ќе ти се дере на тебе. Ако види дека си нервозен и дека ти е криво за тоа што ти е украдено.
Да го најдеш украденото нема никогаш, опрости се од тоа... полицијата скопска најмалце ќе ти помогне за тоа, ама ова нека ти биде школо за друг пат да припазиш.. кај и што оставаш......