Кражба од кола

• Креатор на темата Креатор на темата Jeansguy
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
22
Накај 7-8 ми ја опљачкаа колата на паркингот кај зоолошка, кај стариот влез кај рампата. Собрале ранец, документи, пари што нашле ама најстрашното за мене се наочарите за сонце што ги опнале.
Бев си пријавив у полиција и се тоа ама има ли некој вакво искуство?
Што да праам? Да висам по огласи да чекам да ги објави некој наочарите? Купи продај групиве по фб... Спремен сум и да си платам за информации за ова...

Накај 7-8 ми ја опљачкаа колата на паркингот кај зоолошка, кај стариот влез кај рампата. Собрале ранец, документи, пари што нашле ама најстрашното за мене се наочарите за сонце што ги опнале.
Бев си пријавив у полиција и се тоа ама има ли некој вакво искуство?
Што да праам? Да висам по огласи да чекам да ги објави некој наочарите? Купи продај групиве по фб... Спремен сум и да си платам за информации за ова...
Pred vlezot na luna park ima kameri. Najdi nekoj poznat vo policija da se aktivira da gi razgledaat snimkite i po moznost da go najdat kradecot.
Naocarite nemam ideja kako da gi najdes, cekaj na oglasi, drugo ne mi teknuva :/[DOUBLEPOST=1467156641][/DOUBLEPOST]
Документи му собрале, сеа за истите треба да окапе 100 години низ шалтериве... тој се бедира за цвикери. :facepalm:
Nema veze ima cvikeri sto vredat mnogu i normalno ako lupnal 500 evra ili 1000 evra krivo ke mu bide :/
Ama i da gi najde ne moze da dokaze deka toa se negovite cvikeri :/

луѓе не се секогаш во прашање парите. Очилата може да вредат и 500 денари но да му се подарок од некоја драга особа итн
Мада наочари од 500 денари не верувам некој да ги огласува на огласи, но и тоа има

Брат, не сакам да ти го сјебувам расположението уште толку ама убаво ти пиша Kostic. ПИШИ ПРОПАЛО.
Мене 3 пати дома ми влагаа, однесоа златни привезоци што сум ги добивал за МОЈОТ прв роденден. А сега 35 ги имам. Можеби вредат 1000 денари во златара, јас на крадците би им дал 10000 само да ми ги вратат. И не би ги пријавил нигде. Би ги почастил дури... сок , кафенце , ракииче како иде редот нели.. Дојде полиција два пати третиот пат не ни ја викав... ми викаат
полицијата превзема мерки, превзема курац... нити ќе ги видиш, нити па полицијата ќе се замара околу тоа.
Одамна ми е во план да ставам фантомка на глава и со тетеец во рака да им влезам на банкиве низ Скопје. Знам дека полицијава ни е таква ко што е,и не се секирам, знам дека ќе ме фатат,
Ќе ме фатат? Ама ќе ме фатат за онаа работа доле само....
Друг пат стави аларм јебига, нека свири, ќе киднат ваљда. Не се надевај на полицијата наша.. ништо нема да ти помогнат... Дури по сета таа нервоза што ја имаш во тој момент, полицијата ќе те дрка и замара и нервира па дури и ќе ти се дере на тебе. Ако види дека си нервозен и дека ти е криво за тоа што ти е украдено.
Да го најдеш украденото нема никогаш, опрости се од тоа... полицијата скопска најмалце ќе ти помогне за тоа, ама ова нека ти биде школо за друг пат да припазиш.. кај и што оставаш......

Де бре, мене викендицата ми ја ограбија 2 пати со цефки, железо, стари 100+ годишни бакарни тенџериња и плус регистрирано огнено оружје, ги најдоа и се извлекоа со 150 евра се на се... А, и да, не вратија ништо.

На мене 2 пати колата ми ја имаат крадено ,2 пати ја најдов оти вградив GPS пред тоа. Првиот пат беше напуштена со празен резервоар , вториот пат ги тепав оти си ја паркирале пред двор. :pos: Циганерија , барем не прават штета ја зимаат само да се возат.:pos:

И да , никојпат не оставај вредни ствари во кола макар и да си паркиран некаде на само 20 мин. Јас оставам некои 150-200 ден на очигледно место за во случај да влезат , да ги земат само овие оти ако не најдат ништо може и штета да направат.

Какво тепање ќе биде тоа ако ги видам наочарите некој да ги носи. Не прашувам, не гледам машко/ женско/ големо/ мало... Леле лелееее

Какво тепање ќе биде тоа ако ги видам наочарите некој да ги носи. Не прашувам, не гледам машко/ женско/ големо/ мало... Леле лелееее

Секако дека ќе докажеш дека се баш твоите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom